Best.nr 112-1370
WireXpert 4500 är flaggskeppet bland certifieringsinstrument med en kapacitet som överträffar dagens strängaste krav för Cat.8/Klass II på 2500MHz. En framtidssäkrad testplattform som klarar både koppar och fiber nu och framöver. Läs mer
Varianter
WireXpert är det modernaste certifieringsinstrumentet marknaden idag har att erbjuda och det första som godkänts för Class II/Cat.8 för 25/40G Ethernet. Byggd på en helt ny plattform testar den i frekvenser upp till 2500MHz men vars tekniska tak ligger på 4500MHz och är alltså förberedd för kommande standards på 40G/100G och förbi.
WireXpert erbjuder dig också att börja med en i mjukvara begränsad version, WireXpert 500 och WireXpert 500 FIBER, för att i takt med behovet uppgradera licensen. Då behöver du inte ta kostnader för framtida behov redan nu, men säkerställer ändå att du har vad som krävs då den dagen kommer.
Seriösa installatörer lämnar ifrån sig ett certifierat nät och då blir tiden för jobbet kostnadsdrivande. Med den rekordsnabba mättiden för ett Cat.6A-certifikat finns mycket att vinna på WireXpert.
Att validera ett nätverk innan du sätter igång med en tillbyggnad är också god investering. För då slipper du få ansvar för redan befintliga fel som vars symptom kanske inte visar sig förrän efter en utbyggnad.
Du som jobbar med WireXpert har förmånen att kunna nyttja instrumenten också enskilt, i motsats till både Flukes DTX 1800 och Ideal LanTek II/III som bägge består av en huvudenhet och en begränsad fjärrenhet. Med WireXpert har du två identiska huvudenheter och du bestämmer själv när och vilken som skall vara fäjrr- eller huvudenhet. Det gör också att du kan använda den enskilt och på så sätt dubbla nyttan eller halvera kostnaden om du så vill. Fiberbestyckningen består av en ljuskälla och en mätare i form av löstagbara adaptrar. Det innebär att om du redan har en dämpningsmätare eller en ljuskälla sedan tidigare, kan du använda de båda huvudinstrumenten enskilt mot någon av dessa och därmed nyttja de båda huvudenheterna enskilt. En unik fördel med WireXpert.
Med alla versioner av WireXpert ingår ett kraftfullt rapporverktyg som ger dig möjlighat att "gifta ihop" fiber- och koppartestrapporter för optimal översikt samt exportera i pdf- eller csv-format. Härutöver stöds sk List Based Testing (LBT), vilket innebär att benämningar och nummerserier kan förladdas i enheten. För operatören innebär det att hen kan välja från en befintlig lista istället för att behöva skriva in uppgifterna i fält vid varje test. Då behöver man inte själv hålla reda på om alla uttag blivit testade och man kan enkelt bara hoppa över några för att senare återvända, utan risk för att ha missat att mäta på någon förbindelse.
Till sist. Med WireXpert har du en plattform vars tekniska gräns ligger långt långt bortom dagens strängaste krav och mer än dubbelt bortom närmaste konkurrent. Investera i WireXpert för en framtidssäkrad testplattform.
WireXpert har inga utstickande delar ens då man använder modulerna för mätning av Permanent Link och Channel och tål därför till och med att tappas i betonggolvet från 1.5 m höjd.
Levereras i skyddande bärväska helt komplett med 2 st instrument (local och remote), adaptrar för Permanent Link och Channel, headset för audio, laddare samt 1GB USB-minne.
Guide till rätt nätverkstestare
Det här behöver du veta för att välja rätt testinstrument för ditt nätverk. Läs guiden och fundera över frågeställningarna så gör du ett tryggare val. Vi erbjuder ett stort urval från enkla kontaktprovare till certifieringsverktyg för Cat.8 och allt däremellan.
De fem vanligaste felen du gör i datanätet
Här är de 5 vanligaste felen många gör vid installation av datanät och hur du undviker dem. Fel 1: Felkoppling, Fel 2: split pair, Fel 3 - glapp. Läs mer!
