Meny

Panduit Buntband

I vilken miljö och vilka yttre faktorer såsom UV-ljus, föroreningar, kemikalier, temperatur, strålning eller vibration behöver ditt buntband hålla för? Vilka krav behöver mötas där kabelbandet ska användas för att klara kraven och hålla länge.

Buntband är mycket mer än bara en plastbit. Är det tänkt som en snabb lösning eller en funktion som ska hålla en längre tid? Ibland är det mycket värt att lösningar kan fungera en längre tid utan att behöva repareras eller bytas ut.

Buntband finns för nästa alla lösningar och vi kan buntband, men det finns många viktiga parametrar att fundera på såsom miljö, inomhus/utomhus, UV, brandtålig, kemiskbeständighet, metaldetekterbara, gammastrålning, värmetåliga, metalband plus mycket annat.

Vi jobbar idag med buntband från välkända Pandiut som är en leverantör i världsklass. Panduit har under många år skapat sig ett namn som borgar för kvalité och säkerhet. Här får du kvalitativa lösningar som är lätta att jobba med och garantier som ger dig som kund en trygghet utöver det vanliga. Produkterna är designade och tillverkade för att uppfylla miljö-, säkerhet-, industristandarder inkl. ROHS, UL, CSA, CE och ISO.

 • Beprövad kvalité som fungerar i praktiken, minskar svinn och är lätta att applicera. Våra kunder litar på Panduit för deras pålitliga kablage- och infrastruktur-produkter.
 • Väldokumenterade produkter som följer standarder och specifikationer för din bransch så att inte du behöver lägga tid på att leta. Produkter möter eller överträffar krav för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat.
 • Kunskap och kunddriven innovation där vi tillsammans med kund tar fram prototyper, forskar, testar och utvecklar praktiska lösningar för de problem inom elektrisk infrastruktur du kan stå inför.

Marknader för Panduit buntband

Marknader för Panduit buntband är många, t ex Oil & Gas, kemiska miljöer, Gruvdrift, Avlopp/reningsverk, Massa-/Pappersindustri, Hamn-/Rederiverksamhet, Mat/Dryck, Transportsektorn, med andra ord krävande och tuffa miljöer där det är viktigt att monteringen håller.

blobid0.png

Mat, dryck och läkemedelsinustri: Här finns tuffa krav att buntbanden är av metall-impregnerat material för att därmed kunna upptäckas av metalldetektor. Ett skadat eller tappat band ska aldrig kunna följa med i produktion av misstag. Dessutom klar och tydlig blå färg för även visuellt  enkelt kunna upptäckas för att slippa onödig kontaminering. Detekterbara buntband för food and beverage industrin finns i både nylon 6.6 och polypropylen och klarar av temperaturer upp till 115° och har hög motståndskraft mot kemikalier såsom saltsyror, salter och baser.

Olja/Gas/Kemiska miljöer: När miljön är som mest krävande så måste buntbanden kunna stå emot höga temperaturer, bra skydd mot zink-klorid, utspädda syror och andra kemikalier men även ett hög motståndskraft mot galvaniska reaktioner både inomhus och utomhus. Ett starkt brandskydd och även ett extremt UV skydd för extra lång livslängd. Produkter som är klassade enligt ABS (American
Bureau of Shipping), Bureau Veritas, Det Norske Veritas eller Lloyd’s Register of Shipping för Offshore och Marine industrin.

Automotive, Rail och Transport: Utomhusmiljö som påverkas av UV och som ofta är utsatta för höga temperaturer kräver lösningar där buntbanden är EN45545 HL3 Godkända men även har ett stark UV skydd för lång livslängd. Viktigt att den även finns ett bra brandskydd enligt UL94 men även testade för att klara av brand, rökdensitet, toxicitet samt syreindex.

