Meny

Säkra driften - lås fast kablar och plugga lediga portar

Undvik driftavbrott och hindra otillåten anslutning genom att låsa fast kablar och plugga lediga portar.

Färgkodade eller unika nyckelsystem och ett komplett utbud av lås för alla IT- och AV-relaterade portar ger driftsäkerhet och effektiv administration.

Säkerligen har ni varit med om att personal ansluter sina egna externa USB enheter utan tillåtelse. Eller att en mobiltelefon som ansluts för laddning men förorsakar ett så kallat ransomeware attack. Att någon stjäl viktig information genom att ansluta ett extern USB minne. Dessa och andra liknande dataintrång sker dagligen över hela vår jord – vilket ofta kan innebära stora kostnader och långvariga och ibland olösliga följdproblem för företag. Dessa typer av dataintrång kan enkelt förhindras genom att göra det svårare att ansluta extern utrusning på öppna portar.

Passar utmärk för de flesta miljöer såsom, offentliga miljöer, skolor, finanssektorn, forskning, IT och alla övriga typer av arbetsplatser där krav finns på hög säkerhet.

 

Skyddar mot dataintrång/anslutning av portabel utrusning

 • Skyddar mot informationsstöld och virus
 • Skyddar mot stöld av utrustning
 • Visuell avskräckande effekt

Fysisk cybersäkerhet

 • Lätt att installera
 • Inga uppdateringar
 • Billigt att genomföra
 • Oberoende av säkerhetsmjukvara
 • Effektivt när mjukvara inte kan användas

Funktioner

 • Brett sortiment av produkter
 • Många färger
 • En nyckel till många lås
 • Enkelt och smidigt att använda
 • Den enda kompletta fysiska lösningen på marknaden

 

Smartkeeper - en nyckel till alla typer av lås

Smartkeeper Essential (Basic) - sju olika nycklar för sju olika system

Med Smartkeeper Essential Basic matchar nyckels färg låsen med samma färg, men olika färger kan inte låsa upp varandra. Detta ger dig normalt sett tillräckligt skydd mot oönskad anslutning till annars öppna portar såväl som tillfredställande fastlåsning av exempelvis en nätverkskabel.

SmartKeeper Essential Mini

 

Smartkeeper Pro - unik nyckel till varje system

Med Smartkeeper Pro får du istället en privat nyckel som endast passar dina lås, precis som låset till din ytterdörr. Pro-serien kräver därför registrering och såväl lås som nycklar måste beställas från fabrik för varje kund.  Det ger dig bästa möjliga säkerhet. Samtliga låstyper finns tillgängliga för såväl Pro som Essential.

 

Kontakta oss gärna om du saknar något lås eller om du behöver hjlp med Pro Serien, info@direktronik.se eller 0852400700

Övriga lås för att skydda både laptop och PC finns.

 

User Guides PDF

Produktområden

 
Lås fast kablaget så slipper du kostsamma driftavbrott. Smartkeeper kabellås hindrar olovlig urkoppling av nätverkskabeln och ger dig tryggare drift till låg kostnad. Ett måste om du vill förbättra säkerheten på all kritisk utrustning som inte redan är inlåst.
444 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Smartkeeper Mini låssystem är precis som namnet säger, anpassad för de mindre anslutningarna på datorer och liknande utrustning. USB-B portlås, den äldre kontakten men som säkerligen ändå behöver skyddas mot olovlig anslutning av externa utrustning.
153 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Smartkeeper Essential USB portlås. Porten där man idag mer eller mindre kan ansluta nästan vad som helst utan någon svårighet eller kontroll. Tex så kan känsliga data och virus enkelt föras över vis USB minne och skapa stora kostnader för företag och privatpersoner, men lösning finns och är enkel och billig.
224 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Var säker på att din USB anslutna utrustning inte kopplas ur av misstag eller kanske rent utav försvinner. En smart lösning som enkelt och snabbt installeras men som är svårare att demontera.
256 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Lås alla datakommunikationer på USB-porten men tillåt laddning av utrustning. En perfekt lösning för skolor, bibliotek och andra allmänna platser där dator kan finnas uppställda för allmän användning.
191 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Skydda alla dina RJ45 uttag mot olovlig anslutning. Nätverksuttag finns överallt på ditt kontor, i din butik eller ditt hem, gör det svårare att för vem som helst att när som helst ansluta till ditt nätverk.
282 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Säkra många RJ45 anslutningar på en gång. Säkerligen så har du många kablage som mer eller mindre alltid är inkopplade i din switch och där kablaget aldrig tas ur. Säkra upp dessa med Smartkeeper modulkabellås, ett måste om du vill förbättra säkerheten.
157 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Tangentbord/mus-kabellås, en perfekt löning för att minimera risken att någon lånar eller kanske rentutav kanske stjäl din utrustning.
204 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Temporärt eller kanske permanent så vill man ansluta ett USB minne för olika ändamål på sin privata dator, datorer stående på allmänna platser eller andra enhet med plats för externt USB minne.
533 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Samma smidiga Smartkeeper Essential Basic serien för att även kunna skydda DVI, Seriell och parallell-portar på din dator eller andra enheter.
73,90 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Lås bokstavligen fast din dator där den står och skapa en säkrare miljö mot stöld. Ett kombinationslås som enkelt ansluts på datorn och som finns för både stationär och laptop.
291 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Smartkeeper Mini låssystem, anpassad för de mindre anslutningarna på datorer och andra enheter. USB-B Mini-portlåset skyddar mot olovlig anslutning av externa utrustning.
186 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Smartkeeper system Mini. USB -C portlås ett enkelt sätt som skyddar mot olovlig anslutning av extern utrustning som tangentbord, möss, mobiler, lagringsenheter eller andra enheter. Passar även utmärkt i en hub eller i ett uttag i en panel eller liknande.
204 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Smartkeeper system Mini, erbjuder även portlås för Displayport, ett perfekt lås om du bättre vill ha full kolla så att ingen kan ansluta externa skärmar utan lov.
184 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
I Smartkeeper system Mini så finns även portlås för Mini Displayport vilket bl.a. alla nya Apple Macintosh-datorer har idag. En perfekt och prisvärd lösning om du bättre vill ha full kolla så att ingen kan ansluta externa skärmar eller videokälla.
166 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Smartkeeper system Mini, listan på nya lås blir bara längre och längre.  HDMI portlåset är lika smidig som tidigare och skyddar mot olovlig anslutning och användning av dina HDMI portar på dina enheter. 
217 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20104207
USB permanent portlås/st
22,60 SEK exkl. moms