Meny

Varför konfigureras SFP?

Det finns över 40.000 olika skäl att veta vad konfiguration av en SFP egentligen är.

Alla som arbetar med fiber-nätverk har stött på att det finns många olika typer av SFP. De går att beställa för multimode, singlemode och för olika hastigheter och avstånd men varför väljer man sedan en konfiguration beroende på vilken switch de ska placeras i?

Det finns olika läger här och därför olika svar.
- Den ena sidan kommer säga att det är för att märkestillverkarna vill skydda sin höga marginalstruktur och därför vill låsa kunderna till deras egna SFP moduler. 
- Den andra säger att det är för att märkestillverkaren ska kunna garantera funktion i sin utrustning måste de försäkra sig om att den aktiva utrustningen som används, är testad och validerad. 

Konfigurationen fungerar lite som ett handskakningsprotokoll där switchen validerar att den SFP som placerats i är av en godkänd typ. Identifierar sig SFP felaktigt i switchen så kommer den inte accepteras och du kommer därför inte kunna få en länk. Det blir därför väldigt viktigt att din SFP levereras med rätt konfiguration och enligt korrekt MSA, Multi-source-agreement. De flesta switchar har olika handskakningsprotokoll vilket gör att det finns väldigt många olika konfigurationer. På Direktronik har vi fram till nu identifierat över 40,000 (!) olika varianter - vilka vi kan leverera stöd för. Vem som helst kan inse att med den mängden olika konfigurationer så kan det ibland vara svårt att finna rätt. Var därför alltid noga med att välja rätt konfiguration vid beställning så du den SFP du behöver med full funktionalitet. Vi har även utvecklat ett kompetenscenter där ni kan få hjälp med vilken/vilka konfigurationer som ska gälla för respektive switch, konverterare etc. Vi har där även möjlighet att själva ta fram och producera rätt konfiguration för ändamålet. Vårt mål är att leverera ett fungerande alternativ till er snabbare än någon annan på marknaden!

Detta gör att våra kunder kan spara både tid och pengar.

Produktområden

 
En SFP (small form-factor pluggable optical transceiver) Gigabit LX som ger Gigabit-hastighet upp till 20km på singlemode-fiber.
338 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20100613
Tång för LC-kontakter
129 SEK exkl. moms