Meny

Seminarium - lär dig testa nätverk

Ta chansen att lära dig det senaste inom nätverkstest. Tillverkaren bakom de populära certifierings- och kvalificeringsinstrumenten WireXpert och NetXpert bjuder härmed på kostnadsfria online-seminarium. Med framväxten av Power Over Ethernet och de ständigt ökande kraven på koppar- och fibernät, krävs mer av dig som installatör. Nu får du möjlighet att uppdatera dina kunskaper och samtidigt få idéer på nya tjänster för din verksamhet.

softing-logo.jpg

Missade du utbildningsserien tidigare kan du nu streama de avsnitt du önskar. Seminarierna är ca 45-60 minuter långa och hålls på engelska av representanter för Softing.

1. Verify – Qualify – Certify

Om du skall kunna utföra acceptansmätning på datanät måste du också hålla dig uppdaterad på de aktuella kraven. Detta online-seminarium förklarar i detalj de viktiga nyheterna i EN50173 och ISO/IEC 11801-serien av standarder för certifiering av kabelsystem.

Från den 6 oktober 2020

2. PoE foundations and measurement technology

Power Over Ethernet är en av de viktigaste frågorn inom kabelnät just nu. Detta online-seminarium kommer att förklara hur strömförsörjning över nätverk fungerar, vilka PoE-klasser och effektnivåer som finns tillgängliga samt vilka krav det finns på kablage och aktiva komponenter. Vad måste jag tänka på under en installationen? Vilka passiva och aktiva mätningar är absolut nödvändiga säkerställa en driftsäker överföring av data och strömförsörjning?

Från den 8 oktober 2020

3. DCRU and what it means

Utrullning av PoE med effekter upp till 60 eller 100W ställer nya  och ännu högra krav på kablarna i datanäten. Då blir motståndet i kabeln och skillnaden mellan paren en viktig parameter. Lär dig det du behöver om den nya testspecifikationen DCRU (DCRU = Direct Current Resistance Unbalance).

Från den13 oktober 2020

4. Single Pair cabling

I det här online-seminariet erbjuder vi dig en introduktion till Single Pair-teknik med siktet ställt på mättekniker för applikationer med ett enda kabelpar. Du får veta för vilka Ethernet-tillämpningar som den här spännande tekniken kan användas, vilka standards som gäller och hur du behöver justera mättekniken för att kvalificera och certifiera den här typen av nät.

15 oktober 2020

5. Inspect before Connect

Inspektion och rengöring av fiberoptiska kontakter är en oumbärlig del av varje anslutningsprocess. Endast en automatisk utvärdering av kontaktens ändytor på fiberoptiska anslutningar garanterar jämn kvalitet och robust funktionalitet. I detta online-seminarium lär du dig grunderna för dataöverföring på fiberoptik och installation. Du kommer själv att få se hur smuts eller skador påverkar prestanda och lära sig mer om standarder för fibernät.

Från 20 oktober 2020

 

Produktområden

 
WireXpert 4500 är flaggskeppet bland certifieringsinstrument med en kapacitet som överträffar dagens strängaste krav för Cat.8/Klass II på 2500MHz. En framtidssäkrad testplattform som klarar både koppar och fiber nu och framöver.
129 630 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
WireXpert 500-fiber är instrumentet för dig som främst behöver testa, certifiera och dokumentera fiber. Till skillnad mot WireXpert 500 så ingår licensen för att testa fiber men man måste köpa till rätt modul. Observera att kopparmoduler och licenes för koppar inte ingår i WireXpert 500-fiber. Instrumentet bygger på den mest mångsidiga testplattformen som finns idag som gör att du kan bygga på med funktionalitet och prestanda i den takt du behöver upp till Cat.8/Klass II och förbi.
151 840 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 112-1371
WireXpert 500, komplett med väska
101 230 SEK exkl. moms
 
Effektmätare till fibertestinstrumentet FiTs II gör det möjligt att mäta dämpning i instrumentet. Upp till fyra likadana moduler kan installeras.
1 750 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter