Meny

 • Effektivisera med positionering och smarta GPS:er

  Den ökande e-handeln och vårt alltjämt svårmättade behov för ständiga leveransuppdateringar gör positionering till ett hett ämne, trots att basen för tekniken, GPS, funnits ända sedan man började skicka upp satelliter. Men det finns många fler skäl till varför man vill ha detaljerad data om en transportkedja eller bara veta var en apparat befinner sig och hur den mår. Låt den här artikeln motionera din fantasi kring positioneringens olika möjligheter och vad som är viktigt att ha koll på.
 • Temperaturövervakning - LAN, Wi-Fi, mobilt eller USB

  Vi nordbor sägs ju vara så intresserade av vädret att man gör narr av oss utomlands. Kanske är det därför vi är så duktiga på lösningar för att mäta temperaturen? På kontinenten handlar det mer om värme, men här hemma har vi att bevaka såväl höga som låga temperaturer om vi har känsliga varor och utrustning. Låt oss titta närmare på några smarta lösningar för hålla koll på temperaturen.
 • Bygg din egen robot

  Årets sommarpyssel för den teknikintresserade kanske? Men också ett kul exempel på vad du kan åstadkomma med den modulära IoT-plattformen, några fixturer och en 3D-skrivare. Låt roboten väcka ditt intresse också för andra möjligheter med den modulära arkitekturen i professionella tillämpningar.
 • IoT - Idioti Och Trams?

  Och Internet är bara en fluga, som dåvarande kommunikationsminister Ines Uusmann faktiskt inte sa, men som lades i hennes mun av SvD 1996. Allvarligt talat. Som ohotad etta på floskeltoppen för IT-branchen de senaste åren tronar förkortningen IoT eller Internet of Things som den betyder. Sakernas Internet i svensk media. Som floskel har den väl inte nått upp till klassiker som bollen är rund och livet går vidare, men nog är det för de flesta idag ett ganska både slitet och diffust uttryck. Här följer ett kort resonemang kring ämnet med ambitionen att avgränsa och rama in eller i vart fall öka förståelsen för vad som definierar IoT.
 • IoT med TIBBO TPS

  Tibbo Tecknology har prisats som en av världens mest lovande utvecklare inom modegrenen IoT, Internet of Things. Det är tidningen CIO Outlook som listar de 25 mest lovande utvecklarna och Tibbo med sin bandbrytande plattform TPS (Tibbo Projekt System) tilldelades denna prestigefyllda utmärkelse.