Meny

Välkommen till ett dataföretag utöver det vanliga!

Direktronik är i grunden ett familjeföretag som gjorde sina första affärer redan i mitten av 1980-talet. Inriktningen har hela tiden varit import och distribution av produkter och komponenter, framförallt inom området nätverk och datakommunikation. Det innebär allt från det som driver själva kommunikationen (switchar/routers) till det som binder samman kommunikation (kablar, fibrer och trådlöst) och även mäter den trafik som finns. Förutom detta har vi även produkter för att underlätta, säkerställa och optimera installation.

Grundarna Anders Backlund och Christina Backlund

Er värdeadderande partner för infrastruktur inom nätverk och datakommunikation. Stora eller små projekt, ring Direktronik. Vi erbjuder ett stort tekniskt kunnande, personlig fri telefonsupport och snabba leveranser. 

Vårt produktsortiment hjälper Er att transportera och övervaka alla transaktioner i ett nätverk (ljud, bild, signal etc.), oberoende av bärare (fiber, koppar, trådlöst, mobilt). Vi erbjuder nödvändig fysisk infrastruktur och tillhörande periferalier i nätverket, t ex IP-kameror eller VoIP. 

Som kund hos Direktronik får Ni en kunnig, personlig, affärspartner och distributör som täcker helheten inom datakommunikation ur ett produkt- och kompetensperspektiv.

Om du har frågor, ring bara. Vi är lätta att nå och svarar direkt, inga telefonköer eller självbetjäningssystem står i vägen. Ni får direktkontakt med en kunnig rådgivare som kan produkterna och vet att rekommendera rätt lösning. Vi är experter och gillar att hjälpa till.

På webben med våra produkter sedan 1997

Vi är i dagsläget 28 personer som sitter i våra fina lokaler i kuststaden Nynäshamn, dryga fem mil söder om Stockholm. Vi är stolta över vår långa tradition av logistik och webhandel, där vi redan 1997 gav våra kunder möjlighet att handla direkt från webben. Med detta sagt så är vi faktiskt än mer stolta över vår unika, personliga service. När man ringer Direktronik svarar en människa, ingen telefonsvarare eller annan robotiserad funktion. Pröva oss!

Vi vill ha kontakt och dialog med våra kunder för att kunna hjälpa till på absolut bästa sätt. Sedan 2007 ingår Direktronik som ett helägt dotterbolag till Lagercrantz Group.

LcG_Karta_2023small.jpg

Direktronik AB en del av Lagercrantz Group

Lagercrantz är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, med egna produkter och med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns närmare 70 bolag, varje bolag är orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster.

Lagercrantz är verksamt i nio länder i Europa samt i Indien, Kina och USA. Koncernen har omkring 2 300 anställda och omsätter nära sex miljarder kronor. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001. Verksamheten är organiserad i fem divisioner:

  • Electrify erbjuder produkter och lösningar som tillgodoser behovet av ett alltmer elektrifierat och uppkopplats samhälle.
  • Control erbjuder produkter och lösningar inom mät, styr- och reglerteknik.
  • TecSec erbjuder olika typer av produkter och lösningar inom säkerhet och övervakning, exempel på lösningar är larm, sprinklers och brandskydd.
  • Niche Products erbjuder egenutvecklade produkter och lösningar inom utvalda tekniknischer, exempelvis pumpar för livsmedel, slipsystem och specialdörrar.
  • International erbjuder innovativa produkter och tekniker inom bland annat automatisering, järnvägsinfrastruktur och utbyggnad av förnybar energi med geografisk spridning i framförallt Nordeuropa.

Verksamheten är decentraliserad, där varje dotterbolag följs upp baserat på tydliga mål. Decentraliseringen möjliggör en hög grad av självständighet, med frihet och ansvar för varje dotterbolagsledning och affärsbeslut nära kunder och marknad. Gemensamt för verksamheterna är bland annat en kvalificerad teknisk försäljning och att försäljningen sker till andra företag - "business-to-business". Varje dotterbolag eftersträvar en ledande position på en begränsad marknad, en produkt- eller kundnisch.