Defence och Aerospace: Buntband som ska klara av en vid variation av temperatur och samtidigt skydda det kablage de kramar flera år från att skäras sönder av vibrationer. När krav på SAE spec AS23190 behöver mötas så finns fler olika serier i både plast och rostritt stål beroende på behoven i övrigt.

Energy: Inom energisektorn finns utöver krav på lång hållbarhet, både krav på att klara strålning och vibrationer. Våra rostfria buntband har kanter som är rundade vilket gör att de inte äter in i kablage eller slang när de utsätts för vibrationer över tid. Vindturbiner både onshore och offshore är utsatta för vibrationer dygnet runt. Att solkraftsparker ska klara UV-strålning säger sig självt men här gäller det att se till att sätta ett buntband som håller lika länge som solcellerna för att vara klimatsmart hela vägen.

Datacenter: Kabelmanagering inom nätverk och datacenter ställer andra krav på buntband som öppningsbarhet, återförslutning och en flexibiltet för att inte skada fiberkablar. För att identifiera olika kablar eller kablage används ofta olikfärgade buntband eller buntband med märkplatta. Buntband med parallellinförsel minskar risk för fasthakning och fördelar trycket bättre runt kablage.

 

Många varianter för många områden

Pan-Ty Buntband

image0c5pj.png     

Pandiut Pan Ty serien är ett mångsidigt buntband som klarar högt uppsatta krav inom OEM tillverkning, (MRO) underhålls, reparations och driftsmarknaden men även för alla typer av konstruktion. De finns i ett stort urval av material, storlek, tjocklek och färg. Konstruerad i ett stycke och erbjuder lägsta åtdragningsmomentet på marknaden. Änden är lätt böjd för att göra det enkelt att plocka upp dem från en plan yta. Smarta och smidiga uppfästningar på vägg eller liknade finns som tillbehör.

Material

Läs mer i katalogen på sidorna B1.6- B1.35 om vad som är rätt för dig och din lösning.

Kontakta oss om du behöver rådgivning med att hitta rätt material, mått eller verktyg kring buntband; info@direktronik.se eller 0852400700.

 

Super-Grip Buntband

imagekh46o.png

Designad för att kunna uppfylla hållfasthetskrav för underhåll, reparations och driftmarknaden men även konstruktionsbranschen. En mycket smidig och tun remkropp för en mycket mer flexibel användning inom många områden. Extrem starkt material för att kunna tåla tuffa miljöer och installationsmetoder. Erbjuder ett mycket bra grepp runt kablage för att kunna minimera rörelser i sidled.

Läs mer i katalogen på sidorna B1.37- B1.40 om vad som är rätt för dig och din lösning.

Kontakta oss om du behöver rådgivning med att hitta rätt material, mått eller verktyg kring buntband; info@direktronik.se eller 0852400700.

 

Dome-Top Buntband

Dome Top Buntband.png

Godkänd för den krävande underhålls, reparations och driftsmarkmaden (MRO) men även konstruktionsskarv som är typiska för olja och gasmarknaden. Hulling (Stailess steel barb) som ger en tillförlitlig prestanda och tillförlitlighet. Stegteglös justerbar för att kunna få kompakta buntar, gäller hela sortimentet. Dome-Top huvudet har en unik patenterad design med släta och runda kanter.

Läs mer i katalogen på sidorna B1.41- B1.53 om vad som är rätt för dig och din lösning.

Parallel-Entry Buntband

imagegin6p.png

Framtagen och designad för OEM marknaden och transportmarknaden där stora och höga krav finns på att buntband ska ta minimalt med plats i anspråk. Den låga konstruktionen ger en låg design för att undvika hakar för att minska den totala buntstorleken. Yttre tänder och släta runda kanter för att skydda kabelmanteln. Designen skyddar även installatören fån skärsår på armar och händer.

Läs mer i katalogen på sidorna B1.54- B1.62 om vad som är rätt för dig och din lösning.

Kontakta oss om du behöver rådgivning med att hitta rätt material, mått eller verktyg kring buntband; info@direktronik.se eller 0852400700.

