Meny

Butiksövervakning - diskret med maximal effekt

I genomsnitt minskar svinnet i butiken med 78% när kameror installeras, så vem har råd att avstå? Låt kameran vara en del av inredningen. Förstör inte atmosfären med tafflig övervakning, när går att hitta en balans utan att det kostar extra.

Du har verkligen tagit i för att få till den rätta atmosfären. Investerat i fräsch inredning och varit noga med de rätta detaljerna för att maximera utfallet så långt både fantasi och budget tillåtit. Men så skall övervakningskameror sitta mitt i nyllet på kunderna och neutralisera atmosfären du kämpat med, bara för att komma åt de fåtal som stjäl eller till och med rånar butiker. 

Du har inte råd att vara utan

För övervakning är, låt oss erkänna det, avskräckande. Det är ju lite av själva poängen. Men du kan inte vara utan. Statistiken gör det omöjligt att välja bort. 78% av svinnet försvinner med kameror i butiken, det menar HUI i en fräsch rapport. Men hur mycket försäljning riskerar du att tappa om övervakningen sker på ett tanklöst och kränkande sätt? Förstör inte atmosfären med tafflig övervakning, när går att hitta en balans utan att det kostar extra.

VIVOTEK

Låt kameran bli en del av inredningen

Låter man kameran vara en del av inredningen behåller man synligheten men utan att göra den avskräckande iögnfallande. Då slipper man ge de köpande kunderna känslan av att ofrivilligt vara med i Big Brother. De oönskade rekognoserande besökarna missar dock ingen kamerna och förstår samtidigt att övervakningen är effektiv. Synas men inte störa.

danne-Lösningen är en väl balanserad installation som tillgodoser det två huvudkraven; identifiering och överblick utan att vara påträngande för de ärliga men tillräckligt tydlig för fåtalet snattare, säger Danne Westerlund på Direktronik.

Ögonkontakt garanterar identifiering - sätt kameran i dörrkarmenPELARKAMERA

De takmonterade kamerorna är nödvändiga för överblicken och för att dokumentera händelseförlopp, men när man i nästa steg skall identifiera individer behöver kameran se besökaren i ögonen. Det effektivaste och minst iögonfallande sättet att placera den är precis i dörröppningen, i detta fall kamouflerad av den tejp för längdbestämning som många redan är vana att se.

Fisheye är maximalt yteffektivt och perfekt då man saknar förutsättningar för infällt montage

Med Fisheye täcker man all synlig yta från ett enda ställe och kan på så sätt minska totala antalet kameror. De är tunna och ligger platt mot taket vilket också ger ett integrerar intryck. En dold krans med infraröda lampor lyser upp nattetid och ger denna modell ett övertag gentemot de som inte hanterar totalt mörker.

En diskret installaton som fisheye erbjuder tillsammans med möjligheten att helt skapa sin egen vy ger en svårslagen flexibilitet och räckvidd. Genom en inbyggd funktion kan det annars välvda och lite svåröverblickbara 180-gradersperspektivet konverteras till "normal" kvadratisk bild innehållande just den yta du vill se. Och med flera sådana ytor definierade kan fisheye-kameran uppträda som flera oberoende kameror och därmed ersätta många fast monterade. Inte bara ger det en mindre iögonfallande installation, den blir dessutom enklare att genomföra när bara en enda och inte fyra fem sex olika kameror behöver monteras och förses med nätverk och strömförsörjning

ROI kameraövervakning

[Din omsättning per år x 0,0138 x 0,78 = Din budget ]

Ja, det går snabbt att räkna hem en kameralösning. Omsätter du två miljoner sparar du över tjugo tusen per år. Statistiskt sett i vart fall. Kanske är din verksamhet mer utsatt än så?