Ange din e-postadress
Produkterna
Hitta bland alla våra produkter
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Hade man uppfunnit Ethernet idag, skulle vi sannolikt inte ha alls samma begränsningar, hastighetssteg eller inkopplingsmetoder som vi idag tar för självklart. Men nöden är uppfinningarnas moder och begränsningarna blir till bränsle för nya tekniker som låter oss övervinna vissa av dem för specifika ändamål. Att ta sig förbi hundra meter för Ethernet på kopparkabel hör definitivt till en av de svårigheter som krånglat till det för oss användare, men som idag inte längre ska behöva utgöra ett bekymmer.
DSL-tekniken (Digital Subscriber Line) är sprungen ur det faktum att vi långt innan Ethernet haft telefoner i våra samhällen och att man gärna ville nyttja telefonkabeln för överföring av också data. Tekniken finns i diverse smaker och säkert har du hört talas om ADSL, SHDSL, mDSL, xDSL, VDSL etc. Alla är de varianter på samma teknik och med syfte att köra Ethernet längre än maximala ett hundra meter.
Vissa av varianterna ger dig maximalt avstånd, men på bekostnad av hastigheten, andra maximerar hastigheten men når i gengäld inte fullt lika långt.
Idag kan vi erbjuda en stor variation av lösningar som alla spränger 100m-vallen, men med olika balans mellan hastighet, avstånd, trådpar, topologi och kapsling. Det blir ditt
användningsområde som bestämmer vilken lösning som passar bäst. "Nätverksförlängare" används för en myriad av olika uppgifter, men några av de vanligare hittar vi inom videoövervakning, digitala informationstavlor, trafiksystem och sammankoppling av datanät på campus och industriområden.
Här nedan finner du en tabell som tjänar som exempel på balansen mellan hastighet och avstånd. Färgerna representerar olika produkter i vårt sortiment och deras respektive maxhastighet vid de angivna längderna.
Inom videoövervakning får du maximal utväxling och nytta eftersom DSL-tekniken och den nya kompressionsmetoden (H.265) tillsammans skapar optimalt bandbreddsutnyttjande och maximalt avstånd. Det gör det faktiskt möjligt att få så många som tjugofem 2MP(1600x1200) IP-kameror på högsta frame rate så långt bort som 457 meter på bara ett enda kopparpar.
Nu kan du slippa separat eldragning vid ändnoden, vilket gör installationen betydligt enklare och utan fördyrande elinstallationer. Genom att strömförsörjningen bakas in i dataöverföringen och förmedlas via kopparkabeln kan du driva din ändnod och efterliggande utrustning, exempelvis en IP-kamera eller IP-telefon, från den centrala enheten. Därmed reducerar man installtionen till att enbart dra kopparkabeln för data.
Som nämnt ovan skiljer sig lösningarna åt också genom sammansättning av portar och egenskaper för avbrottsfri trafik med dubbla slingor etc. Vanligtvis är det bara punkt till punkt-anslutning när en IP-kamera skall anslutas till ett nätverk, men ibland är det flera kameror på rad och då blir det praktiskt med multi-drop för att slippa komplettera med ytterligare switchar. Även här blir det den aktuella tillämpningen balanserat med hastighet och avstånd som för avgöra vilken topologi som bäst löser det aktuella problemet.
En enhet i ena änden (ansluts i en nätverks-switch) och en i den andra (ansluts i IP-kamera exempelvis). Vanligast.
Varje enhet har två vägar till sin ändnod. Skulle en kabel gå av eller enhet sluta fungera har du ändå kontakt med din ändnod. Säkrast med redundans.
En central enhet med förgreningar till sina ändnoder. En fördel då du har en central datahall och vill ha ett minimum av utrustning
Enheterna koppla in på rad, en efter en. Idealiskt för att maximera avstånden och minska på kabelåtgången.
Två topologier kombineras. Passar bra för fastighetssystem i flera huskroppar.
Ring oss direkt om du undrar över något, vi har lång erfarenhet av datanät och vet hur man förlänger nätverket oavsett om det är med koppar- eller fiberkabel. 08-52400700.