Meny

AV-presentation och professionell konferensteknik via fiber

Områden som Audio, Video, IT, Telecom och Säkerhet har flätats samman. Allt hänger ihop och samarbetar och den perfekta ryggraden är fiber.

I konferensrum, teatrar, universitetsområden, sjukhus, och andra faciliteter över hela världen har områden som Audio, Video, IT, Telecom och Säkerhet flätats samman.

Oavsett om det är ett ljud- eller videosystem där bandbreddskrav och överföringshastighet lyfts fram, kommer det alltid finnas frågor runt den befintlig kopparinfrastrukturen. Detta blir extra tydligt vid installation och sammankoppling av äldre och nyare utrustning, där olika kabel- och kontaktyper (interface) blandas och behöver samarbeta.

Fiberoptik tillåter ökad bandbredd, snabbare hastighet, och betydligt längre avstånd utan att störningar/jitter och buller riskerar ljud- eller videokvalitet. Självklart är det även viktigt att välja rätt digital skyltning (signage), såsom LED-skärmar, LCD-skärmar och projektion) vid installation av ett nytt konferensrum eller vid konvertering från analog till digital teknik. En snabb teknikutveckling med en stadig ström av innovationer och produktnyheter driver utvecklingen och intresset för professionellt ljud, ljussättning, bild, strömmande video och VR.

Direktroniks breda sortiment tillsammans med vår erfarenhet ger en trygg och kostnadseffektiv AV-installation. Samtliga fiberkablar är 3D/interferometertestade, en garanti för stabil hög kvalité, och våra förlängnings- och distributionsprodukter skalar upp, ner, växlar, omvandlar och förlänger de flesta format, som SDI, DisplayPort, HDMI, DVI, HDBaseT, USB, VGA, Audio samt multigränssnitt.

Direktronik hjälper dig att ligga i framkant av utvecklingen via produkter och lösningar inom fiberoptik. Active Optical Cable (AOC) är en kabelteknik som accepterar samma elektriska input som en traditionell kopparkabel, men som använder optisk fiber ”mellan kontakterna”. Med en HDMI 2.1 AOC-kabel kan du framtidssäkra din installation då kablarna är bakåtkompatibla med HDMI 2.0 och äldre versioner. Du kan redan nu installera rätt kablar, även om den aktiva utrustningen för 8K ännu inte är på plats.

Det är som sagt viktigt att kringutrustningen klarar den senaste tekniken, och i praktiken är det inte ovanligt att installation och sammankoppling sätter gränserna för en avancerad upplevelseteknik. Det finns helt klart utmaningar när det gäller ljud- eller videokvalitet för installationer som inkluderar mediaservrar, styrsystemen, sammankopplade monitorer, bredbildsproduktion och promterteknik.

Har du några frågor eller önskemål runt produkter för fiberburet AV, konferensteknik, eller något annat område med höga krav på hastighet och tillförlitlighet, så finns Direktroniks prisbelönta kundservice alltid redo* på telefon, e-post eller Chat.

*) vardagar måndag-fredag, 8.00-17.00

Produktområden

 
HDMI 2.0 löstagbar fiber hybridkabeln som klarar 4K (4096x2160) vid 60Hz (RGB & YCbCr : 4:4:4) och skickar videoinformationen på fiber, men DDC/HDCP-informationen via koppar (koaxkabel) och blir därför det mest prisvärda sättet att förlänga HDMI störningsfritt över fiber upp till 100m. Kan anläggas i rör med innerdiameter från 14mm.
3 930 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
HDMI-kabel 2.0 med speciell låskoppling. Säkerställer att kontakten inte lossnar och ger en starkare anslutning jämfört med andra HDMI-kablar. Med sina” lås-pinnar" i mitten av kontakten låser den med hög friktion mot chassi-kontakten.
91,20 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Den låsbara kontakten är universell och passar alla hane-kontakter oavsett i vilken produkt de sitter. Det gör det enkelt uppgradera befintliga installationer med en ny säkrare strömförsörjning utan annat besvär än att byta ut strömkabeln.
81,10 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Portlåset för USB täpper för USB-porten så att utrustningen skyddas mot oönskat användande och kan bara tas bort med ett specialverktyg. Ett enkelt och bekvämt sätt att försvåra anslutning av tangentbord, möss eller lagringsenheter.
342 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Lås fast RJ45-kabeln så slipper du onödiga avbrott på viktiga förbindelser. Kabellåset är en sorts plasthylsa som träs ovanpå RJ45-kontakten och låses med en specialnyckel. Ett smart sätt att förhindra avbrott på kritiska anslutningar som IP-telefonen, övervakningskameror eller uttag och paneler i publika miljöer.
531 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter