Meny

IP styrt relä ökar tryggheten hos personal i utsatta & hotfulla situationer

NetAlert är ett personlarm utvecklat för att öka tryggheten hos personal i utsatta situationer. Larmet används inom många olika branscher, allt från kommuner, socialkontor, landsting, skolor, vårdcentraler till lastbilsåkerier.

Vi har använt flera olika typer av nätverksenheter med relä eller enheter där vi kopplat till ett relä. Men dessa har inte varit tillförlitliga, antingen har de tappat kontakten eller så utlöses reläet vid strömbortfall eller strömtoppar. HWg-ER02b I/O från Direktronik AB löser detta problem åt oss. Vi kan lita på att anslutning finns och att reläet funkar i alla situationer säger Sven Jonsson tekniker på Attendit AB som utvecklat NetAlert.

NetAlert ökar tryggheten hos medarbetarna samt bidrar till att hotfulla situationer kan dämpas och behovet av att kalla på exempelvis väktare minskar. Detta genom att en medarbetare som upplever en hotfull situation, men känner att läget ännu inte blivit så allvarligt att väktare eller polis behöver tillkallas, kan larma tyst till kollegornas datorer och mobiltelefoner och snabbt få hjälp. Många gånger är den blotta närvaron av fler personer tillräcklig för att lugna ner situationen.

Sven förklarar vidare att förutom larm till sin dator vill många kunder även ha ytterligare larm i form av lampor och sirener som tänds i utrymmen som saknar PC såsom exempelvis fikarum mm. Till detta har man tidigare använt flera olika typer av nätverksenheter med relä eller enheter där man kopplat till ett relä. Men dessa har inte varit tillförlitliga, antingen har de tappat kontakten eller så utlöses reläet vid strömbortfall eller strömtoppar. HWg-ER02b I/O löser detta problem åt oss, vi kan lita på att anslutning finns och att reläet funkar i alla situationer säger Sven.

HWg-ER02b är en robust DIN-monterad enhet med två DI, digitala ingångar som kan ta emot larm från annan utrustning, två individuellt styrbara reläportar 230V/16A och har dessutom en serieport som gör det möjligt att nätverksansluta seriell utrustning. Serieporten nås via Telnet eller som "native" comport via drivrutinen för virtuella serieportar.

 NetAlert med HWg I/O controller

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor och funderingar kring hur man på bästa sätt kan styra och kontrollera extern utrustning över Nätverket. Du når oss på 08-52400700 alternativt info@direktronik.se

Klicka HÄR, så berättar Attendit mer om hur NetAlert kan hjälpa dig att öka säkerheten för dig och dina medarbetare. 

Produktområden

Relaterade komponenter

Best.nr 19-0586
19-0586 - 2 DI/2 DO (110/230V 16A), 1xRS232 (full 9 wires), 100BaseTX
3 750 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter