Meny

Smart Fokus System

För att få ut det mesta av en högupplöst kamera så är korrekt fokus avgörande. När allt kommer omkring så är en högupplöst kamera ur fokus bara ett slöseri pixlar. Bästa möjliga fokus är av största vikt när det gäller säkerhetsapplikationer, för om kameran inte kan fånga tillräckligt detaljerade bilder så fyller den ingen funktion.

Vivotek smart fokus system hjälper dig med detta och finns i tre olika versioner, Focus assist, Remote Focus och Remote Back Focus.

Focus assist, ger ett snabbare och ett enklare sätt att ställa fokus på en redan installerad kamera.  Genom ett enkelt knapptryck på kameran så presenteras en indikator på datorn som är ansluten till kameran.  Kameran bestämmer bästa fokus värdet och presenterar resultatet på skärmen.  Därefter så kan fokus justeras på kameran så att värdet matchar det optimala värdet.

Focus assist

Remote Focus, ger en lösning då kameran redan är installerad och i bruk. Möjligheten att finjustera fokus på distans är mycket önskvärt för övervakningskameror eftersom det ofta installeras på platser som är svåra att komma åt. Med Remote focus så kan användaren på ett enkelt sätt justera fokus på kameror med objektiv utrustade med stegmotorer via kamerans gränssnitt.

Remote Focus

Remote Back Focus ger en extra nivå av kontroll över kamerans fokus genom den anslutna och justerbara CCD/CMOS sensorn. Installatören kan nu justera avståndet mellan sensorn och linsen för att på så vis finjustera fokus direkt från kamerans mjukvara. Detta kommer kraftigt att minska tiden som normalt krävs för konfigurering både vid installation men även för efterjusteringar.

Remote back focus