Meny

Vem f-n har snott min dongel?

Känslan när man snabbt ska fixa till en detalj innan deadline och hälsas välkommen med "Please insert USB software license key"?

Flera känner säkert igen frustrationen över att aldrig riktigt veta var företagets mjukvarunycklar finns. Ofta delar man på exklusiva licenser och donglarna flyttas runt bland användare så att man aldrig är riktigt säker på var de finns. Inte sällan försvinner de helt när en kollega slutar och utan att tänka sig för går hem med dongeln i sin notebook-väska. De är dyra att återanskaffa, men dyrast är nog de donglar som inte finns när man ska ha dem och därmed hindrar människor i sitt arbete.

Lås in dem i nätverket och dela ut licenserna centralt

Det har kommit en mycket "smuffig" lösning, som vår nu pensionerade tekniker Kurre skulle ha uttryckt det, på det problemet som fångar in kringflackande donglar och ger dem en ombonad plats centralt i nätverket istället. Då vet du alltid var dina licensnycklar finns och användarna behöver aldrig springa och knycka en från kollegan.

dongelserver

Minska licenskostnaderna med dongel-pool

En Dongelserver kan gruppera licensnycklar så att mjukvaran på respektive arbetsplats kan anropa en grupp av nycklar istället för en bestämd enskild nyckel. Då finns ingen risk för att man oturligt råkar välja en dongel som redan är upptagen. Dongel-poolen ser till att dela ut lediga licenser och medger därför ett effektivare nyttjande, vilket i bästa fall leder till att man inte behöver fullt så många licenser längre.

Även när du är ute och reser

Tandborsten glömmer man inte, men den lilla dongeln kan man lätt missa att ta med sig. Eller man kanske inte ens kunde förutse att behovet skulle uppstå. Då är det extra smidigt att kunna använda programvaran även om nyckeln sitter i Dongelservern hemma i serverracket.

Donglarna i molnet

Här nedan finner du intressanta white papers som beskriver några användarmiljöer och visar hur också hostingföretagen kan erbjuda dongel-krävande mjukvaror på ett effektivt sätt till sina kunder.

whitepapers

Dongle Server as Part of a Cloud Hosting Solution

Virtual Machines, Physical USB License Dongles

University’s webstore harnesses Dongleserver for success

Relaterade komponenter

Best.nr 24-0160
Dongelservern gör det enkelt och säkert att förvalta och administrera donglar, samtidigt som tillgängligheten ökar för alla användare. Samla ihop alla företagets donglar och anslut dem till den nätverksanslutna Dongelservern. En mängd olika inställningsmöjligheter gör att varje dongel kan uppföra sig precis som om den satt ansluten till den lokala USB-porten, fastän den nu sitter i säkert förvar centralt i nätverket.
28 410 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 24-0155
Den nya allround-lösningen för USB på nätverket passar såväl Linux, MacOS som Windows och erbjuder USB2.0, WIFI och Gigabit samt säkerhet och installation i plug´n play-anda. Universell och lättinstallerad, även i virtualiserade miljöer, ger den maximal nytta av din USB-utrustning med hög nivå av säkerhet och övervakning för krävande användare i professionell miljö.
2 660 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 21-0132
Ett perfekt verktyg att använda då du tillfälligt vill ansluta dig mot ledig fiberport. Med ett välkänt chipset från Realtek och fullt kompatibel enligt IEEE 802.3 och IEEE 802.3u får du de bästa förutsättningarna för en smidig övergång från USB 3.1 till Ethernet.
2 180 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 11-4150
Portlåset för USB täpper för USB-porten så att utrustningen skyddas mot oönskat användande och kan bara tas bort med ett specialverktyg. Ett enkelt och bekvämt sätt att försvåra anslutning av tangentbord, möss eller lagringsenheter.
260 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 21-0135
21-0135 - USB3.0 till Gigabit LAN
381 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 21-0164
21-0164 - USB3.1 Gen2, 4 portar (2xtyp C/2xtyp A)
938 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 21-0270
21-0270 - USB-C strömprovare, svart
322 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 24-0121
USB Anywhere är en IP-baserad USB-hub som gör det möjligt att använda prisvärda USB-tillbehör utan att en dator finns i närheten. "USB Over IP" gör så att enkla och vanligtvis billiga USB-tillbehör kan användas på samma enkla vis över Ethernet som på den lokala USB-porten i PC:n.
5 940 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 27-0011
27-0011 - 32GB USB3.1Gen1/5Gbps
182 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter