Meny

Välkommen till ett dataföretag utöver det vanliga!

Direktronik är i grunden ett familjeföretag som gjorde sina första affärer redan i mitten av 1980-talet. Inriktningen har hela tiden varit import och distribution av produkter och komponenter, framförallt inom området nätverk och datakommunikation. Det innebär allt från det som driver själva kommunikationen (switchar/routers) till det som binder samman kommunikation (kablar, fibrer och trådlöst) och även mäter den trafik som finns. Förutom detta har vi även produkter för att underlätta, säkerställa och optimera installation.

Grundarna Anders Backlund och Christina Backlund

Er värdeadderande partner för infrastruktur inom nätverk och datakommunikation. Stora eller små projekt, ring Direktronik. Vi erbjuder ett stort tekniskt kunnande, personlig fri telefonsupport och snabba leveranser. 

Vårt produktsortiment hjälper Er att transportera och övervaka alla transaktioner i ett nätverk (ljud, bild, signal etc.), oberoende av bärare (fiber, koppar, trådlöst, mobilt). Vi erbjuder nödvändig fysisk infrastruktur och tillhörande periferalier i nätverket, t ex IP-kameror eller VoIP. 

Som kund hos Direktronik får Ni en kunnig, personlig, affärspartner och distributör som täcker helheten inom datakommunikation ur ett produkt- och kompetensperspektiv.

Om du har frågor, ring bara. Vi är lätta att nå och svarar direkt, inga telefonköer eller självbetjäningssystem står i vägen. Ni får direktkontakt med en kunnig rådgivare som kan produkterna och vet att rekommendera rätt lösning. Vi är experter och gillar att hjälpa till.

På webben med våra produkter sedan 1997

Vi är i dagsläget 28 personer som sitter i våra fina lokaler i kuststaden Nynäshamn, dryga fem mil söder om Stockholm. Vi är stolta över vår långa tradition av logistik och webhandel, där vi redan 1997 gav våra kunder möjlighet att handla direkt från webben. Med detta sagt så är vi faktiskt än mer stolta över vår unika, personliga service. När man ringer Direktronik svarar en människa, ingen telefonsvarare eller annan robotiserad funktion. Pröva oss!

Vi vill ha kontakt och dialog med våra kunder för att kunna hjälpa till på absolut bästa sätt. Sedan 2007 ingår Direktronik som ett helägt dotterbolag till Lagercrantz Group.

Lagercrantz map

Direktronik AB en del av Lagercrantz Group

Lagercrantz är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, med egna produkter och med produkter från ledande leverantörer ( www.lagercrantz.com ). Inom koncernen finns ett drygt 50-tal bolag, varje bolag är orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster. 

Lagercrantz är verksamt i sju länder i Europa och i Kina och USA. Koncernen har drygt 1300 anställda och omsätter ca 3,5 miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

Verksamheten är organiserad i fyra divisioner:

  • Electronics erbjuder specialprodukter inom inbyggnadselektronik, industriell trådlös kommunikation, RFID och belysningsstyrning.
  • Mechatronics erbjuder elektriska förbindningssystem, elektriskt installationsmaterial, el- och elektromekaniska produkter samt kablage.
  • Communications erbjuder produkter, system, tjänster och support inom nätverksaccess, digital bildöverföring/teknisk säkerhet, styr- och reglerteknik och mjukvara.
  • Niche Products, här kommer ett antal intressanta marknadspositioner att byggas upp genom förvärv av i första hand lönsamma bolag med stark marknadsställning inom intressanta nischer och med ett stort inslag av egna produkter. Flera olika områden kan vara av intresse.