Meny

Best.nr 20101446

Dongleserver ProMAX - sätter 20 USB-donglar på nätverket

Dongleserver ProMAX är datacenterlösningen för att göra hårdvarulås eller USB-baserade licensnycklar tillgängliga över nätverket på ett säkert sätt. Rackformatet och de 20 snabba USB-portarna ger dig effektiv kapacitet på litet utrymme. Genom att samla alla licensnycklar på en central server möjliggör du effektivt distansarbete eller moderna SaaS-lösningar och får säker tillgång och förvaring av företagets eller kundernas alla dyrbara licensnycklar. Läs mer

Lagerstatus 1 st
Leveranstid 1-2 dagar
27 020 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Samla ihop alla företagets USB-donglar och anslut dem till Dongleserver ProMAX. En mängd olika inställningsmöjligheter gör att varje dongel/licensnyckel/hårdvarulås kan uppföra sig precis som om den satt ansluten till den lokala USB-porten, fastän den nu sitter i säkert förvar och lätt åtkomlig centralt i nätverket.

  Bygg SaaS-lösningen med Dongleserver

  Till SaaS (software as a service) där användare inte köper det fulla licenspaketet utan endast betalar för en viss nyttjandegrad eller period, passar den större Dongleserever ProMAX utmärkt. Med detaljerade och periodstyrda rättigheter är det enkelt att erbjuda en flexibel betalningsplan baserat på enskilda användarönskemål.

  20101445_dongelserver Pro_VLAN_ill3.JPG

  Lätt att nå över LAN, VPN, VLAN och Internet med starkt skydd

  Det spelar ingen roll hur du kommer åt ditt nätverks olika resurser idag, Dongelserver ProMAX kan installeras i den miljön och agera enligt de krav ni har för övrig åtkomst. Omfattande stöd för kryptering, autentisering och certifikat för användaren möts upp med motsvarande skydd också för administratören. Dongleserver ProMAX är idealisk lösning till alla serverbaserade miljöer och passar perfikt till Citrix Virtual Apps, Microsoft Remote Desktop Services/Terminal Services och virtualiserade miljöer som VMware, Citrix Hypervisor, Microsoft Hyper-V.

  Effektivt nyttjande av licenser

  Det är viktigt att veta att inga licensrättigheter äventyras genom att använda Dongleserver ProMAX. Däremot effektiviseras användningen av företagets licenser. Detta genom att Dongleserver ProMAX kan gruppera donglar, sk dongle pooling, och automatisk fördela tillgången bland användarna. Därmed blir licenser inte låsta under andra tider än då man faktiskt arbetar. Smarta administrationsverktyg ger dig möjlighet att definiera tider och "ägande" för en så sömlös och anpassad fördelning som möjligt.

  20101445_dongelserver Pro_ill2.JPG

  Flexibel fördelning av rättigheter

  Förutom att Dongleserver ProMAX kan skyddas från anslutning av oönskade donglar genom låsningar mot portar, donglar och VLAN etc, så kan också användarnas rättigheter att komma åt donglarna regleras i detalj. Två nycklar/koder med individuellt definierbar giltighet kan tilldelas varje USB-port. Endast användare som känner till nyckeln kan använda den anslutna enheten under de angivna tiderna. På detta sätt kan rättigheter till donglar kopplade till säkerhetsklassad eller högt belastad mjukvara tilldelas specifika användare eller grupper och dessutom schemaläggas, för exempelvis:

  • En viss tidsperiod, specificerad i dagar för exempelvis demonstrationer
  • Specifika timmar på dagen för att begränsa användandet tillarbetstider
  • Valda applikationer för specifika användargrupper för intensiva bokföringsperioder, demo eller projektprogramvaror.

  Effektiv administration och statistik för licensbudgetering

  Som administratör kan du välja att bli meddelad så snart en dongel rycks ur, startas om eller när någon försöker ansluta en ny enhet etc. På så sätt kan man förekomma problem för användarna och avlasta internsupporten. En sk "action wizard" gör det möjlig att skapa kortkommandon för sådana åtgärder man utför ofta, t ex. aktivera eller avaktivera en dongel med en enda knapptryckning. Vidare kan donglarna döpas till meningsfulla namn så att användarna lättare kan matcha programvara med rätt dongel.

  All loggad data sparas lokalt på dongleservrarna och kan skickas automatiskt till en syslog-ng eller WebDAV-server för analys. På detta sätt kan Dongelserver Pro bidra till bättre förståelse för användarmönster och direkt avgöra vilka licenser man har över- eller underskott av. Genom en analys av användardata kan du omedelbart se besparings- och effektiviseringspotentialen i din mjukvarupool.

  • Effektivt nyttjande av mjukvarulicenser
  • Omfattande säkerhetspaket för sömlös integration
  • Detaljerade rättigheter per användare/grupp/dongel
  • Nyttjande statistik för besparingspotential och licensbudgetering
  • 5xUSB 3.0 samt 15xUSB 2.0
  • Dubbla gigabit Ethernet nätverksanslutning
  • Dubbla nätaggregat för bästa redundans
  • Windows/Linux/Mac-OS
 • Tillbehör

 • Lär dig mer

 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 20101445
4xUSB 2.0/4xUSB 3.0, 10/100/1000BaseT
12 580 SEK exkl. moms