Meny

Best.nr 19-1104

IPScan för total kontroll på IP/MAC-adresser

IPScan från ViaScope reglerar tillgången till nätverket oavsett mjukvara, lösenord och andra säkerhetslösningar. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
16 520 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  IPScan från ViaScope reglerar tillgången till nätverket oavsett mjukvara, lösenord och andra säkerhetslösningar. Är du IT-ansvarig på en arbetsplats med fler än 200 nätverksanslutna enheter, har du förmodligen redan dåligt samvete för hur administrationen av IP/MAC-adresser sköts. IPScan automatiserar detta och ger dig inte bara full kontroll och vid varje tidpunkt aktuell information om alla IP/MAC-adresser. Du får också tillgång till en kraftfull blockeringsteknik som gör att alla okända och icke önskvärda IP- och MAC-adresser stängs av från nätet. Genom att installera IPScan får du central och maximal kontroll på alla nätverksanslutna enheter.

  Stäng alla köksingångar med IPScan

  Folk slutar, nya börjar. Konferenser med tillfälliga besökare, inhyrda konsulter....alla vill de har tillgång till nätverket. Det resulterar oftast i att en mängd "allmänna" IP-adresser finns tillgängliga och nyttjas godtyckligt och utan IT-ansvariges vetskap. Med IPScan slipper du den risken, då vet du alltid vilka adresser som används och får användas. Du kan dessutom schemalägga tillgången så att en besökare redan vid receptionen kan få en "Besöks-IP" som ligger öppen bara under tiden för besöket och därefter stängs. På så sätt elimineras också risken för fel i nätet till följd av adresskonflikter.

  Med IPScan blir DHCP lika säkert som fasta IP-adresser

  Nu kan alla som hittills valt bort DHCP av säkerhetsskäl, njuta av bekvämligheten med automatisk tilldelning utan de risker som det normat förknippas med. Samtliga Prober stödjer VLAN 802.1q och har inbyggd DHCP-server.

  Snart dubbelt så många IP-adresser

  Med tanke på utbyggnaden av VoIP torde antalet IP-adresser på företaget snabbt dubbleras, så varför inte redan nu skaffa ett system som automatiskt och i realtid håller reda på alla nätverksanslutna enheter?

  Programvara och utplacerade Prober

  IPScan består av både hård- och mjukvara. Hårdvaruenheten, IPScan Probe, som finns i olika storlekar ansluts till nätverket och hanterar upp till 2500 IP-adresser per enhet. En "Probe" per s k broadcast domän krävs. Har du ett platt nät utan VLAN räcker det med en Probe, medan det krävs flera i ett nät med större spridning. Därtill kommer programvaran som innehåller en serverdel och en konsoldel. IPScan Server (kräver MySQL/MSSQL) som kommunicerar med IPScan Probe och slutligen IPScan Console som är administrationsverktyget för daglig övervakning och implementering av olika "policies".

  "Advanced Pack" för realtidskontroll av switchportar samt IP-portar

  Advanced pack, som är ett tillägg till IPScan, gör att du får kontroll på den enskilda switchens port, utan klumpiga SNMP-lösningar. Det kräver naturligtvis att switchen är SNMP-kompatibel. Vidare ges möjlighet att bevaka att programvara/service knuten till en IP-port verkligen är aktiv. Exempelvis har man bestämt att virusprogrammet skall använda port 100. Med denna funktion har du möjlighet att spärra användare då så inte är fallet, och slipper riskera datorer på nätet som inte följer detta krav.

  Automatisk upptäckt av IP/MAC

  Med automatik läser IPScan av alla aktiva enheter på nätverket och presenterar data om IP-adress, MAC-adress, host, arbetsgrupp, tid, datum etc.

  Blockering av IP/MAC

  Tillåter administratören att automatiskt, via förutbestämda regler, eller manuellt öppna och stänga dörren för enskilda eller grupper av adresser.

  Schemaläggning

  Tillgången till nätverket kan tid- och datumstyras för att med bibehållen säkerhet tillåta besökare i nätet, dessutom ger det spårbarhet för de fall man i efterhand vill kontrollera vem som använde just den adressen vid en given tidpunkt.

  MAC/IP-registrering

  Skydda viktig utrustning genom att matcha IP- med MAC-adressen så att adresskonflikter undviks och tillse att användare inte olovligen kan byta IP-adress.

  Händelsekontroll och logg

  Registrerar och sparar all händelseinformation såsom: nya IP, nya MAC, IP-konflikt, IP-förändring etc.

  IP-gruppering

  Gruppera både användare och utrustning i logiska grupper som underlättar övervakning

  Bäst-före-datum på IP/MAC

  Automatisk städning och behandling av adresser som varit passiva en tid

  Hur beställer jag?

  Tag det totala antalet IP adresser du idag använder, dela med 250 och avrunda uppåt. Då vet du hur många licenspaket (19-1106) du behöver. Konstatera sedan hur många broadcast-domäner som finns och välj Probe som passar antalet aktiva IP-adresser inom varje broadcast-domän. Om du använder VLAN, kan du välja att sätta en mindre Probe på varje VLAN eller att nyttja VLAN-funktionen i Proben (802.1q) och låta en större Probe bevaka hela nätet. Om du inte använder VLAN väljer du helt enkelt Probe baserat på antalet aktiva IP-adresser i det lokala nätverket. Om delar av nätet är separerat med router behövs en Probe för varje sådan del.

Alternativ till denna produkt