Meny

Kunskapsbanken

Goda råd och nya rön som kan hjälpa dig med ditt problem. Miljö-beskrivningar som ger en informativ bild av alternativa lösningar, best practice och spännande scenarior. Lär dig av andras framgångsberättelser och se möjligheter med bra lösningar.

 • Hur långt är ett snöre?

  Hur mäter du längden på din kabel när det inte är uppenbart? Här är några tips på tillvägagångssätt som är bra när du t ex ska välja ethernetförlängare.
 • Spräng 100m-vallen för Ethernet på kopparkabel

  Nu kan man köra Ethernet i 150Mbps på bara två koppartrådar och över långa avstånd. Många tror att DSL-tekniken är långsam och omodern, bara för att man sedan länge bytt ADSL-modemen mot fiber i hemmen, men inget kan vara mer felaktigt. Här visar vi på massor av fördelar och vad du kan åstadkomma med ditt enkla och prisvärda kopparnät
 • IP styrt relä ökar tryggheten hos personal i utsatta & hotfulla situationer

  NetAlert är ett personlarm utvecklat för att öka tryggheten hos personal i utsatta situationer. Larmet används inom många olika branscher, allt från kommuner, socialkontor, landsting, skolor, vårdcentraler till lastbilsåkerier.
 • Så här gör andra för att enkelt ha full kontroll på sina fartyg

  Användningsområdet för temperaturövervakning på fartyg varierar säkert stort säger Mikael, men på våra båtar, fartyg som ligger i vattnet året runt så är det viktigt att veta att strömmen och värmen fungerar som det ska. Motor, rör och ventiler får helt enkelt inte frysa sönder.
 • LTE 4G på 450MHz

  Kör LTE 4G på 450MHz över Net1.
 • 40G QSFP+ över passiv mux

  40G QSFP+ över passiv multiplexer, mux/demux, är fullt möjligt.
 • Döda SPAM på rekordtid

  Du kommer till jobbet, tar med en kopp kaffe till skrivbordet, loggar in och välkomnas av dagens spam-skörd. Visst var det länge sedan du blev glad över att vara utvald för att testa nya iPhone, en Tesla eller hjälpa någon rik släkting till en avliden minister i utlandet att överföra 50 000 000 000. Trots välutvecklade spamfilter tycks avsändarna alltid ligga steget före. Denna gränslösa fantasi kostar dig säkert femton minuter varje dag. Plus en rejäl suck varje morgon.
 • Bidi på multimode

  WDM (Wave Division Multiplexer), BiDi (Bi-Directional) eller multiplexing har du kanske hört talas om, men oftast eller kanske enbart i samband med fiber av typen singlemode. Nu vill vi öppna ögonen för den möjligheten också på multimode. Med hjälp av en speciell SFP-modul kan du alltså dubbla antalet fiberförbindelsen utan att behöva röra befintlig kabel eller göra intrång på befintlig trafik
 • Så öppnar du garageporten med din telefon

  Tänk att bekvämt kunna sitta kvar i bilen och öppna eller stänga garageporten med din smartphone. Har du en motordriven garageport så har vi styrfunktionen du behöver. Inga fjärrkontroller som strular och lätt tappas bort. Det enda du behöver är din telefon och vår GSM-styrda garageöppnare. Enkelt säkert och kostnadseffektivt.
 • Optiska transceivers - Kompatibla optiska transceivers

  Direktronik erbjuder tiotusentals optiska transceivers.
 • BX-U och BX-D

  BX-U= Uplink WDM 1310TX/1550RX BX-D= Downlink WDM, 1550TX/1310RX
 • Automatiska vägbommar och grindar, hur fungerar det?

  När du kör fram med bilen till en vägbom i ett parkeringsgarage så förväntar du dig att att den antingen öppnas per automatik, eller då du tryckt in din pinkod alternativt satt ditt kreditkort i kortläsaren. Det som händer bakom kulisserna och som får detta att ske är IP-styrda I/O enheter. Såsom i exemplet nedan.
 • 100G på ett fiberpar duplex

  Går det att köra 100G på ett fiberpar eller behöver jag bundla?
 • Smaka på mjölken innan du häller ut den!

  I de flesta situationer i livet värderas rutin och beprövad erfarenhet högt, men när det gäller IT-produkter och infrastruktur så verkar man inte fundera en extra gång innan man kastar ut ett gammal stabilt system eller produkt och ersätter det med något nytt och oprövat. I de flesta andra branscher, en närmast ansvarslös handling, både ekonomiskt och ur driftsäkerhetshänseende.
 • Strömlist/uttagsguiden

  I detta avsnitt av strömlistguiden försöker vi hjälpa dig att förstå och förtydliga vad de olika benämningarna och förkortningarna på intag/uttag betyder, så du enkelt själv kan välja rätt modell.
 • Fiberkontakter och slipning

  När man ska välja typ av kontakt för fibern så pratas det om olika utföranden som exempelvis LC UPC eller LC APC. Vi reder ut begreppen runt fiberkablars slipning i nedanstående text.
 • Varför konfigureras SFP?

  Det finns över 40.000 olika skäl att veta vad konfiguration av en SFP egentligen är.
 • Stäng, lås och bomma en hel byggnad på mindre än en sekund

  Att snabbt och säkert kunna låsa alla dörrar i exempelvis en skola, spärra alla utfarter i ett parkeringsgarage, eller varför inte stänga ner hela Friends Arena med endast en knapptryckning via en app i din mobil eller med en fysisk tryckknapp, behöver varken vara kostsamt eller komplicerat.
 • Smart Fokus System

  För att få ut det mesta av en högupplöst kamera så är korrekt fokus avgörande. När allt kommer omkring så är en högupplöst kamera ur fokus bara ett slöseri pixlar. Bästa möjliga fokus är av största vikt när det gäller säkerhetsapplikationer, för om kameran inte kan fånga tillräckligt detaljerade bilder så fyller den ingen funktion.
 • Polaritetens betydelse för MPO/MTP

  Det finns en stor ekonomisk intjäning samt möjligheter att strukturerat spara in på utrymmet med hjälp av MPO. Men vad innebär den tekniken egentligen och varför är den bra i vissa sammanhang? Vårt tekniska kompetenscenter har försökt sig på en lagom komplicerad förklaring som ska ge dig insikt i möjligheterna runt MPO med syfte att ge dig de skäl du behöver för att våga använda dig av mer praktiska och prisvärda lösningar i ert datacenter.
 • Leverantör utöver det vanliga!

  Vi jobbar ständigt med sortimentsutveckling där de viktigaste kvalificeringarna är särskiljande, unikt och smart. Rackstuds skiljer sig från det mesta men är samtidigt en lösning man knappt kan vara utan - särskilt inte om man installerar servrar och storgare i rack- och data-skåp. Varför ens testa att vara utan?