Meny

Kameror löste problem med stölder och inbrott

För Duschy AB blev det snabbt ett problem att ha stora, oöver vakade lokaler i ett industriom råde i Kungälv. Väktare gick ronder under nattetid, men det hjälpte inte. Efter att företaget monterade Vivotek-kameror från Direktronik i lagerlokalen, har problemen med stölder och inbrott upphört.

Det var 2008 som Duschy AB byggde nytt lager på 6 000 kvadratmeter i Kungälv. Duschy tillverkar produkter för bad- och duschrum och levererar sina varor till grossister och detaljister runt om i Sverige, och världen faktiskt. När nybygget drabbades av inbrott och stölder sökte Jesper Vidar, som är IT- och teknikarkitekt på Duschy AB, efter en lösning.

– Jag stötte på Direktronik och deras produkter på en mässa i Göteborg och fastnade för de kamerasystem de presenterade, säger Jesper Vidar.

Duschy AB satsade på ett kamera- övervakningssystem, som förutom bilddokumenterar vad som sker i lokalerna under larmad tid, är kopplat till ljud- och ljussignaler som tjuter och blinkar om larmet skulle gå. I och utanför lokalen i Kungälv fi nns omkring tio kameror monterade.

jesper-vidar.gif

 

En kontorsdel ska byggas till och då kommer det att bli aktuellt med ytterligare kamera övervakning. Installationer av övervakningssystemen klarar Jesper Vidar och hans kolleger av på egen hand.

– Jag fi ck ett gott intryck av Direktronik och deras produkter, säger Jesper Vidar.

– Personalen är kompetent och trevlig och när vi har behövt support från Direktronik har det fungerat utan problem.

Det bästa av allt

– Sedan vi monterade Direktroniks övervakningssystem har problemen med inbrott upphört helt, säger Jesper Vidar.

Duschy AB satsar nu på att ha Direktroniks kamerasystem på alla sina anläggningar runt om i världen. Kamerorna löste problemet Sedan vi monterade Direktroniks övervakningssystem har problemen med inbrott upphört helt, säger Jesper Vidar, IT- och teknikarkitekt på Duschy AB.