Meny

Best.nr 20109595

Kontrollera luftkvalitén på din arbetsplats LoRaWAN

Många av oss tillbringar en stor del av vår arbetstid inomhus på kontor, butiker, sjukhus, i skolan etc. Att inomhusmiljön och luftkvaliteten därmed är av största vikt för att vi ska må bra, prestera bra och hålla oss friska är inget nytt. Vår multisensor ger dig direkt lokalt på displayen en indikation om något inte står rätt till samt skickar all mätdata till ditt LoRa-moln för djupare analys och vidare kontakt med fastighetsägare. Helt enkelt svart på vitt om luften du andas inte håller måttet. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 15-21 dagar
3 870 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Nio sensorer i en och samma smidiga produkt

  20109595.JPG

  Sensorn kontrollerar löpande de viktigaste parametrarna för att kvalitetssäkra luftkvalitén på din arbetsplats och ger direkt på displayen en heads-up om något är galet via trafikljussystem i form av glad, neutral eller sur smiley. Sensorn kan även lokalt larma i form av blinkande LED samt buzzer. Via app och molntjänst kan du och din fastighetsägare sedan analysera mätdata vidare och se hur respektive mätvärde förändrats över tid.


  PM2.5, PM10


  Små partiklar i luften (PM) som vi andas in tillhör de vanliga luftföroreningar som ger störst hälsoproblem. Partiklarna är så små att de följer med inandningsluften och fortsätter igenom kroppens egna "filter" och vidare in i blodomlopp och lungor. Dessvärre är detta en typ av förorening som stadigt ökar beroende på ökad trafik, däckslitage, industrier, vedeldning etc. I hemmiljö bidrar även eldning i braskamin och öppnaspisar liksom användandet av levande ljus med paraffin.


  CO2, Temperatur och luftfuktighet


  Ett för högt koldioxidvärde CO2 ger en indikation på att ventilationen i en byggnad är otillräcklig. Extra viktigt att beakta på arbetsplatser, skolor, förskolor och andra typer av samlingslokaler där många människor vistas samtidigt. Bristande och felaktig ventilation kan leda till astma, allergi, trötthet, huvudvärk och bidra till virusspridning.


  HCHO


  HCHO eller Formaldehyd är en färglös allergiframkallande gas som används industriellt bland annat vid framställning av flera olika typer av plaster och som desinfektionsmedel. Det kan ingå i limmet i spånskivor samt i textilier och kläder för att hindra att de blir skrynkliga eller för att fixera färgen.


  TVOC


  TCOC (Total Volatile Organic Compounds) betecknar den sammanlagda VOC-koncentrationen och begreppet står för flyktiga organiska ämnen. Genom att mäta halten av VOC kan man få indikationer på problem i inomhusmiljön för att sedan utreda detta vidare.


  PIR och Ljus


  De inbyggda sensorerna för att detektera rörelse och även ljus är två viktiga värden då dessa kan hjälpa till att avgöra om någon befinner sig i byggnaden, kontoret eller konferensrummet samt att automatiskt slå på och av belysningen i de utrymmen som används respektive står tomma.
  Dessutom finns även inbyggd sensor för att kontrollera lufttrycket.

   

  20109595 office_1.JPG

  Sensorn stödjer Milesight NFC för anslutning och konfiguration direkt i din mobil via app och QR-kod. Trådlös konfiguration via LoRaWAN är också möjlig.

  nfc-improving-user-experience.png

 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Interface
  LoRaWAN
  Ohers
  Weather Air Pollution
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 20104285
LoRaWan Multisensor display Temp. Luftfukt, Rörelse, Ljus
1 720 SEK exkl. moms
Best.nr 20109599
Arbetsplatssensor Vit
4 260 SEK exkl. moms
Best.nr 20104287
Temperatur, Luftfuktighet
725 SEK exkl. moms
Best.nr 20104286
Temp. Luftfukt, Rörelse, Ljus, Lufttryck, Co2, TVOC
3 560 SEK exkl. moms