Ange din e-postadress
Produkterna
Hitta bland alla våra produkter
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
Andra sätt att hitta på
I trettio år har vi människor vidgat våra kontaktytor genom Internet och ser nu hela jorden som mammas gata. För bara hundrafemtio år sedan var det kyrkbacken i byn som utgjorde den yttre gränsen för vilka vi hade möjlighet att bygga relationer med. Sedan flyttade vi in i städerna och till ett hav av människor som gav också särlingar möjlighet att finna en själsfrände. Och så nätet. Gränslös kontakt, oavsett intresse och uppsåt. På gott och ont. Nu är det dags att få kontakt med sakerna.
Bränslet för IoT har varit industrins möjlighet att skapa mycket små och allt strömsnålare kretsar, ofta för trådlös kommunikation. Detta parallellt med utvecklingen av effektiva batterier och den nya IP-standarden IPv6 som givit oss oändligt (nästan) antal unika adresser. För inte förrän sakerna blir fria från sladden och kan få en egen unik adress på Internet kan vi få full utbredning och nytta av vad saken kan berätta för oss.
Blunda och slappna av. Vad tänker du på? En säng såklart och där har du din sak. Tänk dig nu att det i madrassen finns en tryckgivare som registrerar om någon ligger i sängen. Nu behöver du bara en IP-adress och din IoT-enhet är född.
Lägg på ett armband på en patient som registrerar acceleration (fall-olycka), puls och temperatur så har du fantastiska möjligheter att öka säkerheten och servicegraden inom exempelvis sjuk- och äldrevård.
Exemplen är många och ofta enkla att se nyttan av. Gatubelysning som tänds när någon passerar. Alltså en belysningsstolpe (saken) med en inbyggd närvarogivare (sensor) som via sin IP-adress (unik adress) kan kommunicera med andra stolpar och en central övervakning.
Så här vill IBM motionera din fantasi kring användning av IoT i fordon
För några år sedan spådde man att varje person inom kort, medvetet eller omedvetet, skulle vara uppkopplad mot två till fem tusen saker. I analysföretaget Gartners rapport från november 2015 förutspår man hela 20 miljarder!! "uppkopplade saker" redan år 2020.
Knappast en övergående fluga utan en lavin i full rörelse som kommer att förändra vardagen för dig och mig.
Modulära styrsystem låter dig anpassa lösningen efter den funktion du önskar istället för att använda en statisk produkt med en bestämd konfiguration.