Meny

 • Hur fungerar en OTDR och varför behöver du den?

  Hade man inte kunnat döpa den till "ljusradar för fiber" istället för Optisk TidsDomänReflektometer? Då hade säkert fler kunnat ana vad den faktiskt gör. Nu när en bra OTDR kan köpas för under tiotusen kronor kommer fler bombsäkert att vilja använda den och därför finner vi anledning att förklara vad den är bra till och hur du kan tolka resultaten samt vad du bör vara uppmärksam på innan du köper en.
 • Guide: välj rätt nätverkstester

  Det kan vara svårt att veta vad man skall satsa på. En enkel kontaktprovare för några hundralappar, ett fullfjädrat certifieringsverktyg för Cat.8 eller något mittemellan, det är frågan. Låt oss först bena ut några olika klasser av instrument och hur du bäst får nytta av dem för att hjälpa dig en bit på traven.
 • De fem vanligaste felen i fastighetsnätet och hur du undviker dem

  När ett problem uppstår i nätverket har många av oss har en tendens att söka lösningen i någon komplicerad inställning istället för att först pricka av sådant som är både lättkontrollerat och väldigt enkelt att åtgärda. När bortåt nittio procent av felen i nätverket beror på kabelnätet listar vi här de vanligaste felen och bjuder på några tips om hur du undviker dem.
 • Hur fungerar dämpning i fibernät?

  Många tar för givet att längdangivelserna på fiberprodukter är exakta, medan de i själva verket är väldigt ungefärliga. De bygger på antaganden om en viss dämpning och har bara gjorts mer begripliga genom att använda kilometer istället för decibel. Här ger vi dig en kort inblick i utmaningen och nyttan med att hålla reda på sin dämpningsbudget.
 • Hitta fibern i en härva

  Att finna ljuset i tunneln, bokstavligt talat, är lättare än du kanske trott. Står du med en fiberhärva i handen utan att veta mer om den andra änden, än att den är ansluten till en switch, då kan du ändå snabbt identifiera vilket fiber som är aktivt. Läs om frågan vi fick från Bosse och hur enkelt det visade sig vara att lösa problemet.
 • Hur testa USB-enheter över nätverket?

  Låt oss presentera ett alternativt användningsområde för den populära ladd/synk-enheten EtherSync.