Meny

Robust fiber

Vår fiber testas manuellt efter tillverkning. Vi vill leverera Robust fiber i alla lägen samt göra allt för att undvika att våra kunder får svåridentifierade och dyra problem med sina nätverk. Vi rationaliserar inte på våra kunders bekostnad.

Säkerställ ett robust nätverk redan från start så undviker du höga manageringskostnader! Hur gör man det ? En av de mer okända felkällorna i nätverk är transportören av signaler, dvs själva kablagen och när det gäller fiber är det extra känsligt. En felaktigt installerad fiber kan åstadkomma många, många timmars felsökning helt i onödan där felorsaken kanske enbart är att man inte rengjort fiberhuvudet innan installation eller än värre (och vanligare) att man försökt spara någon krona genom att köpa kvalitetsfattig fiber. I de absolut flesta fall så tillverkas patch-fiber i stora volymer per sort där kablagen sedan direkt förpackas för vidare distribution ut bland användare. Tillverkningen i sig skiljer sig inte så mycket från fabrik till fabrik och är heller inte en så resurskrävande procedur.

Det är kontrollen som är skillnaden – 30% slipper du se

Det som däremot är resurskrävande är kvalitetskontrollen efter tillverkning där det finns flera olika skalor. I de flesta fall så kontrolleras råfibern innan den blir patchkabel men därefter sker ingen manuell kontroll. När sedan kontaktering sker så är det vanligaste tillvägagångssättet att man rengör delarna i fibern utan efterföljande kontroll, sedan går de ut på marknaden. Denna kontroll är inte tillräcklig för att separera ut dåliga patchar. För att göra detta på ett robust sätt så måste fibern 3D och Interferometer-testas vilket är en manuell och tidskrävande procedur.

Vid 3D/interferometertestning så kasseras så mycket som upp till 30% av färdig fiberkablage för att de inte håller måttet. Med den stora felmarginalen så bör man verkligen fråga sig hur stort värdet är att köpa fiber som inte testats manuellt?

Vi tycker att det är helt orimligt varför all vår fiber testas manuellt efter tillverkning. Detta av den enkla anledningen att vi vill leverera Robust fiber i alla lägen samt göra allt för att undvika att våra kunder får svåridentifierade och dyra problem med sina nätverk. Vi rationaliserar inte på våra kunders bekostnad och vill samtidigt uppmana dig att inte rationalisera på ditt nätverk. Bygg klokt och robust från start, det kommer du tjäna mycket på i längden.

 

Produktområden

 
Multimode är kostnadseffektiv för installationer där längden inte överstiger flera hundra meter. OM3 krävs för att nå maxlängden 300 meter på 10 Gbit och är även anpassad för 40G och 100G. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice
91,20 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
OM5 är den framtida multimode klassningen . Då bandbredds kraven ökar har nu OM5 presenterat sig. Skillnaden mellan OM4 och OM5 ser inte så stora ut men då man får stöd för ett större bandbreddsområde på 850-950nm så kan fördelarna överväga. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice
131 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Singlemode fiber har en liten central kärna som gör att endast en ljusmode i taget kan rymmas i kärnan. På grund av detta minskas antalet ljusreflektioner som skapas av ljuset genom kärnan. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice.
113 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Multimode är kostnadseffektiv för installationer där längden inte överstiger flera hundra meter. OM4 fiber krävs för att nå maxlängden 550m för 10 Gbit Ethernet och är också anpassad för 40G och 100G. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice.
76,40 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En tåligare variant av vanlig fiber patch kabel. Kablagets armering består av en flexibel tub av korrugerad rostfritt stål . Till skillnad från vanlig fiber patch kabel så tål armerad fiber patch kabel att utsättas för mer yttre påverkan, men bibehåller ändå sin smidighet och ytter diameter på 3.0mm.
261 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
I motsats till multimode har en singlemode fiber bara ett spridningsläge, en våglängd av ljus i fiberkärnan. Det betyder att det inte finns någon störning eller överlappning mellan de olika våglängderna för ljuset att stoppas vid din överföring av data över långa avstånd. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice
71,90 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Anslutningskablage vit för villa. Anslutningskabeln utgörs av en fiber ( Simplex). G657 för mindre böjradie. LSZH Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice
83,30 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Röd LC till LC Singlemode 9/125 Duplex Yd 2.0 mm. Unika färger gör det enkelt att identifiera och dokumentera. Dessutom minskar risken att ta fel kabel när omkoppling ska ske. Välj den röda fibern för utvalda förbindelser där du vill göra det enkelt att med blotta ögat identifiera rätt kabel och undvika kostsamma felkopplingar.
182 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 112-1044
Optisk fibertestare standard, m. LC/MU/FC/SC/ST Adapter
16 340 SEK exkl. moms
Best.nr 112-1045
Fibermikroskop med. Cleanset, LC/MU/FC/SC/ST Adapter
19 830 SEK exkl. moms
Best.nr 112-0225
Komplett rengöringssats för fiber
3 350 SEK exkl. moms