Meny

 • Därför ska du ha koll på daggpunkten i datacentret

  Det räcker inte att ha kontroll på temperaturen i datacentret för att få en optimal miljö. Utan insikt om hur just temperaturen påverkar den relativa luftfuktigheten riskerar du att utsätta ditt datanät för onödiga risker. En termometer vet ju alla hur den fungerar, men låt oss inviga dig i den försummade tvillingparametern luftfuktighet och hur du drar nytta av att mäta den.
 • Onödigt mycket spänning...

  Ett strömavbrott eller annat problem med elnätet kommer för det mesta överraskande. Man vet inte hur länge strömmen kommer vara borta eller om någon elektronisk utrustning gått sönder och måste bytas ut. Med en UPS installerad är man förberedd på det värsta, men vilken UPS ska du välja?
 • Välj datalänk också utifrån strömförbrukning

  Spara tusentals kilowatt per år i datahallen enbart genom att välja rätt 10G-moduler till dina switchar. Du minskar dessutom kylbehovet och belastningen på switchens interna fläktsystem när du bestyckar SFP+ platserna med en väl avvägd kombination av DAC-kablar, AOC-kablar och "vanliga" SFP+ moduler. Kika på vår enkla sammanställning och räkna på din egen datamiljö.
 • Vad är ett datamoln?

  Bakom mycket av det vi gillar och använder varje dag, vare sig vi reflekterar över det eller ej, finns ett moln eller en molntjänst. Även om många anser det för självklart att ens behöva förklaras, så finns säkert några som inte längre vågar fråga. Här får du en kort beskrivning med några intressanta länkar som vi tycker ramar in förklaringen väl.
 • Vem f-n har snott min dongel?

  Känslan när man snabbt ska fixa till en detalj innan deadline och hälsas välkommen med "Please insert USB software license key"?
 • Top of Rack eller End of Row

  Moderna datacenters möter en hel del tuffa utmaningar. Det ständigt ökande kravet på framkomlighet, kapacitetsökningen per höjdenhet som ger ännu fler servrar i varje rack, höga kvadratmeterpriser i strategiska lägen, el-effektivitet, klimatkontroll är bara några exempel på komplicerande omständigheter. Här ger vi en enkel förklaring till två populära tillvägagångssätt; ToR och EoR.
 • Vilken MPO behövs för QSFP+ till QSFP+?

  Använd korsad hona-hona typ B
 • Vilken MPO behövs för QSFP28 till QSFP28?

  Använd korsad hona-hona typ B
 • Strömlist/uttagsguiden

  I detta avsnitt av strömlistguiden försöker vi hjälpa dig att förstå och förtydliga vad de olika benämningarna och förkortningarna på intag/uttag betyder, så du enkelt själv kan välja rätt modell.
 • Fiberkontakter och slipning

  När man ska välja typ av kontakt för fibern så pratas det om olika utföranden som exempelvis LC UPC eller LC APC. Vi reder ut begreppen runt fiberkablars slipning i nedanstående text.
 • Polaritetens betydelse för MPO/MTP

  Det finns en stor ekonomisk intjäning samt möjligheter att strukturerat spara in på utrymmet med hjälp av MPO. Men vad innebär den tekniken egentligen och varför är den bra i vissa sammanhang? Vårt tekniska kompetenscenter har försökt sig på en lagom komplicerad förklaring som ska ge dig insikt i möjligheterna runt MPO med syfte att ge dig de skäl du behöver för att våga använda dig av mer praktiska och prisvärda lösningar i ert datacenter.
 • Leverantör utöver det vanliga!

  Vi jobbar ständigt med sortimentsutveckling där de viktigaste kvalificeringarna är särskiljande, unikt och smart. Rackstuds skiljer sig från det mesta men är samtidigt en lösning man knappt kan vara utan - särskilt inte om man installerar servrar och storgare i rack- och data-skåp. Varför ens testa att vara utan?
 • Data Center Solution

  Open networks are based on standard, white-box hardware with a choice of independent open software for NOS, SDN, virtualization and cloud orchestration. For years, hyperscale data center operators have been enjoying the benefits of open networking: reduced network equipment expenses, automated and accelerated provisioning of network capacity and services, greater control over the development of enhanced network services, flexibility to work with best-in-class suppliers, and reduced operating expenses.