Meny

Best.nr 121-0068

Flerportars PoE-injektorer, 15/30 Watt

Power over Ethernet (PoE) gör det möjligt att strömförsörja Ethernetprodukter via nätverkskabeln istället för en lokalt ansluten nätadapter. Det underlättar vid installation då man inte är begränsad av vart närmaste eluttag finns, men gör också att man kan strömförsörja flera enheter från en central plats och även styra av/påslag fjärrmässigt. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 3 st
Leveranstid 1-2 dagar
3 330 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Power over Ethernet (PoE) gör det möjligt att strömförsörja Ethernetprodukter via nätverkskabeln istället för en lokalt ansluten nätadapter. Det underlättar vid installation då man inte är begränsad av vart närmaste eluttag finns, men gör också att man kan strömförsörja flera enheter från en central plats och även styra av/påslag fjärrmässigt.

  PoE finns i några olika varianter och är idag ofta inbyggt i produkten, men är den inte det får man använda sig av våra så kallade injektorer och splitters.

  802.3af - 802.3at -

  802.3at draft 4.1 (UPoE), 802.3bt Type 3, 802.3bt Type 4

  PoE förekommer i tre versioner som skiljer sig från varann genom sin maxeffekt och är alla nedåtkompatibla. Viss språkförbistring finns angående maxeffekterna och det beror på att man ibland menar den effekt som finns tillgänglig i den strömmatande produkten, ibland den som finns tillgänglig för förbrukaren 100m bort på kabeln och ibland det värde som gäller för en viss produkt, som kan vara högre än det minsta värde som standarden anger. För enkelhetens skull nöjer vi oss här med ungefärliga värden och hänvisar till respektive datablad istället:

  • 802.3af = 15 Watt
  • 802.3at = 30 Watt (även kallad PoE+/PoE Plus)
  • 802.3at draft 4.1 = 60 Watt (även kallad UPoE=Universal PoE av Cisco)
  • 802.3bt Type 3 = 60 Watt (är standard och kallas 4PPoE)
  • 802.3bt Type 4 = 100 Watt

  PD och PSE talar om vem som matas och vem som matar

  Powered Device (PD) kallas den utrustning som får sin ström via nätverkskabeln och Power Sourcing Equipment (PSE) kallas andra änden, som tillhandahåller matning.

  Injektor och splitter

  Saknar utrustningen stöd för PoE kan du ändå använda dig av tekniken men då med hjälp av våra tillbehör. Injektorn används för att strömsätta nätverkskabeln och splittern för att separera den från kabeln igen och få ut matningen till exempelvis 12V i ett separat uttag. Har du en switch med stöd för PoE men ett tillbehör utan, köp en splitter. Har du ett tillbehör med stöd för PoE men en switch utan, köp en injektor. Saknar bägge PoE, köp både splitter och injektor!

  Olika för 10/100 och Gigabit

  Att vi skiljer på injektorer/splitters för 10/100 respektive Gigabit beror på de tekniska förutsättningarna. För Ethernet på 10/100Mbit används bara fyra av de åtta ledarna i kabeln och därmed är fyra fria för strömmatning. För Gigabit användas alla åtta och då måste injektorn kunna skicka strömmen på dataledarna vilket är mer komplicerat och ger en dyrare produkt. Den för Gigabit kan dock användas även på utrustning för 10/100Mbps.

  Kundanpassade lösningar

  Utvecklar du egna produkter och vill integrera PoE, hör av dig till oss. Vi kan leverera moduler för inbyggnad eller specialanpassa efter ditt behov!

 • Teknisk specifikation

  Model PoE
  Injector
  Power
  802.3af
  Mount
  19"
  Environment PoE
  Indoor

Alternativ till denna produkt