Meny

Övervakning av större områden

Med tanke på hur vår värld ser ut idag och allt som har hänt under se senaste åren, Paris, Bryssel, London, Barcelona, USA och även i Sverige och vår huvudstad Stockholm har vi blivit utsatta hemska terrordåd.

Vi måste vi börja ställa högre krav på säkerhetsutrustning som ska leverera trygghet på våra flygplatser, gallerior, större gågator och så vidare. Kanske måste vi även se över våra lagar och regler, man ska kunna kännas sig trygg. Idag är det svårt att få sätta upp en övervakningskamera på en offentlig plats.

images.jpg

Kameror måste kunna leverera ett bra slutresultat, med det finns ett stort behov av kameror som kan leverera funktioner som ger mer än övervakning.  Idag finns behov av H265, Smart Stream, IR för långa avstånd med unika funktioner såsom Vari-Angel IR som garanterar ett bra resultat där du vill se. VAIR är framtidens IR

Högupplösta kameror och hög framrate är ett måste, men viktigt är även att kameran har optisk zoom vid manuell övervakning och med autotracking för enkelt kunna följa specifika mål. Kameror ska kunna fungera både inomhus som utomhus och snabbt kunna förflytta sig från en plats till en annan med en otrolig precision, snabbhet och med hjälp EIS så får man en stabil förflyttning vilket garanterar bra bildkvalité även vid snabba förflyttningar. 

I vårt svenska klimat så är det inte ovanligt med dimma och dåligt väder, viktigt är att kameran enkelt med hjälp av funktionen som Defog kan kompensera bilden i realtid.

Vandalisering och tufft väder är ganska vanligt idag därför så måste även utrustningen klara att stå emot både det ena och det andra och med hjälpa av Nema 4X, IK10 och IP66 så har man garanterat sig ett skydd både mot yttre våld men även vatten, vind snö samt korrosion.

Vivotek kan erbjuda ett brett sortiment av kameror som kan leverera det som krävs, se mer här nedan.