Meny

 • 5 tips för bättre kameraövervakning

  Det anmäls 65% fler inbrott i november jämfört med i juli enligt Brottsförebyggande rådet och det börjar alltså dra ihop sig till högsäsong för inbrott. Samtidigt är det enklare än någonsin att installera övervakningskameror. När marknaden svämmar över av kameraerbjudanden är det lätt att stirra sig blind på priset och göra förhastade inköp. Därför manar vi till eftertanke med dessa tips och välkomnar samtidigt ytterligare frågor som du kan ha kring kameraövervakning.
 • Smart Fokus System

  För att få ut det mesta av en högupplöst kamera så är korrekt fokus avgörande. När allt kommer omkring så är en högupplöst kamera ur fokus bara ett slöseri pixlar. Bästa möjliga fokus är av största vikt när det gäller säkerhetsapplikationer, för om kameran inte kan fånga tillräckligt detaljerade bilder så fyller den ingen funktion.
 • Operating temperature

  Due to extreme weather events stemming from climate change, abnormally high or low temperatures, which may persist for extended periods of time, are becoming increasingly prevalent. Thus, as outdoor surveillance applications become more widespread, the development of cameras that can operate reliably at a wider range of temperatures is an increasingly urgent task.
 • Ofta tittar tjuvarna rakt in i kameran

  Inte sällan tittar tjuvarna rakt in i kameran, när Next Levels Securitys övervakningssystem från Direktronik drar igång. Blixtljuset överrumplar dem, och de tar till flykten i stället för att fullfölja inbrottet. Det gläder Roger Bäcklund och inte minst hans kunder, som säger sig sova bättre än på länge.
 • Kameror löste problem med stölder och inbrott

  För Duschy AB blev det snabbt ett problem att ha stora, oöver vakade lokaler i ett industriom råde i Kungälv. Väktare gick ronder under nattetid, men det hjälpte inte. Efter att företaget monterade Vivotek-kameror från Direktronik i lagerlokalen, har problemen med stölder och inbrott upphört.
 • Färre inbrott och tryggare skola med kameror

  Rektor Bo Östenius har sedan några år drivit frågan att montera kameror i Hemmestaskolan i Värmdö kommun. Eleverna kände sig inte trygga i skåphallarna och vid ett tillfälle skedde ett inbrott på expeditionen. I höstas investerade skolan i elevdatorer för 4,5 miljoner kronor. Då blev kameror i skåphallarna en nödvändighet.