Meny

Överfulla papperskorgar, snart ett minne blott

Det är få saker som drar ner trivseln i en stadsmiljö, parker och rekreationsområden som nedskräpning på grund av överfulla soptunnor. Dessutom lockar det till sig skadedjur av olika slag. Nu kan vi lösa problemet genom att uppgradera befintliga sopkärl och göra dem smarta med hjälp av LoRaWAN-teknik.

Det sägs att det i Stockholm finns fler råttor än invånare, om det är sant eller ej låter vi vara osagt men enligt en undersökning av Anticimex har 8 av 10 stockholmare sett råttor på stadens gator. förutom möss och råttor lockas även kackerlackor och fåglar till områden med bristfällig sophantering.

 

I arbetet för en ren och fin stadsmiljö har man i flera av våra större städer tagit fram appar och webbsidor där medborgare kan gå in och manuellt rapportera om överfulla soptunnor och nedskräpning. Gott så, men vore det inte smartare om soptunnan själv signalerade till ansvariga när det är dags för tömning? 

Enklare än du tror

Med vår ultraljudssensor speciellt framtagen för ändamålet kan du få larmmeddelande på exakt vilka kärl som behöver tömmas. Det kan förutom ökad trivsel för medborgare dessutom ge betydande besparingar eftersom man inte längre riskerar åka runt och tömma halvfulla kärl, vilket såklart även gynnar miljön i form av minskade koldioxidutsläpp.

Sensorn har dessutom inbyggd 3-axis rörelsesensor vilket innebär att den känner av ifall locket öppnas för tömning och kan därmed direkt ge en kvittens om att soptömmare varit på platsen.

Smidigt format och batteridrift med livslängd på upp till 10 år innan batteribyte! Vid behov av tömning skickar sensorn en larmsignal över LoRaWAN till närmsta LoRaWAN-gateway för vidare bearbetning. Du finner mer information om sensorn här.

 

20109691 Application-Topology.png

Vill du veta mer eller få kvalificerad assistans kring LoRaWAN och få veta vilka möjligheter som kan finnas för din verksamhet, så finns Direktroniks prisbelönta kundservice redo för dig. Vi är lätta att nå och svarar direkt på chatt, mail eller telefon: 08 52 400 700. Och du, missa inga artiklar i Kunskapsbanken, prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Produktområden

Best.nr 20109691
Ultrasonic sensor med 3-axis accelerometer LoRaWAN
1 360 SEK exkl. moms
 
LoRaWAN-gateway inomhus IP65 med SX1302 LoRa-chip och fyrkärnig CPU. Stöder anslutning av mer än 2000 sensornoder av valfri sort med en räckvidd på 15 km i fri sikt och ca 2km i stadsmiljö. Stöd finns för både trådat Ethernet, WiFi och mobiluppkoppling 3G/4G med failover funktion för full redundans och driftsäkerhet. Inbyggd nätverksserver och även inbyggt stöd för Milesight IoT cloud om man enkelt vill komma igång med sin IoT-lösning. Strömförsörjs via PoE eller 12V.
4 370 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Många av oss tillbringar en stor del av vår arbetstid inomhus på kontor, butiker, sjukhus, i skolan etc. Att inomhusmiljön och luftkvaliteten därmed är av största vikt för att vi ska må bra, prestera bra och hålla oss friska är inget nytt. Vår multisensor ger dig direkt lokalt på displayen en indikation om något inte står rätt till samt skickar all mätdata till ditt LoRa-moln för djupare analys och vidare kontakt med fastighetsägare. Helt enkelt svart på vitt om luften du andas inte håller måttet.
3 900 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20104305
LoRaWan I/O 2DI och 2DO (relä)
1 147,50 SEK 1 350 SEK Listpris exkl. moms
Best.nr 20104293
LoRaWan Multisensor, Co2, Temperatur, Luftfukt, Lufttryck
3 400 SEK exkl. moms
 
LoRaWAN sensor för vattenläckage med sensorfläta för att kunna detektera läckage över större yta. Batteridrift och IP67. Sensorn mäter temperatur och luftfuktighet.
1 350 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20104287
Temperatur, Luftfuktighet
731 SEK exkl. moms
Best.nr 20104285
LoRaWan Multisensor display Temp. Luftfukt, Rörelse, Ljus
1 740 SEK exkl. moms