 

STA -Strap Buntband

STA-Strap Buntband.png

 • Enkel och lätt att användas vid olika OEM tillverkningar
 • Exklusive, tvådelad design ger den längsta gängkraften
 • Use for normal bundling and through-panel applications
 • Releasable prior to final tensioning and cut-off

Läs mer i katalogen på sidorna B1.63- B1.69 om vad som är rätt för dig och din lösning.

Kontakta oss om du behöver rådgivning med att hitta rätt material, mått eller verktyg kring buntband; info@direktronik.se eller 0852400700.

 

Buntband för nätverk

image24sc.png

En idealisk lösning för många olika områden och applikationer inomhus som telekommunikation, banker, utbildning, offentliga miljö plus mycket mer. Lång livslängd och är justerbara, öppningsbara och återanvändningsbara om och om igen. Här finns inga risker för skador på högpresterande nätverkskablage. Finns många olika varianter, storlekar och färger.

Läs mer i katalogen på sidorna B1.81- B1.88 om vad som är rätt för dig och din lösning.

Kontakta oss om du behöver rådgivning med att hitta rätt material, mått eller verktyg kring buntband; info@direktronik.se eller 0852400700.

 

Rostfria buntband och tillbehör när miljö och kravbild är extra höga.

startbild färdig.jpg

När du behöver något utöver det vanliga som verkligen ska leverera garanti och säkerhet många år framåt så är våra Pan-Steel buntband det ända rätta. Här får du ett system av buntband som kommer att ge en stark och hållbar lösning för buntning men även till mekaniska fästen både inomhus och utomhus men även under jord (inklusive direkt begravning). Buntbanden är designade för att kunna användas i kritiska applikationer där styrka, vibrationer, strålning, väder, korrision och temperatur är avgörande faktorer.

Patenterat låshuvud som säkerställer låsning i alla lägen även om den monteras upp och ned och utsätts för kraftiga och konstanta vibrationer vilket kommer att ge en extra säkerhetsmarginal. Finns i rostfritt 201, 304, och 316 vilket garanterar för en stark och långvarig lösning för buntning och mekanisk montering i tuffa miljöer.

Stort sortiment av tillbehör finns för att skydda, påskynda och underlätta din montering av ledningar, kablar och slangar tillsammans med Pan-Steel buntband från Panduit. Rätt sortiment av både manuella och automatiska installationsverktyg för att underlätta installation men även ge lägre installationskostnad.

Panduit har utvecklat och fortsätter att utveckla rostfria buntband som är designade för många unika applikationer och tuffa miljöer för att lösa kundproblem.

 

Pan-Steel® Cable Ties

imagefte6c.png

Pan-Steel® Cable Ties är framtagna och designade för miljöer både inomhus, utomhus men även för underjordiska miljöer. Patenterad självlåsande huvud som påskyndar och underlättar din installation. Extremt stark och tåligt med rundade kanter för att användas till kabelbuntning som skyddar både kablage men som även skyddar installatören mot skärsår.

Panduit® Buntband Pan-Steel Serien SS304

Läs mer i katalogen på sidorna B3.4-B3.6, B3.10-B.3-11 och B3.13 om vad som är rätt för dig och din lösning.

Kontakta oss om du behöver rådgivning med att hitta rätt material, mått eller verktyg kring buntband; info@direktronik.se eller 0852400700.

 

Rätt verktyg ger alltid bästa resultat

verktyg startsidan.png

Att alltid använda rätt verktyg kommer alltid var något som man ska sträva efter. Panduit erbjuder de mest rekommenderade handmanövrerade verktygen i branschen idag. Det mångsidiga verktyget kan och används idag för produktion, underhålls och konstruktionsapplikationer. Verktyget främjar även användarens säkerhet, hjälper att minska stillestånd, förbättrar produktiviteten men ger också den lägsta totala installationskostnaden.  Här får du alltså högsta kvalité som alltid kommer att garantera dig ett perfekt och snabbt slutresultat.

