Meny

Best.nr 20100645

Rackstuds - Effektivt sätt att montera utrustning i rack

Med Rackstuds serie II behöver du aldrig mer använda en klassisk korgmutter. Monteringen går betydligt snabbare, inte minst då utrustning ska flyttas från en position till en annan. Tack vare tapparna kan utrustningen hängas fast på sin plats och du slipper balansera den i ena handen. Rackstuds ger dig säkrare montering och tid över till annat. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 51 st
Leveranstid 1-2 dagar
163 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Den redan överlägsna Rackstuds har nu blivit ännu bättre. Serie II erbjuder samma smidiga lösning där du slipper verktyg, blodvite och brutna naglar men som nu är 30% starkare, enklare att montera, anpassade för utrustning med kraftigare uppsättning (öron) och passar även nu för kraftigare profiler. Ersätter 138-1010, 11 och 12.

  Montera helt utan verktyg, nu ännu enklare än korgmuttern

  Den nya designen som är 0,1mm smalare har gjort den enklare att montera i hålet. Placera den bara vid hålet i ca 45° vinkel mot profilen och tryck till.  Trä på låsbrickan häng dit utrusningen och skruva dit muttern. Klart på några sekunder!

  Otaliga är gångerna man rispat sig eller krökt mejseln när man försökt bända loss fjädern till den gamla korgmuttern bara för att flytta den ett steg. Nu slipper du dessa problem. Om du önskar byta plats på en Rackstud, pressa bara ihop och plocka ut med ena handen. Allt medan den andra handen är fri att hålla utrutningen med.

  Den nu 3mm längre tappen gör att du kan hänga på utrustning med kraftigare plåt i fästöronen. Det kommer att göra det tryggare och bekvämare att gänga dit muttrarna, utan att behöva centrera utrustningen över hålen med handen. Allt kan göras av en person och här behövs inga skruvdragare eller mejslar, dra bara fast den med tummen och pekfingret. Att lossa är lika enkelt. Bara gänga av muttern och trä ut bakvägen.

  Starkare än tidigare, nu upp 20kg 

  En Rackstud tillverkas av materialet Grivory GV5H som är en glasfiberförstärkt och värmestabiliserad PPA-plast som har nu fått en uppgradering med en ny hemlig ingrediens, så hemlig att vi själva inte vet vad det är. Det tillsammans med den nya förbättrade designen gör den 30% starkare än tidigare modell. Nu klarar Rackstuds att montera utrustning upp till 20kg trots även om den bara fästs i framkant av racket. Omfattande belastningstester gör att du tryggt kan ersätta dina gamla korgmuttrar med nya Rackstuds.

  Rackstuds_mått_rekommendation.jpg

  Rödbrun eller lila, vilken ska jag välja

  Enligt gällande standard (EIA-310) skall korgmutterhålen i ditt rack hålla måtten 9,5x9,5mm, men olika tillverkare tillåter sig frikostiga toleranser och dessutom omfattar standarden inte plåtens tjocklek. För att kompensera för detta finns Rackstud att få i två olika storlekar; rödbrun och lila. Den rödbruna täcker cirka 90% av racken på marknaden och passar hål med sidomått på 9,2-9,89mm och plåt-tjocklek upp till 2,2mm. Den nya lila är nu anpassad för samma hålbild men passar nu för ännu grövre plåt (2,7-3.2mm). Välj den lila när du helt enkelt har en målad eller kraftigare profil.

  Tummen och pekfingret, stjärnmejsel eller 10:ans nyckel

  Nu kan du montera nästan vad du vill med hjälp av Nya Rackstuds och vara helt säker på att din utrustning sitter på plats. Skruva för hand, använd dig av en mejsel eller kör med 10:ans ringnyckel, olika sätt för att garantera dig att allt kommer att sitta där det ska.

  Så här monterar du rätt.

  Finns nu även 40pack rödbrun/lila.

   

  montera vad du vill i rack_raspberry_1100.jpg

  PS. Om du behöver montera något i rack, på vägg eller i en DIN-skena och saknar ändamålsenliga monteringstillbehör, kontakta oss genast. Vi kan ta fram de fästanordningar du behöver till nästan vilka produkter som helst. DS.

   

 • Lär dig mer

 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
Nu har det hänt, något redan perfekt har nu blivit ännu bättre. Den nya Rackstuds DUO (20/50pack) är tre gånger snabbare än en vanlig korgmutter vid montering av 1HE utrustning i din server hall, datacenter, datarum eller liknande. Obs produkten är svart.
647 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med F1 visas en helt ny konstruktionsplattform upp, som är betydligt mer flexibel än sina föregångare och andra skåp på marknaden. En finurlig och praktisk lösning är den steglösa vertikala monteringen. Finns även i bredd 800mm
13 140 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Smidig termineringsbox i plåt för FTTx-installationer. liten och lätt åtkomlig framifrån gör den snabbarbetad och lätt att placera där du önskar och finns för 4, 8 och 16 fiber.
102 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 104-4090
Setup.exe för enklare installationer
2 430 SEK exkl. moms
Best.nr 112-1145
Effektmätare SFP/MPO
61 790 SEK exkl. moms
 
Den låsbara kontakten är universell och passar alla hane-kontakter oavsett i vilken produkt de sitter. Det gör det enkelt uppgradera befintliga installationer med en ny säkrare strömförsörjning utan annat besvär än att byta ut strömkabeln.
80,90 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter