Meny

Broadcasting – produktion och bearbetning med krav på bandbredd

Då kameror och sändningsteknik fortsätter att utvecklas, implementerats SDI-versioner med broadcast- och digitalbioklass när det gäller upplösning, bildhastighet (bilder per sekund) och färgdjup. Detta för att hantera de ökade bandbreddskraven som okomprimerade videosignaler inom professionell produktion och bearbetning medför.

Många mindre lokala tv-stationer har fortfarande kvar första generationens SDI (1.5G), samtidigt som majoriteten av produktionsbolagen använder 3G-SDI för HD-ledningar och en kombination av 3G-SDI-kablar för att hantera 4K/Ultra HD-flöden. Framöver kommer flera behöva uppgradera sin bandbredd för att kunna hantera kameror med en uteffekt på 6G-SDI, för att inte nämna 12G-SDI-flöden som nu kommer med de allra modernaste kamerorna.

filmkamera_gitarr.jpgDirektronik finns till din tjänst för att förenkla övergången från en SDI-version till nästa, där vår magkänsla är att många går direkt från 3G till 12G för video. Förutom SDI har vi produkter för en sömlös kommunikation med format som DisplayPort, HDMI, DVI, HDBaseT, USB, VGA, Audio eller multigränssnitt. Vi har ett brett fiberkabelsortiment samt ett omfattande utbud av trådlösa, fiber- och kopparbaserade förlängnings och distributionsprodukter, och kan redan idag leverera framtidssäkrade fiberoptiska lösningar för broadcast, produktion, bearbetning, professionellt ljud, ljussättning, bild, strömmande video och VR.

12G-SDI via fiber i upp till två mil

Som en familj av videogränssnitt, som standardiserats av organisationen SMPTE, erbjuder SDI och de närbesläktade gränssnitten nominella datahastigheter när de används vid överföring av okomprimerade, okrypterade digitala videosignaler inom tv-branschen. En mycket positiv sak är att 12G-SDI är fullständigt bakåtkompatibel vilket förenklar kabeldragning, och med rätt verktyg kan man ersätta befintlig infrastruktur på ett enkelt och smidigt sätt.

12G-SDI ger åtta gånger mer bandbredd jämfört med normal HD-SDI och erbjuder enkelheten av enkelkabelanslutning. 12G-SDI klarar av att hantera hög bildhastighets- och färgdjups-4K/Ultra HD-signaler över en enkelkabel, ända upp till 100/120 bilder per sekund. Detta är till stor fördel för direktsända evenemang, TV- och radiostudior, samt andra anläggningar för inspelning och direktsändning, när det kommer till komplexitet, vikt, samt antalet potentiella felkällor i signalkedjan. 12G-SDI över optisk fiber ökar ytterligare distansen som 12G kan sändas, upp till 20km.

Direktronik erbjuder kostnadseffektiv 12G-SDI-överföring via fiber (fast inbyggd eller via valbar SFP modul). Kundanpassad tillverkning av fiberkabel efter dina önskemål, stora volymer och projektlösningar. Alla längder, alla färger, alla typer. Armerad, vattentät, Breakout (mångfiberkabel), fibervagnar, 3D/Interferometer-testat och LSZH (Low Smoke Zero Halogen. Fördelar med fiberkabel är säkerhet, längre avstånd, överföringshastighet, störningstålighet, elektrisk isolering, kostnadseffektivitet och hållbart för miljön (inga metaller i kabeln).

Nätverksaudio (DANTE och AVB)

Vid överföring av audio/ljud, tex DANTE (Digital Audio Network Through Ethernet) och AVB (Audio Video Bridging) över fibernätverk, finns lösningar som överför på Multimode eller Singelmode fiber. Den fysiska anslutningspunkten är irrelevant, så länge alla enheter är anslutna till samma nätverk kan audiosignaler göras tillgängliga överallt. DANTE stöder samplingsfrekvenser upp till 196kHz med en minimal latens på 150 mikrosekunder och 1024 kanaler per länk. AVB har nästan samma specifikationer som Dante, med en något högre minsta latens på 250 mikrosekunder. Det är dock en öppen standard, vilket innebär att tillverkare inte behöver licensiera tekniken.

Har du några frågor eller önskemål runt produkter för broadcast, fiberburet AV, strömmande video, eller något annat område med höga krav på hastighet och tillförlitlighet, så finns Direktroniks prisbelönta kundservice alltid redo* på telefon, e-post eller chat.

*) vardagar måndag-fredag, 8.00-17.00

Produktområden

 
Bridge UHD serie med Optima teknik innehåller sändare och mottagare för 12-SDI och 4K HDMI 2.0 signaler sändare och mottgare kan användas med varandra oberoende av format. UHD SOT skickar 1x12G-SDI med passtru länk och kan även användas för att skapa uppsplittad 4x3G-SDI. Använder en LC singlemode simplex för 10 KM förlängning.
12 830 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Två konvertrar som omvandlar HDMI till SDI, respektive SDI till HDMI. De tillåter HDMI-signaler upp till 4K@60Hz YUV4:2:2, med en bandbredd på upp till 12Gbps för att återge en högupplöst videosignal utan förlust. Enheterna kan användas tillsammans i par som en förlängare och separat som konvertrar
6 470 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Två konvertrar som omvandlar HDMI till SDI, respektive SDI till HDMI. De tillåter HDMI-signaler upp till 4K@60Hz YUV4:2:2, med en bandbredd på upp till 12Gbps för att återge en högupplöst videosignal utan förlust. Enheterna kan användas tillsammans i par som en förlängare och separat som konvertrar
6 470 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Olika typer av ändutrustning är numera, mer än någonsin tidigare, tillgängligt med SFP/SFP+ formatet som anslutningsmöjlighet. Tillämpningarna blir då fler och fler samtidigt som både fibertyper, dataströmmar och protokoll kan skilja sig åt en del. Resultatet av det blir att nät och länkar samt dess protokoll integreras i varandra allt mer, vilket gör att behovet av multifunktionella omvandlare ökar. För detta har vi produkter från Fiberplex till hjälp. Enheten hjälper dig helt sonika att transportera vad du vill, när du vill och hur du vill.
10 100 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Fiberlänkspaket som är färdigkonfigurerad för att överföra DANTE och AVB nätverksaudio.
24 660 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
VideoVägg 4K HDMI med upp till 8x8 den är en IP baserad integrerad och och mjukvarukontrollerat system för att kunna bygga avancerade Videoväggar också med flera videokällor. Är också en virtuell HDMI Matrix med upp till 200 sändare/mottagare.
6 740 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
HDMI 2.0 löstagbar fiber hybridkabeln som klarar 4K (4096x2160) vid 60Hz (RGB & YCbCr : 4:4:4) och skickar videoinformationen på fiber, men DDC/HDCP-informationen via koppar (koaxkabel) och blir därför det mest prisvärda sättet att förlänga HDMI störningsfritt över fiber upp till 100m. Kan anläggas i rör med innerdiameter från 14mm.
3 930 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
8K 30Hz över DisplayPort 1.4 upp till 100 meter, jämfört med kanske 3-15 meter för en standardkabel. Denna avancerade fiberoptiska kabeln klarar mycket hög bandbredd. Den har vanliga DisplayPort-kontakter i båda ändarna och finns i fasta längder mellan 10 och 100 meter.
1 198,50 SEK 1 410 SEK Listpris exkl. moms
Finns i flera varianter