Meny

Bygg din egen robot

Årets sommarpyssel för den teknikintresserade kanske? Men också ett kul exempel på vad du kan åstadkomma med den modulära IoT-plattformen, några fixturer och en 3D-skrivare. Låt roboten väcka ditt intresse också för andra möjligheter med den modulära arkitekturen i professionella tillämpningar.

Roboten visar vad du kan bygga enbart med hjälp av UniQB 3D-byggsatser och Tibbo Project System (TPS) samt några servo och en 3D-printer.

Robotens kropp består av UNIQB-systemets kvadratiska stavar och innanmätet av Tibbo TPS och fungerar som primärkontroller. En mindre och LCD-försedd TPS utgör robotens huvud vars display också beskriver några av modulernas funktioner. Alla anpassade delar är utskrivna med en billig 3D-skrivare. Styrningen är skriven i Tibbo Basic men skulle lika gärna kunna vara i Linux för den som behärskar det bättre.

Vad som kanske inte fullt ut framgår av denna lekstuga är att de olika funktionerna och in/utgångarna som behövs för att styra servomotorerna och rapportera om temperatur och luftfuktighet exempelvis är pluggbara moduler med färdiga positioner på kretskortet. Detta gör konstruktionsarbetet oändligt mycket enklare jämfört med lösa komponenter som skall lödas på ett kretskort. Samtidigt bjuder det på mer flexibilitet än en färdig lösning eftersom du kan välja på ett femtiotal olika moduler som blandas till önskad konfiguration.

3D-ålderns Mechano

Du kommer väl i håg byggsatserna från förr? Med de stansade hålförsedda plåtarna i Mechano-satsen kunde man bygga nästan vad som helst, så länge det var en leksak och fantasin flödade. UniQB ger dig motsvarande frihet, men med precision och finish anpassad för industri- och laboratoriemiljön.

UniQB

Som med många uppfinningar, föddes UniQB av nöden. Man behövde ett sätt att påskynda skapandet av tillverkningsfixturer och rekvisita och man kunde inte hitta det rätta sättet att bygga dem snabbt och billigt. 3D-skrivaren fanns på plats sedan länge, men den var värdelös för de flesta av önskemålen...tills man uppfann UniQB.

Här ser du den humanoida roboten i full action

Tibbo TPS Robot

Lycka till med ditt projekt i sommar och hör gärna av dig om du vill veta mer om modulära styrsystem eller andra sätt att styra och kontrollera något.

Produktområden

Best.nr 124-1214
Skräddarsy din egen IoT modul, maximal flexibilitet, Linux
3 350 SEK exkl. moms
 
Tibbo Project System (TPS) låter dig tillverka din egen unika automationsprodukt, klar att användas i nästa projekt eller för butikshyllan. Komplett med förpackning och allt. Skräddarsy din lösning med exakt de funktioner du verkligen har användning för och betala inte för funktioner du inte kommer använda.
1 720 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
3D-utskrifter har revolutionerat småskalig tillverkningen av anpassade delar. Små, tjocka och kantiga detaljer brukar vanligtvis bli bra. De är starka och någorlunda exakta. Men långa och tunna delar blir instabila, böjer sig och tål ingen nyttolast. UniQB är den innovativa lösningen som ger dig stabila 3D-konstruktioner som kompletterar det detaljer du tillverkar i skrivaren.
54,80 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 119-0462
Poseidon2 4002, 12DI, 4DO, 6+16 sensorer (wire &RS-485)
11 760 SEK exkl. moms
 
Letar du efter en kompakt flexibel och kompetent I/O kontroller med säkra M2M protokoll HTTPs, IPv6, SNMPv3 & intern logger för 250.000 värden så är Damocles2 Mini rätt val. Användarvänlig webbkonfiguration, fyra digitala ingångar DI. Varje ingång har 32-bitars pulsräknare S0 som bibehåller sitt läge även vid strömbortfall. Två reläutgångar DO samt åtta virituella digitala reläutgångar VDO.
3 970 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med hjälp av linjedetektorer kan du skapa ett effektivt områdesskydd, utan synliga hinder. Ett sorts osynligt staket som omgärdar ett skyddsområde och larmar om något bryter den osynliga gränsen. Larmsignalen kan anslutas till en övervakningskamera eller annan bevakningsutrustning för adekvat åtgärd. Du får tidiga varningssignaler på ett intrång och kan sätta in rätt åtgärd innan en allvarlig skada uppstår.
654 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter