Meny

Smarta verktyg som underlättar vardagen
Smarta verktyg som underlättar vardagen

Smart och praktiskt

Vi har hundratals helt unika produkter som sällan får sin rättmätiga plats i rampljuset, eftersom du inte vet om att de finns och heller inte söker efter dem. Ofta utmanar de en etablerad lösning och erbjuder något smartare.

Ta de låsbara strömkablarna som talande exempel. I varje dator och IT-utrustning sitter de, men trots att det skulle orsaka stor skada om en kabel åkte ur, är det få som ägnar det en extra tanke. En låsbara kabel kostar någon tia extra och är den billigaste försäkring du kan skaffa dig mot oavsiktliga strömavbrott. Och undrar du om de sitter fast ordentligt, ta en titt på denna roliga video som den japanske distributören tagit fram

Men också SMS-larmet hör till samma kategori. Många liknande produkter larmar endast för temperatur, medan denna har ett inbyggt batteri som ser till att enheten också kan berätta när du fått ett strömavbrott. Detta är ju helt centralt eftersom temperaturlarmet annars skulle utebli om strömavbrotter inträffar före.

Verktygspaketets placering i denna kategori motiveras främst av priset. En utmärkt verktygssats som till och med innehåller en kabelprovare för under två hundra kronor. Allt i en praktisk väska. Perfekt för både nätverksamatörer som pysslar i hemmanätet och professionella IT-företag som inte dagligen drar datanät.

Produktområden

 
Kompakt med nästan obegränsade programmeringsmöjligheter, hård- och/eller mjukvarumässigt, gör X-keys XK-24 till ett synnerligen mångsidigt tangentbord. Den har ett tåligt yttre med mjuka kanter som skyddar mot stötar och fall. Tangenterna kan lätt kastas om, förstoras eller tas bort för att skapa den design som passar din tillämpning.
3 870 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 127-0013
16GB USB3.1 Gen1/5Gbps
151 SEK exkl. moms
Best.nr 133-4812
CFP2 till QSFP28 adapter
5 580 SEK exkl. moms
Best.nr 104-4090
Setup.exe för enklare installationer
2 420 SEK exkl. moms
 
Den låsbara kontakten är universell och passar alla hane-kontakter oavsett i vilken produkt de sitter. Det gör det enkelt uppgradera befintliga installationer med en ny säkrare strömförsörjning utan annat besvär än att byta ut strömkabeln.
81,10 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
10 Gigabit Ethernet på koppar kan efter lång väntan nu användas på SFP+. De flesta märkes-tillverkarna har inte ens detta i sitt eget utbud och därför identifierar sig denna som en SFP+ SR, DAC eller annat lämpligt för att fungera korrekt.
1 780 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Nu kan du konvertera till den våglängd, fibertyp eller datatyp du vill så länge SFP:erna har samma hastighet. Den saknar alltså 3R-funktionaliteten som gör det möjligt att blanda olika hastigheter, men är i gengäld betydligt billigare än andra alternativ.
1 290 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Nu kan nästan vad för aktivitet som helst användas för att styra en dator. I relä-tangentbordet lagrar du alla de kommandon, text-strängar och musrörelser som du annars hade behövt skriva på det vanliga tangentbordet.
2 330 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
3D-utskrifter har revolutionerat småskalig tillverkningen av anpassade delar. Små, tjocka och kantiga detaljer brukar vanligtvis bli bra. De är starka och någorlunda exakta. Men långa och tunna delar blir instabila, böjer sig och tål ingen nyttolast. UniQB är den innovativa lösningen som ger dig stabila 3D-konstruktioner som kompletterar det detaljer du tillverkar i skrivaren.
51,40 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 109-5150
Väska med LAN-tester, klämtång, skalare och IDC-verktyg
266 SEK exkl. moms
 
Den första riktigt genomtänkta hakfria Cat6 patchkabeln på marknaden hittills. En tunn, gjuten plastbåge med flänsar på bägge sidor om snäppet ser till att minimal kraft behövs för att lossa kontakten. Samtidigt utgör flänsarna det stöd plastbågen behöver för att inte halka av snäppet när kabeln dras bakvägen i trånga utrymmen och kabelhärvor. För en större färgpalett titta på Cat.6A U/UTP.
52,30 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med OnTime digitala klockor från Inova kan du förse hela fastigheten med korrekt tid, utan att behöva varken strömförsörjning eller serieport framdragen, endast nätverkskabel. De stöder PoE enligt 802.3af och tidsprotokollet SNTP och passar såväl våra egna som andra tidsservers på marknaden.
6 670 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 121-8010
8-port universell laddstation 2.1A/port
4 641 SEK 5 460 SEK Listpris exkl. moms
 
Skydda kritiska förbindelser med låsbara UTP nätverkskablage, så slipper du riskera allvarliga driftstörningar på grund av oaktsamhet eller uppsåt. Ett utmärkt sätt att tydligt signalera vikten av att en förbindelse inte kopplas ur.
124,10 SEK 146 SEK Listpris exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 125-0048
HDCP 2.2 till HDCP 1.4, HDMI in/ut
562 SEK exkl. moms
 
Denna förlängnings- och distributionslösning kan användas antingen som en förlängning punkt till punkt, från en punkt till många eller som flera separata videoströmmar inom samma nätverk.
1 400 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Klibbmattan är en klisterbehandlad plastfilm som effektivt tar bort det sista fina dammet från skor och vagnshjul. Perfekt till laboratorier, operationsrum, forskningsrum och datahallar.
323 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 112-1232
Pocket LAN tester
901 SEK exkl. moms