Meny

Minska matsvinnet i butik och spar energi med hjälp av trådlösa sensorer

Är du butiksägare och vill ta ett samlat grepp om temperaturövervakningen i kylar, frysar, godsmottagning, lager samt även ute i butiken så kommer våra trådlösa WiFi-sensorer att bli ditt självklara förstaval. Glöm kostsam kabeldragning, inga krav på strömförsörjning så du kan placera sensorerna fritt exakt där du önskar och sist men inte minst "oändligt" skalbart. Övervakning och larm i mobil, mail eller dashboard i din PC. Larm går även att få som SMS och röstlarm mot avgift.

Full kontroll i butiken med WiFi-sensorer

Matsvinn

Att det viktigt med rätt temperatur i frysen har nog de flesta av oss någon gång blivit varse en varm sommardag när man finner dörren på glänt och glassen som bäst håller på att rinna ut på köksgolvet. Trist för fredagsmyset såklart men långtifrån så kostsamt som motsvarande händelse i exemeplvis en butikskyl full med oxfilé. 

För butiker är det av högsta vikt att hålla rätt temperatur på sina kyl, frys och färskvaror. Både ur en ekonomisk synvikel för den enskillda butiken likväl som för miljön i stort. Mindre matsvinn tjänar alla på! 

Matsvinn är livsmedel som producerats och som av olika anledningar kasseras och inte blir till föda. Detta leder till stora kostnader för butiker  samt har även en stor miljöpåverkan. Den svenska livsmedelshanteringen står för så mycket som 50% av vår totala övergödning och 20-25% av vår totala klimatpåverkan och butikernas matsvinn är hela 100 000 ton om året enligt siffror från Naturvårdsverket . Livsmedelssektorn är också en av de mest vattenkrävande sektorerna. Det är därför av högsta vikt att vi tar hand om våra livsmedel på bästa sätt när de når våra butiker.

Ju kallare destobättre eller?

Nja, inte alls faktiskt och här finns en stor möjlighet till en enkel energibesparing som direkt syns i plånboken. Rekommenderd temperatur i frysar är -18 C. Allt kallare än så är slöseri med energi och lite som att spola tusenlappar ner i avloppet. Med våra WiFi-sensorer sätter du induviduella larmgränser och kan vara trygg i att bli uppmärksammad på alla avvikande värden.

Pengar i vasken.jpg


Lösningen för din butik är trådlös övervakning, smidigt och enkelt över befintligt WiFi. Så här går det till:

 1. Välj den typ av insamlingsenhet ovan som du finner bäst lämpad i just din butik. De finns med eller utan display samt med olika IP-klassning. 

 2. Samtliga insamlingsenheter har interna sensorer for temperatur & luftfuktighet. Vissa varianter har även LUX för att känna av ifall det är tänt eller släckt i butiken samt vibrationssensor. Utöver det så kan du välja till externa sensorer se nedan. 

 3. Sensorerna kopplas via QR-kod upp mot ditt befintlifa WiFi i butiken och skickar data till gratis molntjänst. 

 4. I molntjänsten sätter du dina gränsvärden och ställer in hur du vill ha larm.

 5. Du kan nu se aktuella värden, historik i app i mobilen eller dashboard på PC samt vara trygg i att få vetskap om något oönskat inträffar i butiken.

Anslut externa sensorer till din butiksövervakning

 

Varför ska jag använda Direktroniks WiFi-sensorer i min butik?

 • Ingen extra utrustning eller gateway behövs, sensorerna nyttjar det WiFi du redan har i butiken.
 • 4" display för direktavläsning på plats i butiken.
 • Kostnadseffektiv installation i och med trådlösa batteridrivna sensorer.
 • "Oändligt" utbyggbart, molntjänsten kan hantera många sensorer.
 • Smidigt att addera nya senoerer med hjälp av QR-kod
 • Molntjänst med dashboard och larmfunktioner ingår.
 • App för kontroll och temperaturlarm i mobil.

 

Tveka inte att kontakta oss 08-52400700, vi svarar inom tre signaler och hjälper gärna till att välja rätt lösning för just din butik. 

 

20109257_c.jpg

 

Produktområden

11 600 SEK exkl. moms
Best.nr 20109256
WiFi sensor för temperatur, luftfuktighet, Lux, vibration
771 SEK exkl. moms
Best.nr 20109122
WiFi sensor för temperatur, luftfuktighet & externa senorer
1 140 SEK exkl. moms
 
Temperatur, luftfuktighet, LUX mm.. En serie tåliga och flexibla loggers i flera utföranden som ger dig möjlighet att skräddarsy din övervakning precis som du vill ha den.
2 470 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter