Meny

Best.nr 25-8000

Tangentbord från/till RS232

Tangentbordsomvandlaren är en unik produkt som antingen låter dig skicka tangentbordskommandon till en dator via RS232 (ASCII-koder) eller omvänt skicka RS232-data via ett tangentbord. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
1 650 SEK
 • Produktbeskrivning

  Tangentbordsomvandlaren är en unik produkt som antingen låter dig skicka tangentbordskommandon till en dator via RS232 (ASCII-koder) eller omvänt skicka RS232-data via ett tangentbord.

  Skicka RS232 via tangentbordet

  25-8000 ger dig möjlighet att använda ett tangentbord för att skicka data till ett system som kanske enbart har RS232-gränssnitt. Genom programmeringskommandon tilldelar du repektive tangent ett eller flera ASCII-tecken. Därefter skickas lagrade ASCII-sekvenser när motsvarande tangent trycks ned. Enheten strömförsörjs från RS232-sidan och klarar att driva de flesta tangentbord, men kommando finns för att stänga av lysdioderna på tangentbordet, om det skulle krävas.

  Skicka tangentbordstecken via RS232

  Med 25-8001 skickar du tangentbordstecken via serieporten. Detta är användbart exempelvis vid tester av mjukvara då man på ett enkelt sätt vill simulera tangenttryckningar. Vissa äldre programvaror för Remote Access kanske bara tillhandahåller RS232, med omvandlaren kan den användas till en standard-PC. Den kan även fungera som "lyssnare" på tangentbordet så att man kan spela in nedslag samt konvertera till antingen ASCII eller binärt data. Därför är den också utrustad med ingång för tangentbord.

Alternativ till denna produkt