Meny

Lär dig om koppar, fiber och standarder

Ta chansen att lära dig grunderna inom kabeldragning, testning och de standarder du behöver ha koll på. De ständigt ökande kraven på koppar- och fibernät kräver mer av dig som installatör. Nu får du möjlighet att uppdatera dina kunskaper och samtidigt få idéer till nya tjänster för din verksamhet.

softing-logo.jpg

Missade du utbildningsserien tidigare kan du nu streama de avsnitt du önskar. Seminarierna är ca 45-60 minuter långa och hålls på engelska av representanter för Softing.

1. CU fundamentals - basics of copper installation

Detta onlineseminarium ger en introduktion till grunderna för installation av nätverk baserat på kopparkabel samt tillhörande kopparmätteknik för installation, acceptansmätning och felsökning.

Från 11 maj

 

2. FO fundamentals - basics of fiber optic installation

Detta onlineseminarium ger en introduktion till grunderna för installation av nätverk baserat på fiberkabel. Hur man undviker grundläggande fel samt tillhörande mätteknik för installation, acceptansmätning och felsökning.

Från 12 maj

 

3. Cabling standards update 2021

För att kunna klara en acceptansmätning av datanät krävs att du är förtrogen med de krav som gäller. Detta online-seminarium förklarar i detalj de viktiga nyheterna i de standarder vi använder i Europa EN50173 och ISO/IEC 11801 för certifiering av kabelsystem. Du får också en inblick i pågående standardiseringsprojekt.

Från 18 maj

Ladda ner produktkatalogen med alla testinstrument och certifieringsverktyg från Softing:

produktkatalog_620.jpg

PS. Missade du våra tidigare utbildningar om certifiering och testning av nätverk så hittar du dem här

Produktområden

 
WireXpert 4500 är flaggskeppet bland certifieringsinstrument med en kapacitet som överträffar dagens strängaste krav för Cat.8/Klass II på 2500MHz. En framtidssäkrad testplattform som klarar både koppar och fiber nu och framöver.
105 110 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 112-1371
WireXpert 500, komplett med väska
79 850 SEK exkl. moms
 
WireXpert 500 Fiber är instrumentet för dig som främst behöver testa, certifiera och dokumentera fiber men vill ha möjlighet att komplettera med motsvarande förmåga också för kopparnät när behov uppstår. Instrumentet bygger på den mest mångsidiga testplattformen som finns idag som gör att du kan bygga på med funktionalitet och prestanda i den takt du behöver upp till Cat.8/Klass II och förbi.
101 500 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CableMaster 800 ger dig klassiska kabeltestfunktioner tillsammans med kraftfulla funktioner för felsökning som IPv4/6 Ping, kabelspårning och PoE belastnignstest. Tillsammans med rapportgeneratorn får du ett bra och prisvärt verktyg för felsökning och dokumentation.
9 550 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CableMaster 500 är konstruerad för att testa och mäta längderna på alla vanliga lågspänningskablar som finns i dagens nätverk, video- eller telefonsystem. Den kartlägger också platserna för kabeländarna genom att skicka en ton på kabeln som kan spåras med en tonspårare eller genom att blinka LED-lampan på portuttaget.
2 900 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CableMaster 600 är kabeltestaren med funktioner också för PoE, utöver felsökning och längdmätning på både RJ45-nät och koax. Äkta TDR-mätning ger avstånd till upptäckt fel och tillsammans med fiffiga funktioner på aktivt nät är CableMaster 600 en utmärkt följeslagare i serviceväskan.
7 700 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
963 SEK exkl. moms
Best.nr 20104350
850/1300/1310/1550nm
123 170 SEK exkl. moms
Best.nr 20102286
singlemode och multimode
4 070 SEK exkl. moms
1 490 SEK exkl. moms