Läs mer: 

 

Buntbandsfästen/clips

 

Brandklassningar

 • V-0 (vertikal bränning): Bränningen stannar inom 10 sekunder efter två applikationer på tio sekunder var och en av en låga till en teststång. Inga flammande dropp är tillåtna.
 • V-1 (vertikal bränning): Bränningen stannar inom 60 sekunder efter två applikationer på tio sekunder var och en av en låga till en teststång. Inga flammande dropp är tillåtna.
 • V-2 (vertikal bränning): Bränningen stannar inom 60 sekunder efter två applikationer på tio sekunder var och en av en låga till en teststång. Flammande droppar är tillåtna.
 • 5VA (Surface Burn): Detta är det högsta UL94-värdet (mest flamskyddsmedel). Bränningen stannar inom 60 sekunder efter fem applikationer på fem sekunder var och en av en låga (större än den som användes vid vertikal bränningstestning) på en testfält. Testprover kanske inte har en genombränning (inget hål).
 • 5VB (Surface Burn): Bränningen stannar inom 60 sekunder efter fem applikationer på fem sekunder var och en av en låga (större än den som användes vid vertikal bränningstestning) på en testfält. Testprover kan ha en genombränning (ett hål).
 • HB (Horizontal Burn): Långsam horisontell förbränning på ett 3mm tjockt prov med en bränningshastighet som är mindre än 3 ”/ min eller slutar bränna före 5” -markeringen. HB-klassade material betraktas som ”självsläckande”. Detta är det lägsta (minst flamskyddsmedel) UL94.
 
Två buntband från Panduit Pan-ty serien anpassad och designade för att kunna möta högt uppsatta krav från livsmedel-, dryckes-och läkemedelsindustrin.
302 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Buntband finns för de flesta miljöer men det är otroligt viktigt att välja rätt. Motståndskraft mot kemikalier kräver rätt buntband som uppfyller högt uppsatta krav. Polypropen med sin distinkta gröna färg har en hög motståndskraft mot kemikalier.
631 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Panduit Tefzel buntband när applikationer kräver en maximal motståndskraft mot påfrestningar såsom kemikalier, gammastrålning, UV-strålning och extremt höga och låga temperaturer.
2 100 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Buntband när du vill att den ska vara så mjuk och skyddande som möjligt. Justerbar, öppningsbara och återanvändningsbara om och om igen.
227 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Kardborreband i flera olika färger och som du enkelt själv kan klippa i önskad längd. Kan används för de flesta jobb där du behöver kunna bunta ihop dina kablage.
72,40 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med ett elastiska buntband får du en tillförlitlig och bättre buntning av både fiber och kopparkablar för de flesta krävande miljöer.
15,60 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Solcellsinstallationer, bilindustri, tåg, tung utrustning men även lastbilar behöver rätt tillbehör som gör skillnad. Vi kan erbjuda smarta och specialdesignade fästen/klämma för buntband anpassade för extrema miljöer.
8 790 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Värmetåligt Nylon Acetal kabelclips för solcellspaneler. Snabbt och smidigt får du dina kablage på plats, en lösning för både inomhus och utomhusbruk.
2 550 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
När förnybar energi ökar i form av solenergi så är det viktigt att det finns tillbehör som uppfyller högt ställda krav. Här får du ett metallclips i rostfritt stål för tuffa solenergiapplikationer.
1 150 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Panduit Pan-Steel buntband i rostfritt stål för hög säkerhet. Kan användas både inomhus och utomhus i starkt korrosiva miljöer och utsättas för kemiska föroreningar under längre tid utan att tappa sin funktion.
724 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Svarat Polypropen med UV skydd. Motståndskraft mot kemikalier kräver rätt buntband som uppfyller högt uppsatta krav. Polypropen har en hög motståndskraft mot kemikalier
1 450 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter