Meny

Mobilnätet för datatrafik

Att använda mobilnätet för datatrafik är ett fantastiskt sätt att nyttja den fina infrastruktur vi har i Sverige idag. Användningsområdet och nyttan är så klart omfattande men kan vara för dig som har kritisk data till övervakningstjänster, fjärrkoppling mot strategisk utrustning eller behov av att skapa backup-länkar. 

Idag bör man även beakta att i storstadsregioner där man en gång satte upp ett väl fungerande wifi numera kan vara svårt att utnyttja det för snabb och effektiv datakommunikation. Det är idag ofta trångt bland kanalerna och att då snabbt behöva droppa av data från t ex fordon till server för lagring är inte alltid smärtfritt eller "sömlöst". Då kommer istället det mobila nätet väl till pass som har en betydligt större kapacitet och täckning gentemot sina användare.

Historiskt har Sverige alltid legat i framkant och har numera en fin 4G-täckning nationellt. Hastigheterna blir bara bättre och bättre för varje generationsskifte. Idag är vi med 4G LTE uppe i teorin 100Mb/sek nedströms och 50Mb/sek uppströms, vilket bara är början på den bandbredd och hastighetsutveckling som kommer med 5G.

Med 5G pratar vi hastigheter på Gigabit direkt vid lansering (och 10G på sikt!!) men framförallt ger det kortare svarstider eller fördröjningar (latency) vilket kanske är den främsta faktorn för slutanvändaren i upplevelsen och det som bygger tryggheten för utvecklarna av dess applikationer. Med 5G´s inträde på allvar under 2020 kommer vi bara se en glimt av den nytta ett snabbt mobilnät ger. Många IOT-lösningar i form av kommunikationssystem för autonoma fordon och andra liknande AI-styrda applikationer med kritisk data är ju tänkta att kunna integreras i ett 5G-nät.

Hittar du inte det du söker eller bara vill diskutera en produkt eller lösning till oss inom kategorin, så kontakta oss gärna! Vi har ett bra nätverk av producenter runt om i världen och kan hjälpa er att finna det ni söker.

Produkter (25)

Aktiva filter Återställ

Produkter

25
 
Digi TransPort WR44/41-serien erbjuder ett synnerligen omfattande sortiment av mobila router lösningar i bästa enterprise-klass. Detta avseende såväl routing- och säkerhetsegenskaper som kombinationer av portar och olika industristandards. Nu också stöd för LTE450mHz, som tex Net1 erbjuder i sitt nät.
8 840 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
NR500 Standard är en kostnadseffektiv industriell mobil router, designad att kunna användas i de flesta IIoT-lösningar inom industriell verksamhet (Industrial Internet of Things). Med två Ethernetportar, en seriell RS232/485 port, två digitala in/utgångar samt två simkortsplatser ger det dom bästa förutsättningarna att lyckas med din applikation. Till detta kan du välja med eller utan WiFi, beroende på om din lösning kräver det.
4 670 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
TransPort WR21 från världsledande Digi är en kompakt mobil router för professionellt bruk. Idealisk till olika övervakningstjänster, fjärrkoppling mot strategisk utrustning, backup-länk till fasta förbindelser, tillfälliga uppkopplingar för kreditkorts-transaktioner vid sportevenemang etc. Nu också stöd för LTE450mHz, som tex Net1 erbjuder i sitt nät.
4 660 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Transport WR31 är en intelligent M2M router som kan användas till de flesta operatörers mobila nät världen över. Med mångsidighet för den mobila tillämpningen och med avancerade säkerhets och övervakningsfunktioner ger Digi WR31 en framtidssäker bärare av data. Nu också stöd för LTE450mHz, som tex Net1 erbjuder i sitt nät.
10 140 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20101173
4G/3G/2G Antenn, gummibeklädd yta
127 SEK exkl. moms
Best.nr 122-1710
1 port, 4G LTE, exl antenn och nätadapter
3 810 SEK exkl. moms
 
I datacenter och stora IT-distributioner tillåter Infrastructure Manager nätverksoperatörer att säkert komma åt kritiska nätverksenheter från kontrollrummet eller Network Operations Center (NOC).
40 140 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Denna mobila router lämpar sig för industriella applikationer eller till synes där DIN-skena anses som speciellt användbart.
4 630 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 122-1701
4G, LTE, bordsmodell -30/+70°C
5 620 SEK exkl. moms
 
Resilience gateway säkerställer bästa tillgänglighet på företagets kontor, system och avlägsna platser via moblilnätet i kombination med ordinarie Internet-anslutning. Dels får du tillgång till out-of-band-portarna på verksamhetskritiska system och dels får du backup på WAN-förbindelsen med automatisk överkopppling till mobilnät vid avbrott på ordinarie anslutning. En prisvärd livlina till utspridda organisationer som butikskedjor, bankkontor, bensinstationer eller obemannade nätverksnoder.
17 620 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En liten och smidig mobilrouter för applikationerna som inte behöver flertalet portar men ändå kräver sin stabilitet i valet av router. Enheten har två portar och en plats för SIM-kort och dess konfigurationsmöjligheter borgar för en säker drift.
3 790 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En stabil router med flera portar och två simkortsplatser ger denna modell ytterligare en dimension från instegsmodellen 22-1584.
4 760 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En professionell Gigabitrouter med upp till tre gånger högre hastighet än med konventionell LTE-teknik. Det ger dig möjlighet till än tyngre trafik eller den extra kapacitet du behöver för framtida utbyggnad. Dessutom ingår flera kraftfulla funktioner som VPN, brandvägg och SNMP i standardutförande, utan extra licenskostnad. Kompakt och temperaturtålig med redundans och avancerade säkerhetsfunktioner skapar den de bästa förutsättningar för stabil drift i professionell miljö.
7 110 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
HSUPA- modemet med inbyggd GPS ger hastigheter upp till 2.1 Mbps uplink och 7.2 Mbps downlink via en USB 2.0 port. Rejäla externa antennfästen, FME till mobilantenn och SMA till GPS, bidrar till den gedigna konstruktionen.
5 760 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
NR500 Pro är en kostnadseffektiv industriell mobil router, designad att kunna användas i de flesta IIoT-lösningar inom industriell verksamhet (Industrial Internet of Things). Med fyra Ethernetportar, en seriell RS232/485 port, två digitala in/utgångar samt två simkortsplatser ger det dom bästa förutsättningarna att lyckas med din applikation. Till detta kan du välja till WiFi på din enhet, beroende på om din lösning kräver det.
4 790 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20100537
Digi Remote Manager Edition - Full åtkomst 3år
827 SEK exkl. moms
Best.nr 20101171
4G LTE,1xEth port, 1xRS232/485, 2x SIM
2 200 SEK exkl. moms
Best.nr 122-1495
Antenn LTE/CDMA 450MHz
331 SEK exkl. moms
Best.nr 122-1700
4G, LTE, DIN-montage -30/+70°C
7 270 SEK exkl. moms
Best.nr 180-3100
SFP 1588 grandmaster, integrated GNSS receiver, 8 slaves
24 260 SEK exkl. moms
Best.nr 189-0001
Anslutningsavgift för fastpris HSUPA/3G, därefter 295:-/m
325 SEK exkl. moms