Lär dig testa nätverk - streamade utbildningar
Ta chansen att lära dig det senaste inom nätverkstest. Direktronik tillsammans med Softing bjuder härmed på streamade utbildningar som ger dig det senaste kring nätverkstest och standards för fiber och koppar. Nu får du möjlighet att uppdatera dina kunskaper och samtidigt få idéer på nya tjänster för din verksamhet.
PoE – strömförsörj utrustning via nätverkskabeln
Kontakta Direktronik när det gäller PoE eller Power over Ethernet, för att strömförsörja nätverksprodukter via nätverkskabeln. Lösningarna medför att det ej behövs eluttag och strömadapter där produkten ska placeras.
Det som började som ett enda nätverk för att stödja röst och data har expanderat till ett nätverk som förvisso fortfarande stöder dessa funktioner, men också trådlösa accesspunkter, passersystem, videoövervakning, digital skyltning, LED-belysning och nu också sakernas Internet, IoT. Det snackas mycket om fiber, men det är kopparkabel vi använder ute i våra lokala nätverk. Här beskriver vi de drivande faktorerna bakom den nödvändiga uppgraderingen till Cat6A/Klass EA.
Aktiv "äkta" PoE - så fungerar det och så testar du det
Läs om skillnaden mellan aktiv och passiv PoE, hur handskakningen går till samt den nya certifieringsmetoden DCRU som kvalitetssäkrar ditt datanät för nya PoE-standards med högre effekter.
Lär dig om koppar, fiber och standarder
Ta chansen att lära dig grunderna inom kabeldragning, testning och de standarder du behöver ha koll på. De ständigt ökande kraven på koppar- och fibernät kräver mer av dig som installatör. Nu får du möjlighet att uppdatera dina kunskaper och samtidigt få idéer till nya tjänster för din verksamhet.
Lär dig testa nätverk - kostnadsfria seminarium
Ta chansen att lära dig det senaste inom nätverkstest. Direktronik tillsammans med Softing bjuder härmed på kostnadsfria online-seminarium som ger dig det senaste kring nätverkstest och standards för fiber och koppar. Nu får du möjlighet att uppdatera dina kunskaper och samtidigt få idéer på nya tjänster för din verksamhet. Anmäl dig redan idag!
Cat7-fusket och standarden ingen ville ha. Få känner till att Cat7 inte förekommer med RJ45-kontakter, ändå ser man leverantörer som erbjuder patchkablar med just RJ45. Läs om fusket och varför vi hoppar till Cat8 direkt.
2001 introducerades den välkända Cat.5e-standarden, som hanterade bandbredder på upp till 100 MHz och med en hastighet på upp till 100 Mbps. Efter det fick vi CAT.6, CAT.6A och CAT.7, men nu har fiber fått en riktig utmanare i CAT.8. Med en bandbredd på 2000 MHz och hastigheter på upp till 40 Gbps öppnas återigen nya möjligheter och användningsområden för CAT-nätverk
Maximal prestanda i hela länken
Om du, som vi, har över 30 år i branschen minns du kanske när fiberkabel och datakommunikation på optisk fiber var så tekniskt komplicerat och kostsamt att det i princip endast var förbehållet globala teleoperatörer. Då gällde vita bomullshandskar och labbrock så fort man hade med fiberkabeln eller utrustningen att göra. Alla visste att de här ovärderliga och högteknologiska komponenterna krävde omsorgsfull hantering.
Hur fungerar en OTDR och vad ska du ha den till?
Låt oss först konstatera att alla OTDR-instrument som är avsedda för fiberbaserat datanät fungerar på liknande sätt. De skickar ut en ljuspuls och läser sedan av signaturen på de ekon som återvänder. Signaturen på varje eko och tiden för tillbakastudsen identifierar olika avvikelser eller störningar. Läs mer om nyttan med en OTDR
Molnet är ett gemensamt serverrum och lagringsplats som du delar med många andra och där du hyr den kapacitet som du behöver, istället för att äga utrustningen själv. Bakom mycket av det vi gillar och använder varje dag, vare sig vi reflekterar över det eller ej, finns ett moln eller en molntjänst. Här får du en kort beskrivning med några intressanta länkar som vi tycker ramar in förklaringen väl.