Meny

Nätverksinstallation är en materialsport - smarta prylarna du inte trodde fanns!

Hur många datarack installeras det bara i Sverige? Försök se framför dig alla de kablar och anslutningar som leder till och från sådana rack. Föreställ dig slutligen hur många timmar som spenderas i och kring dessa för nyinstallationer, uppgraderingar eller service av något slag, varje dag. Miljoner? Miljarder? Det går såklart inte att veta och inte finns det någon statistik att tillgå heller. Men ett är säkert. Med finurliga små tillbehör, vissa så udda att du inte ens börjat undra om de finns, kan du spara otroligt mycket tid och trassel. Titta här bara.

20205072 E.jpg

Hand upp den som aldrig funnit sig tvungen att knipsa av en kontakt för att få kabeln genom en förskruvning och sedan behövt sätta på den igen så snart du fått kabeln igenom hålet? Jodå, man kan ju borra upp hålet förstås så att kabeln med kontakt kommer igenom, men då blir det svårare att finna en tät och snygg förskruvning.

En delbar förskruvning är lika genialisk som enkel och räddar dig från tidsödande kontaktering samtidigt som du slipper lämna ett klantigt utförande efter dig.

När kabeln inte räcker hela vägen

Du slipper svära över för kort tilltagen längd när du får veta hur lätt det är att skarva på den bit som saknas med en standardkabel istället för att kontaktera på plats. Man tror ju givetvis att den kabel man köpt färdig eller redan kontakterat, ska vara tillräckligt lång, men så stöter man på något hinder längs kabelvägen som måste rundas och plötsligt saknas några meter. Att då ha några täta skarvar i serviceväskan som redan innehåller själva skarvstycket och är rymliga nog för att få igenom kontaktdonet är en befrielse.

KB_mateiralsport_skarv.jpg

Halvera monteringstiden i rack

Det finns massor av tid att spara kring själva monteringen av 19"-utrustning i datarack, dels kring det faktiska skruvandet men också själva inpassningen. Ofta jobbar man ju ensam och inte sällan är utrustningen som ska skruvas in både tung och otymplig att handskas med.

KB_mateiralsport_tredje handen.jpg

Ett tillfälligt extra stöd undertill gör att du slipper bära upp enheten som ska monteras med handkraft.

Ersätter du dessutom den gamla korgmuttern med en modernare variant slipper du den exakta inpassningen. Istället för att tvingas sikta skruven mot den fastsatta muttern i rackets profil, hänger du utrustningen direkt på de gängade tapparna. Det gör att du med lätthet klarar att montera tyngre utrustning på egen hand. Hela monterings-proceduren går mångdubbelt snabbare, inte minst om du ska byta plats eller demontera.

Men vill du, mot bättre vetande, ändå fortsätta med de trilskande korgmuttrarna, ta för all del och skaffa dig ett smart monteringsverktyg för dem så slipper du gör dig illa på de vassa kanterna. En likartad lösning för fiber finner man i tången för LC-kontakter. Den gör det betydligt enklare att montera fiberkabel i trånga ODF och paneler.

KB_mateiralsport_arbetsyta_800.jpg

Skapa en vettig arbetsyta

Det är lättare att göra rätt om man kan arbeta någorlunda bekvämt, men just runt dataracken eller egentligen mest överallt där data- och elinstallationer görs, saknar man oftast en avställningsyta för såväl småpinaler och verktyg som en bärbar dator. Är detta dessuom den dagliga arbetsmiljön, blir ergonomin också en viktig faktor att väga in. Ge dig sjäv bra förutsättningar för effektivt och ergonomiskt arbete med ett portabelt magnetiskt datorbord eller en utfällbar hållare för racket.

KB_mateiralsport_klammerpistol.jpg

Skjut fast kabeln med häftpistol

Inga fler blånaglar när du övergår till att skjuta fast kabeln med häsftpistol iställer för klassisk kabelklammer. Dessutom går det så mycket smidigare. Metoden medger att du kan sträcka ut en längre bit av kabel för att sedan skjuta fast den med ena handen. Resultatet är prydligare kabeldragning och betydande tidsvinst. 

Ovan ett axplock av sådana där udda produkter som inte sällan kommit till just för att någon som du till sist tröttnat på att det inte funnits något vettig lösning.

Om du tycker att arbetet runt datanät och installationer kunde göras enklare, kontakta oss genast, vi kanske redan har lösningen på lager. Och har vi inte det lyssnar vi gärna på vad du behöver och försöker ta fram det till dig. Vi är lätta att nå på chatt, mejl eller telefon: 08 52 400 700.

Missa heller inga artiklar i Kunskapsbanken, prenumerera på nyhetsbrevet

© Copyright 2023-06-09, innehållet är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.

