Meny

AV över IP – strömmande media via Ethernet

Direktroniks strävan att erbjuda dataprodukter utöver det vanliga gäller även distributionsprodukter för AV över IP. Lyft överföringen av Multimedia & AV till nya nivåer med beprövade lösningar som förenklar oavsett upplösning och nätverkstyp. Från 720p komprimerat till okomprimerad 4K finns produkter för alla behov och önskemål

Via en IP-nätverksteknologi av industristandard får man det mest skalbara, flexibla, kostnadseffektiva och lättkontrollerade sättet att sända HD video till valfri skärm i ett rum, ett kontor, en byggnad, arena, TV-studio eller annan broadcasting-miljö.

zyper4K_video_över_IP_800.jpg

Marknadsledande produkter och lösningar för området AV över IP ger överföring med enastående kvalité och prestanda. Detta oavsett om det gäller multipla kodare och avkodare för okomprimerad 4K video över 10G Ethernet utan fördröjning, en flexibel matrisväxel för samtidig och oberoende växling, eller en stor matrisrouter med mängder av in- och utgångar för både koppar- och fiberanslutning. Dessa lösningar tillsammans med det stora urvalet av fiberomvandlare klarar snart sagt varje kombination av såväl analog som digital video.

Videokodare och avkodare

Produktfamiljen ZyPer från amerikanska ZeeVee är en välbeprövad lösning för att distribuera och hantering AV över IP, inkluderande stöd för okomprimerad 4K, UHD, 1080p till VGA för varierande formfaktor och de flesta typer av inkommande signal.

Årtionden av erfarenhet inom videokodning och IP-nätverk ger kodarna och avkodarna i ZyPer-familjen möjligheten att snabbt driftsätta AV-lösningar i obegränsad skala, med oöverträffad prestanda, och det över IP-nätverk av industristandard.

Flödesschema.png

Allt kan transporteras överallt (Video, Audio, USB, IR, RS232). Lägg till källor och skärmar efter behov

Tack vare högsta AV-kvalité med i stort sett obegränsad skalbarhet och orubblig tillförlitlighet finns produkterna implementerade i några av de mest krävande omgivningarna, inkluderande sportarenor, lyxyachter, universitetslaboratorier, statliga rymdprogram samt huvudkontor för Fortune 500-bolag.

En rejäl lista av funktioner inkluderande inbyggt stöd för videoväggar, multivy, zoner, signaltransport över kabel eller fiber, samt ett nätverksbaserat hanteringssystem som snabbar upp och förenklar installation och expansion.

Kodarna och avkodarna från ZeeVee är uppdelade i två produktgrupper. ZyPer4K för okomprimerad överföring i 10Gb-nätverk och ZyPerUHD för komprimerad överföring i 1Gb-nätverk. Produkterna gör det möjligt att sända kristallklar högupplöst video, analogt och digitalt ljud i stort sett överallt där man kan dra en nätverkskabel.

AV_över_IP_Komprimering.png

Okomprimerat i 10Gb-nätverk och komprimerat i 1Gb-nätverk

H.264-kodare

ZeeVee's produkter för strömmande video gör det möjligt för användare att snabbt och enkelt leverera TV-program, digital skyltning, eller någon annat användarskapat innehåll till valfri skärm i ett IP-nätverk. Strömma upp till fyra kanaler via ZyPer MX4-100 (två med MX2-100) h.264-kodarna till set-top-boxar som har stöd för uppspelning via både IP- och RF-källor.

20102706_ZyPer_MX4-100_award.jpg

TV/bredbandsbox (set-top-box) för RF och IP

STBi3 är en IP-avkodare med stöd för H.264 UDP- och RTP-strömmar via 100Mb/koppar med utgående HDMI. RF-tuner för avkodning av QAM-signaler över coax. Enheten har stöd för PoE, och kan automatiskt upptäcka strömmar från ZyPerMX, ZyPerMX2/4, HDBridge och ZvPro iSeries. STBi3 levereras med fjärrkontroll, batterier, nätadapter och HDMI-kabel.

Integrerad lösning för kontroll av AV över IP

Kärnan för all utrustning från ZeeVee’s AV över IP-produkter är ZyPer Management Platform som tillhandahåller en robust API för sömlös integration av tredjepartskontroll. ZeeVee har gjort det enkelt för integratörer för att köra sin favorit bland lösningar för AV-kontroll genom att tillhandahålla färdigkonfigurerade moduler. För närvarande finns moduler för Crestron, Control 4, RTI, SAVI, och DTV Game Control — där flera utvecklas dagligen.

control4-interface.gif

Färdigkonfigurerad modul för Control 4

Har du några frågor eller önskemål runt produkter för AV över IP, strömmande video, eller något annat område med höga krav på hastighet och tillförlitlighet, så finns Direktroniks prisbelönta kundservice alltid redo* på telefon, e-post eller Chat.

*) vardagar måndag-fredag, 8.00-17.00

© Copyright 2020-10-22, innehållet är skyddat enligt lagen om upphovs

Produktområden

 
Med ZyPerUHD kodare och avkodare kan du smidigt distribuera video upp till 4K från valfri källa till ett obegränsat antal av skärmar direkt över en standard Gigabit nätverks-switch. Via vanliga CatX-kablar av industristandard kan man skicka ljud och video från vilken HDMI-källa som helst i upp till 100 meter och detta med en knivskarp bild
13 040 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
När bildkvalité och ingen fördröjning är av högsta vikt så finns det inga alternativ till kodarna och avkodarna i ZyPer4K-serien. De levererar okomprimerad 4K med i stort sett ingen fördröjning alls. Allt smidigt administrerat och kontrollerat via ZyPer Management Platform
30 070 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20102705
Tvåkanals H.264 HD-kodare, 1080p, 2 HDMI 1.4-ingångar
21 690 SEK exkl. moms
Best.nr 20102706
4-kanals H.264 HD-kodare, 1080p, 4 HDMI 1.4-ingångar
32 550 SEK exkl. moms
Best.nr 20102707
TV/bredbandsbox (set-top-box) för RF och IP
4 810 SEK exkl. moms