Meny

Så här gör andra för att enkelt ha full kontroll på sina fartyg

Användningsområdet för temperaturövervakning på fartyg varierar säkert stort säger Mikael, men på våra båtar, fartyg som ligger i vattnet året runt så är det viktigt att veta att strömmen och värmen fungerar som det ska. Motor, rör och ventiler får helt enkelt inte frysa sönder.

Jag behövde ett sätt att kunna få larm via SMS vid strömavbrott eller om temperaturen på fartygen sjunker, efter lite letande på nätet hittade jag Direktronik och deras varianter av SMS-larm säger Mikael på Bloms Bogsertjänst. 

Användningsområdet för temperaturövervakning på fartyg varierar säkert stort säger Mikael, men på våra båtar, fartyg som ligger i vattnet året runt så är det viktigt att veta att strömmen och värmen fungerar som det ska. Motor, rör och ventiler får helt enkeltinte frysa sönder.

Man kan ju kolla värmen på många olika ställen och sätt på en båt och Direktronik hade flera olika lösningar för att göra detta, efter att ha ringt upp och fått pratat med ansvarig säljare så bestämde jag mig för en modell som sätts direkt i vägguttaget, se artikel 19-0415. Installationen är mycket enkel och vi var igång med övervakningen på några minuter.  

Vi gillar att det är en enkel lösning som ändå ger oss full kontroll på både strömavbrott och temperatur. Vi har satt temperaturgivaren i styrhytten, sjunker temperaturen under det gränsvärde vi definierat så får vi direkt ett SMS till våra mobiltelefoner. Då vet vi att allt inte står rätt till och vi får kolla över båten.

Bloms Bogsertjänst AB har ett tiotal fartyg/båtar /pråmar med hemmahamn i Vänern men med hela mellan Sverige och Västkusten som arbetsplats. Företagets huvudsyssla har sedan starten varit isbrytning och sjötransporter men utvecklingen går snabbt och idag varierar uppdragen ständigt. Läs mer om deras tjänster här, Bloms Bogsertjänst   

Vill du också ha tips och råd på hur du på bästa sätt kan ta kontroll över kritiska miljöer på färjor, fartyg och båtar. Tveka inte att kontakta oss på Direktronik. Vi har mängder av sensorer för att kontrollera, monitorera, mäta och på distans styra all tänkbar utrustning.   

Produktområden

Relaterade komponenter

Best.nr 119-0414
SMS-larm, DIN-montage, Strömbortfall, 2 DI, ett relä, Temp
1 140 SEK exkl. moms
Best.nr 119-0590
SMS-gateway inkl extern antenn på 3m kabel
3 790 SEK exkl. moms
Best.nr 20100209
2 i 1 Temperatur & övervakning
18 980 SEK exkl. moms