Meny

Mobilnätet för datatrafik

Att använda mobilnätet för datatrafik är ett fantastiskt sätt att nyttja det fina mobilnät vi har i Sverige idag. Historiskt har vi alltid legat i framkant och har numera en fin täckning nationellt. Hastigheterna blir bara bättre och bättre för varje generationsskifte. Idag är vi med 4G LTE uppe i teorin 100Mb/sek nedströms och 50Mb/sek uppströms, vilket bara är början på den bandbredd och hastighetsutveckling som komma skall. Visste ni att 4G egentligen har definitionen 100Mb till mobila användare och ända upp till Gigabit/sek till stationära användare? Där är vi inte ännu, men därav tycker vi det är så pass viktigt att vi vill ge produkter som verkar här en egen kategori och följa utvecklingen med intresse.

Användningsområdet och nyttan är omfattande men kan vara för dig som har kritisk data till övervakningstjänster, fjärrkoppling mot strategisk utrustning eller behov av att skapa backup-länkar. Vi har även produkter godkända för kreditkorts-transaktioner. Idag bör man även beakta att i storstadsregioner där man en gång satte upp ett väl fungerande wifi numera kan vara svårt att utnyttja det för snabb och effektiv datakommunikation. Det är idag ofta trångt bland kanalerna och att då snabbt behöva droppa av data från t ex fordon till server för lagring är inte alltid smärtfritt. Då kommer istället det mobila nätet väl till pass som har en betydligt större kapacitet och täckning gentemot sina användare. Hittar du inte det du söker eller bara vill diskutera en produkt eller lösning till oss inom kategorin, så kontakta oss gärna! Vi har bra nätverk av kontakter som kan finna det ni söker.

Produkter (15)

Aktiva filter Återställ

Produkter
15
 
Denna mobila router lämpar sig för industriella applikationer eller till synes där DIN-skena anses som speciellt användbart.
5 160 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
TransPort WR21 från världsledande Digi är en kompakt mobil router för professionellt bruk. Idealisk till olika övervakningstjänster, fjärrkoppling mot strategisk utrustning, backup-länk till fasta förbindelser, tillfälliga uppkopplingar för kreditkorts-transaktioner vid sportevenemang etc. Nu också stöd för LTE450mHz, som tex Net1 erbjuder i sitt nät.
5 110 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
44 720 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Digi TransPort WR44/41-serien erbjuder ett synnerligen omfattande sortiment av mobila router lösningar i bästa enterprise-klass. Detta avseende såväl routing- och säkerhetsegenskaper som kombinationer av portar och olika industristandards. Nu också stöd för LTE450mHz, som tex Net1 erbjuder i sitt nät.
9 770 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Resilience gateway säkerställer bästa tillgänglighet på företagets kontor, system och avlägsna platser via moblilnätet i kombination med ordinarie Internet-anslutning. Dels får du tillgång till out-of-band-portarna på verksamhetskritiska system och dels får du backup på WAN-förbindelsen med automatisk överkopppling till mobilnät vid avbrott på ordinarie anslutning. En prisvärd livlina till utspridda organisationer som butikskedjor, bankkontor, bensinstationer eller obemannade nätverksnoder.
19 630 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Transport WR31 är en intelligent M2M router som kan användas till de flesta operatörers mobila nät världen över. Med mångsidighet för den mobila tillämpningen och med avancerade säkerhets och övervakningsfunktioner ger Digi WR31 en framtidssäker bärare av data. Nu också stöd för LTE450mHz, som tex Net1 erbjuder i sitt nät.
9 690 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med Remote Manager kan du se anslutningshistorik, se signalkvalitet på 3G/4G nätet som du använder dig av. Du kan mäta leveransgraden ner på paketnivå, titta schematiskt över hur CPU:n och minnet jobbar och kolla trafikens genomströmning.
158 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En liten och smidig mobilrouter för applikationerna som inte behöver flertalet portar men ändå kräver sin stabilitet i valet av router. Enheten har två portar och en plats för SIM-kort och dess konfigurationsmöjligheter borgar för en säker drift.
4 290 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En stabil router med flera portar och två simkortsplatser ger denna modell ytterligare en dimension från instegsmodellen 22-1584.
5 300 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En professionell Gigabitrouter med upp till tre gånger högre hastighet än med konventionell LTE-teknik. Det ger dig möjlighet till än tyngre trafik eller den extra kapacitet du behöver för framtida utbyggnad. Dessutom ingår flera kraftfulla funktioner som VPN, brandvägg och SNMP i standardutförande, utan extra licenskostnad. Kompakt och temperaturtålig med redundans och avancerade säkerhetsfunktioner skapar den de bästa förutsättningar för stabil drift i professionell miljö.
7 840 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr122-1569
Global HSPA+, 4x analoga, 2x digitala I+O, 1x batteri
5 800 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr122-1700
4G, LTE, DIN-montage -30/+70°C
8 230 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr122-1495
Antenn LTE/CDMA 450MHz
367 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr122-1710
1 port, 4G LTE, exl antenn och nätadapter
3 190 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr122-1701
4G, LTE, bordsmodell -30/+70°C
6 260 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter