Meny

Interferometertestad fiber, din garanti för stabil hög kvalité

Säkerställ ett robust nätverk redan från start så undviker du dyra hanteringskostnader! Hur gör man det? 100% 3D-interferometertestat, din garanti för stabil hög kvalité!

Vid interferometertestning så kasseras så mycket som upp till 30% av färdigt fiberkablage för att de inte håller måttet. Med den stora felmarginalen så bör man verkligen fråga sig hur stort värdet är att köpa fiber som inte testats manuellt?

En felaktigt installerad fiber kan åstadkomma många, många timmars felsökning helt i onödan där felorsaken kanske enbart är att man inte rengjort fiberhuvudet innan installation eller än värre (och vanligare) att man försökt spara någon krona genom att köpa kvalitetsfattig fiber. I de absolut flesta fall så tillverkas patch-fiber i stora volymer där kablagen sedan direkt förpackas för vidare distribution ut bland användare.

Tillverkningen i sig skiljer sig inte så mycket från fabrik till fabrik och är heller inte en så resurskrävande procedur. Det som däremot är resurskrävande är kvalitetskontrollen efter tillverkning där det finns flera olika skalor. I de flesta fall så kontrolleras råfibern innan den blir patchkabel men därefter sker ingen manuell kontroll. När sedan kontaktering sker så är det vanligaste tillvägagångssättet att man gör rent delarna i fibern utan efterföljande kontroll, sedan går de ut på marknaden. Denna kontroll är inte tillräcklig för att separera ut dåliga patchar. För att göra detta på ett robust sätt så måste fibern 3D och Interferometer testas vilket är en manuell och tidskrävande procedur. Vid 3D/interferometertestning så kasseras så mycket som upp till 30% av färdig fiberkablage för att de inte håller måttet. Med den stora felmarginalen så bör man verkligen fråga sig hur stort värdet är att köpa fiber som inte testats manuellt?

Vi tycker det är helt orimligt varför all vår fiber testas manuellt efter tillverkning. Detta av den enkla anledningen att vi vill leverera Robust fiber i alla lägen samt göra allt för att undvika att våra kunder får svåridentifierade och dyra problem med sina nätverk. Vi rationaliserar inte på våra kunders bekostnad och vill samtidigt uppmana dig att inte rationalisera på ditt nätverk. Bygg klokt och robust från start, det kommer du tjäna mycket på i längden.

100% 3D-interferometertestat, din garanti för stabil hög kvalité!

Det är 3D-testen som gör skillnad, inte tillverkningen

Vår tillverkning är förmodligen inte mycket bättre än andra kvalitetsleverantörers, det är den gedigna testen som gör att du som kund slipper uppleva de kvalitetsvariationer som annars kan uppstå. Produktionen är ett hantverk och det är klart att det kan förekomma oönskade variationer. Det viktiga är att vi fångar upp detta redan i produktionen så att du som kund kan vara trygg i att alltid få Direktronikfiber som lever upp till dina förväntningar.

 
Multimode är kostnadseffektiv för installationer där längden inte överstiger flera hundra meter. OM4 fiber krävs för att nå maxlängden 550m för 10 Gbit Ethernet och är också anpassad för 40G och 100G. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice.
90,50 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Fiberpatch med Short Boot är idealisk till begränsade utrymmen. Genom att använda Short Boot minskas ”kroppen” med ca 50% i jämförelse med en vanlig LC-kropp. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice
140 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Fiberpatch med Short Boot är idealisk till begränsade utrymmen. Genom att använda Short Boot minskas ”kroppen” med ca 50% i jämförelse med en vanlig LC-kropp. Vilket gör det möjligt att passa in i de minsta utrymmena. Vår vanliga LC-kontakt mäter 28mm och vår LC Short Boot är 15mm.
181 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
I motsats till multimode har en singlemode fiber bara ett spridningsläge, en våglängd av ljus i fiberkärnan. Det betyder att det inte finns någon störning eller överlappning mellan de olika våglängderna för ljuset att stoppas vid din överföring av data över långa avstånd.
79,10 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter