Meny

Kameror löste problem med stölder och inbrott

För Duschy AB blev det snabbt ett problem att ha stora, oöver vakade lokaler i ett industriom råde i Kungälv. Väktare gick ronder under nattetid, men det hjälpte inte. Efter att företaget monterade Vivotek-kameror från Direktronik i lagerlokalen, har problemen med stölder och inbrott upphört.

Det var 2008 som Duschy AB byggde nytt lager på 6 000 kvadratmeter i Kungälv. Duschy tillverkar produkter för bad- och duschrum och levererar sina varor till grossister och detaljister runt om i Sverige, och världen faktiskt. När nybygget drabbades av inbrott och stölder sökte Jesper Vidar, som är IT- och teknikarkitekt på Duschy AB, efter en lösning.

– Jag stötte på Direktronik och deras produkter på en mässa i Göteborg och fastnade för de kamerasystem de presenterade, säger Jesper Vidar.

Duschy AB satsade på ett kamera- övervakningssystem, som förutom bilddokumenterar vad som sker i lokalerna under larmad tid, är kopplat till ljud- och ljussignaler som tjuter och blinkar om larmet skulle gå. I och utanför lokalen i Kungälv fi nns omkring tio kameror monterade.

En kontorsdel ska byggas till och då kommer det att bli aktuellt med ytterligare kamera övervakning. Installationer av övervakningssystemen klarar Jesper Vidar och hans kolleger av på egen hand.

– Jag fi ck ett gott intryck av Direktronik och deras produkter, säger Jesper Vidar.

– Personalen är kompetent och trevlig och när vi har behövt support från Direktronik har det fungerat utan problem.

Och det bästa av allt

– Sedan vi monterade Direktroniks övervakningssystem har problemen med inbrott upphört helt, säger Jesper Vidar.

Duschy AB satsar nu på att ha Direktroniks kamerasystem på alla sina anläggningar runt om i världen. Kamerorna löste problemet Sedan vi monterade Direktroniks övervakningssystem har problemen med inbrott upphört helt, säger Jesper Vidar, IT- och teknikarkitekt på Duschy AB.