Meny

Automatisk omstart av IP-kamera eller annan nätverksansluten utrustning

Så här gör du för att automatiskt starta om en övervakningskamera utan att krångla med programmering, skript, dyra programvaror och molntjänster.

Kritiska applikationer såsom övervakningssystem måste fungera 24/7. Förutom att en övervakningskamera som hängt sig och slutat fungera utgör en säkerhetsrisk så är det både tidskrävande och kostsamt att skicka ut en servicetekniker för att fysiskt starta om den manuellt på plats. Dessutom, om du inte hela tiden kontrollerar dina kameror kan det ta lång tid innan en krånglande kamera upptäcks.

Ett webbrelä är en smart och kostnadseffektiv lösning för att automatiskt monitorera och vid behov starta om övervakningskameror oavsett märke. Den är kompatibel med alla typer av IP kameror och inspelningsenheter, NVR och DVR.

Setup och reboot 

Genom att surfa in till webbreläets interna gränssnitt kan du direkt från din browser eller mobil göra alla inställningar som krävs för att kontrollera vilken annan nätverksansluten produkt som helst. 

Webbreläet kontrollerar funktionen på ansluten övervakningskamera genom att pinga. Svarar kameran inte på ping så betyder det att kameran slutat fungera. Du väljer själv med vilka tidsintervall du vill ha dina ping från webbreläet. Du kan även ställa in hur många pingfel du accepterar innan den anslutna övervakningskameran ska startas om. Du kan även sätta en tidsangivelse på hur lång tid det ska gå från omstart till nästa ping.

Hur gör man för att automatiskt starta om en IP kamera med vårt Webbrelä?

  1. Anslut Webbreläet direkt till strömmatningen på din övervakningskamera
  2. Strömsätt webbreläet och anslut den till samma nätverk som kameran
  3. Surfa in till webbreläet via dess IP-adress och gå till kontrollsidan
  4. Konfigurera nätverksinställningarna och sätt när och hur du vill att omstart ska ske

Efter setup ovan så kommer reläet att börja pinga din IP-kamera eller annan ansluten nätverksenhet. Om enheten slutar svara på ping kommer reläet att automatisk slå av och på strömmatningen och starta om.

Önskar du starta om enheten manuellt går det lika bra att göra direkt i webbreläets gränssnitt via din browser eller med din mobil.

 

 

Produktområden

 
WebRelay är en lättanvänd och mycket mångsidig fjärrströmbrytare som ger dig tillgång till larm-/styrportar via Internet. En extra intressant egenskap är möjligheten att koppla två enheter "rygg mot rygg" M2M, och på så sätt få en transparent förlängning av en I/O-port eller ett larm via IP.
2 850 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
X-410 från Controlbyweb. Programmerbar nätverksansluten fjärrströmbrytare, I/O kontroller för industriell IoT. Skapa avancerade logiska kommandon utan behov av programvara, molntjänst eller annan speciell programmering. Setup direkt i webb browser eller i kostnadsfri app. Kan agera master kontrollenhet och monitorera 100 digitala ingångar eller reläportar från upp till 32 andra I/O moduler.
5 350 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 119-1550
Remote Power Switch & Auto Reboot, 2DI, 2DO, 3 Tempsensorer
5 070 SEK exkl. moms
Best.nr 20100209
2 i 1 Temperatur & övervakning
17 230 SEK exkl. moms