Meny

Best.nr 124-0160

Dongelserver - central hantering av hårdvarulås i nätverket

Dongelservern gör det enkelt och säkert att förvalta och administrera donglar, samtidigt som tillgängligheten ökar för alla användare. Samla ihop alla företagets donglar och anslut dem till den nätverksanslutna Dongelservern. En mängd olika inställningsmöjligheter gör att varje dongel kan uppföra sig precis som om den satt ansluten till den lokala USB-porten, fastän den nu sitter i säkert förvar centralt i nätverket. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
29 440 SEK exkl. moms
 • Tillbehör

  1 410 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  1 650 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
 • Lär dig mer

 • Produktbeskrivning

  Dongelservern gör det enkelt och säkert att förvalta och administrera donglar, samtidigt som tillgängligheten ökar för alla användare. Samla ihop alla företagets donglar och anslut dem till den nätverksanslutna Dongelservern. En mängd olika inställningsmöjligheter gör att varje dongel kan uppföra sig precis som om den satt ansluten till den lokala USB-porten, fastän den nu sitter i säkert förvar centralt i nätverket. Perfekt för stora och medelstora företag, datacenter och tjänsteleverantörer inom moln och webbhotell som väsentligt kan förenkla och effektivisera sin förvaltning av donglar.

  dongel server

  Ordet "Dongle" här i betydelsen hårdvarulås används normalt som skydd mot oönskad spridning och kopiering av lite dyrare programvaror. Dongeln sitter vanligtvis på USB-porten och ser till att en användare bara kan komma åt de inköpta licenserna för en viss programvara i taget. I större organisationer utgör donglarna ett administrativt problem eftersom de sitter utspridda på bärbara datorer, skiftas mellan olika enheter, försvinner när datorer byts ut eller när anställda slutar. Ett enkelt sätt att säkert lagra donglar och samtidigt göra de tillgängliga och hanterbara dem via nätverket är Dongelservern, en nätverksansluten USB-enhet med åtta eller tjugo portar.

  Kraftfulla verktyg och mycket bra säkerhet

  Inga licensrättigheter äventyras genom att varje dongel kan knytas till en bestämd användare om man så önskar. Men för licenser som medger det, kan donglar grupperas så att användare blir tilldelade första lediga dongel och på så sätt effektivare nyttja de licenser man har bland flera användare, sk dongle pooling. Enheten kan också skydda mot oönskad anslutning genom att porten kan låsas till en bestämd dongel eller låta endast på förhand auktoriserade donglar anslutas. Vidare kan tillgången till enskilda eller grupper av donglar knytas till VLAN för att stödja bolagets befintliga nätverksstruktur. Samma gäller för kryptering och autentisering och ett brett stöd finns för detta genom 802.1x, https, SSL/TLS etc.

  Effektiv administration

  Som administratör kan du välja att bli meddelad så snart en dongel rycks ur, startas om eller när någon försöker ansluta en ny enhet etc. På så sätt kan man förekomma problem för användarna och avlasta internsupporten. En sk "action wizard" gör det möjlig att skapa kortkommandon för sådana åtgärder man utför ofta, t ex. aktivera eller avaktivera en dongel med en enda knapptryckning. Vidare kan donglarna döpas till meningsfulla namn så att användarna lättare kan matcha programvara med rätt dongel.

  • Passar Windows, MAC OS X, Linux
  • Dongle pooling för effektiv användning av licenser
  • Omfattande säkerhet via SSL, 802.1x, https etc.
  • Dubbla nätaggregat och LAN-portar
  • Back-up av konfiguration till SD-kort

Alternativ till denna produkt