Meny

Kemikalieskatten - godkänd lagerhållare

Från den 1:a april 2017 så har en ny skatt börjat gälla i Sverige; skatt på vissa kemikalier i viss elektronik. Denna skatt trädde i kraft den 1:a juli, 2017, och vi har därför nedan samlat lite praktisk information till er som kunder.

För er kännedom så har Direktronik erhållit status som godkänd lagerhållare av Skatteverket. Detta innebär praktiskt att Direktronik har skatteplikt på berörda produkter och betalar kemikalieskatt direkt till Skatteverket i samband med att vi säljer dessa produkter i Sverige. 

Kemikalieskatten omfattar i sin helhet en hel räcka elektroniska produkter. För vår del så berör det alla "Apparater för mottagning, omvandling och sändning eller regenerering av tal, bilder eller andra data, inbegripet apparater för uppkoppling och dirigering" vilket innebär alla produktgrupper med införselkod 8517 62 xxxx. Vill man generalisera så är det de flesta aktiva nätverksprodukterna. Switchar omfattas medan kablar inte omfattas för att exemplifiera. Vi har vissa produkter där vi har möjlighet att få en skattereduktion när de innehåller mindre än 0,1% eller ingenting av sin vikt i Brom-, Klor- eller Fosfor-föreningar. Det är nämligen användningen av dessa man vill påverka.

Vi vill att du som kund ska veta att Direktronik som godkänd lagerhållare är skattepliktig och således betalar in elektronikskatt från och med den 1:a juli, 2017.

Tveka inte att höra av er med eventuella frågor!