Meny

2mm eller 3mm ytterdiameter - Vilken väljer jag?

Här avses samma fiber men med olika skyddande yttermantel. Den större yttermanteln ( Yd 3.0mm ) ger ett bättre fysiskt skydd av fibern, men tar å andra sidan större plats än Yd 2.0mm. Kablagens ytterdiameter skiljer sig bara åt med 1mm, men i många fall kan 1mm vara till stor betydelse.

3mm för installationer ute i fält

Yd 3.0mm ger ett bättre skydd för fibern och vid längre längder är Yd 3.0mm lättare att hantera.

2mm för datacentret

Yd 2.0mm tar mindre plats och är ofta ett första val när man ska få plats med många fiber patchar i t ex ett data rack/skåp. Det ger ett bättre luftflöde och är lättare att bunta i större antal.

En ynka millimeters skillnad i ytterdiameter på kabeln kan tyckas lite, men i datacentret med racken proppfulla av SFP-moduler och fiberkabel kan det göra stor skillnad. Utrycker man det som en volymbesparing på 30% blir det tydligare vad du kan vinna på att övergå till 2mm i ett trångt datacenter. Å andra sidan kan du vara betjänt av en något stabilare och mer lätthanterlig fiber ute i fält, där utrymmet inte spelar någon roll. Då väljer du med fördel vårt fiber med ytterdiameter på 3mm. Kablarna är i övrigt prestandamässigt identiska.

 

 

Produktområden

 
Multimode är kostnadseffektiv för installationer där längden inte överstiger flera hundra meter. OM3 krävs för att nå maxlängden 300 meter på 10 Gbit och är även anpassad för 40G och 100G. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice
88,70 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
OM5 är den framtida multimode klassningen . Då bandbredds kraven ökar har nu OM5 presenterat sig. Skillnaden mellan OM4 och OM5 ser inte så stora ut men då man får stöd för ett större bandbreddsområde på 850-950nm så kan fördelarna överväga. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice
128 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Singlemode fiber har en liten central kärna som gör att endast en ljusmode i taget kan rymmas i kärnan. På grund av detta minskas antalet ljusreflektioner som skapas av ljuset genom kärnan. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice.
110 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Multimode är kostnadseffektiv för installationer där längden inte överstiger flera hundra meter. OM4 fiber krävs för att nå maxlängden 550m för 10 Gbit Ethernet och är också anpassad för 40G och 100G. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice.
74,40 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En tåligare variant av vanlig fiber patch kabel. Kablagets armering består av en flexibel tub av korrugerad rostfritt stål . Till skillnad från vanlig fiber patch kabel så tål armerad fiber patch kabel att utsättas för mer yttre påverkan, men bibehåller ändå sin smidighet och ytter diameter på 3.0mm.
254 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
I motsats till multimode har en singlemode fiber bara ett spridningsläge, en våglängd av ljus i fiberkärnan. Det betyder att det inte finns någon störning eller överlappning mellan de olika våglängderna för ljuset att stoppas vid din överföring av data över långa avstånd. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice
70 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Anslutningskablage vit för villa. Anslutningskabeln utgörs av en fiber ( Simplex). G657 för mindre böjradie. LSZH Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice
732 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Röd LC till LC Singlemode 9/125 Duplex Yd 2.0 mm. Unika färger gör det enkelt att identifiera och dokumentera. Dessutom minskar risken att ta fel kabel när omkoppling ska ske. Välj den röda fibern för utvalda förbindelser där du vill göra det enkelt att med blotta ögat identifiera rätt kabel och undvika kostsamma felkopplingar.
177 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 112-1044
Optisk fibertestare standard, m. LC/MU/FC/SC/ST Adapter
15 900 SEK exkl. moms
Best.nr 112-1045
Fibermikroskop med. Cleanset, LC/MU/FC/SC/ST Adapter
19 300 SEK exkl. moms
Best.nr 112-0225
Komplett rengöringssats för fiber
3 260 SEK exkl. moms