Produktområden

 
Med Rackstuds serie II behöver du aldrig mer använda en klassisk korgmutter. Monteringen går betydligt snabbare, inte minst då utrustning ska flyttas från en position till en annan. Tack vare tapparna kan utrustningen hängas fast på sin plats och du slipper balansera den i ena handen. Rackstuds ger dig säkrare montering och tid över till annat.
163 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Nu har det hänt, något redan perfekt har nu blivit ännu bättre. Den nya Rackstuds DUO (20/50pack) är tre gånger snabbare än en vanlig korgmutter vid montering av 1HE utrustning i din server hall, datacenter, datarum eller liknande. Obs produkten är svart.
647 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 104-4091
Avlastare för 19" montering
948 SEK exkl. moms
 
Den smarta delbara kabel förskruvningen QVT som garanterar dig en snabb och enkel installation av din redan förterminerade kabel och ger den IP54 garanti.
1 490 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Arbeta effektivt ute i fält med portabel arbetsyta som fäster på metall eller hängs fast. Tre kraftfulla magneter eller krokar håller den på plats så att du får anständig ergonomi på de mest svårarbetade platserna. Kraftfullt gjord i design likt en tunn portfölj gör den både tålig och lätt att ta med.
4 250 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 104-4090
Setup.exe för enklare installationer
2 430 SEK exkl. moms
 
Nu kan du enkelt skydda din nätverkskabel utomhus. Med hjälp av denna skyddskåpa så får du en vattentät kapsling som skyddar din installation.
89,30 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Nu kan vem som helst skarva en duplex eller simplex-fiber utomhus. IP68 klassad kapsling med LC eller SC adapter. Den perfekta lösningen på fuktiga, smutsiga och utsatta platser.
91,30 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
IP55 klassat PC-skåp för bänkplacering. Många arbetsplatser kräver skåp som kan placeras där miljön är både dammig och smutsig men även där det ibland används vatten.
11 540 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med hjälp av smidiga väggfästen och tillsammans med Panduits PAN-Ty buntband anpassade för värme, brand och UV så får du snabbt och snyggt dina kabelbuntar på plats på vägg eller liknande.
3 630 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Nu kan du enkelt märka upp dina kablar i olika färger och ge dem nummer som gör installation tydligare och enklare att dokumentera.
73,10 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20111299
Kabelhantering, 5pack
338 SEK exkl. moms
 
Ruggat svensktillverkat 19"-skåp i svetsat stål som gör det möjligt att installera IT-utrustning i miljöer där annars vatten, damm och smuts snabbt skulle ta livet av produkterna. skåpet är IP55-klassat (krävs 2 extra blindflänsar, se tillbehör). Finns med plåt eller glasdörr.
7 150 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Solcellsinstallationer, bilindustri, tåg, tung utrustning men även lastbilar behöver rätt tillbehör som gör skillnad. Vi kan erbjuda smarta och specialdesignade fästen/klämma för buntband anpassade för extrema miljöer.
8 790 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 138-0100
Smart och smidigt väggskåp
2 990 SEK exkl. moms
 
Lås fast kablaget så slipper du kostsamma driftavbrott. Smartkeeper kabellås hindrar olovlig urkoppling av nätverkskabeln och ger dig tryggare drift till låg kostnad. Ett måste om du vill förbättra säkerheten på all kritisk utrustning som inte redan är inlåst.
444 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Tre-delat teknikskåp för fiber-distribution. Speciellt framtagen för FTTH marknaden (Fiber To The Home) där du enkelt kan separera kund och distributörs del.
1 240 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
När du bygger nytt eller kanske önskar ha din kapsling inbyggd i väggen i stället för monterad direkt på vägg då är detta lösningen för dig. En snygg, säker och funktionell lösning för de flesta applikationer.
668 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Ljudisolerade väggskåp i tre olik höjder när utrustning måste sitta i kontors eller liknande miljö.
13 590 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
19” teknikskåp, den perfekta lösningen för dina mindre installationer. Snygg och smidig i många storlekar och två färger, grå eller svart samt med glas eller plåtdörr. Kommer i Flatpack för enkelt och smidig transport och installation. Obs, fel bilder på några av våra skåp, 20102918, 19, 22 och 23 alla har nu vent. hål framtill, nya bilder kommer. Se 20102920 el. 21 för rätt utseende.
1 250 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Ruggat svensktillverkat 19"-skåp i svetsat stål som gör det möjligt att installera IT-utrustning i miljöer där annars vatten, damm och smuts snabbt skulle ta livet av produkterna. skåpet är IP55-klassat (krävs 2 extra blindflänsar, se tillbehör). Finns med plåt eller glasdörr.
7 150 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med F1 visas en helt ny konstruktionsplattform upp, som är betydligt mer flexibel än sina föregångare och andra skåp på marknaden. En finurlig och praktisk lösning är den steglösa vertikala monteringen. Finns även i bredd 800mm
13 140 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med S1 visas en helt ny konstruktionsplattform upp, som är betydligt mer flexibel än sina föregångare och andra skåp på marknaden. En finurlig och praktisk lösning är den steglösa vertikala monteringen som gör att utrustningen kan förskjutas i sidled för att skapa mer utrymme på ena eller andra sidan.
17 612 SEK 20 720 SEK Listpris exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Om du inte har F1 skåpens höga krav så kan du välja den lite enklare F3 modellen om klarat vikt upp till 800kg. F3 har lånat många de bästa funktionerna  från F1 skåpen för att garantera hög funktonallitet och kvalité.
7 800 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter