Meny

laddkabel längd

Laddning av elfordon ställer höga krav på både laddkabeln och din elinstallation. Inte bara utifrån ett elsäkerhetsperspektiv, den ska också vara följsam och tålig eftersom du handskas med den varje dag. Vad gäller effekter och typ av kontakt, är det viktigt att kontrollera den senaste informationen gällande ditt fordon. Generellt används två huvudtyper av kabel; en "hemmakabel" och en laddkabel. Hemmakabeln ansluter du till de eluttag du har hemma, som det vanliga vägguttaget, blåhandsken eller den röda handsken för 3-fas. Laddkabeln har du till de fast installerade laddstationerna som du finner i parkeringshus, matvaruaffärer eller installerar hemma. 

Vad gäller längden kan det vara vettigt att ha en skarvkabel till den ordinarie, så att man når laddstationen också några parkeringsplatser bort. Då slipper du ha en enda lång kabel som gärna trasslar sig och smutsar ner.

laddkontakter

Kontakterna du möter på fordonen är av två slag; typ 1 eller typ 2. Där typ 1 ses på Japanska och Amerikanska bilmärken och typ 2 på Europeiska. Härutöver har Tesla  en egen variant. Många fordon har uttag också för sk. snabbladdning via likspänning (DC-laddning) som finns på de större el-mackarna. Dessa kontakter kallas CCS (Combined Charging System) eller CHAdeMO

Produkter (7)

Aktiva filter Återställ

Produkter

7

Uttag fordon

Visa fler

Uttag strömkälla

Visa fler

Max ampere

Visa fler

Faser

Visa fler

Extra funktionalitet

Visa fler
 
Laddkabeln för laddstationer och dig med typ 2-kontakt i fordonet, dvs de flesta europeiska bilmärken. Den spiraliserade (fjädrande) funktionen gör att kabeln slipper hamna på marken och samla på sig en massa smuts som du sedan får med dig in i bilen.
2 530 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Allt som sitter löst hänger löst! Förr eller senare torde kabeln i laddstationen behöva bytas ut. Om inte för att någon vandaliserat laddstationen, så för att den har blivit nött eller spröd i isoleringen. Våra EV ersättningskablar med öppen ände kapar du bara till rätt längd och monterar direkt i laddaren som ersättning för den gamla eller trasiga. Därmed slipper du monteringen av den lösa kontakten och får en pålitlig fabriksmonterad lösning.
1 550 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Använd våra EV-kontakter för att bygga egna eller reparera trasiga laddningskablar, så slipper du köpa en helt ny komplett kabel
1 010 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med justerbar effekt slipper du riskera att överbelasta elnätet när du laddar ditt fordon via ett vanligt eluttag. Vår justerbara laddkabel ger dig möjlighet att stegvis ställa effekten från 6A och uppåt. Det gör den perfekt också till uttag för motorvärmare som ofta är avsäkrade till 6A.
5 300 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Förlängningskabel för laddkablar av typ 1 som är praktisk att ha med när ordinarie kabel inte räcker till.
2 040 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Laddkabeln för laddstationer och dig med typ 1-kontakt i fordonet, dvs de flesta amerikanska och japanska bilmärken. Den spiraliserade (fjädrande) funktionen gör att kabeln den slipper hamna på marken och samla på sig en massa smuts som du sedan får med dig in i bilen.
2 480 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Hållaren för laddarhandtaget snyggar till installationen och håller kabeln borta från smuts och väta på marken. Perfekt om du som på bilden väljer att ha laddarelektroniken säkert monterad på andra sidan väggen.
134 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter