Meny

Smarta produkter för bättre digital presentation och undervisning

Vem har inte känt att en presentation, föreläsning, distansundervisning eller online-kurs skulle må bra av en liten ansiktslyftning? Men att få till det där sista på en viss sida i presentationen är som alla vet inte helt enkelt. Istället för att fortsätta att ändra i PowerPoint, lyft blicken och gör hela budskapet mer proffsig och spännande

Efter att PowerPoint-innehållet är klart finns det fortfarande en hel del att göra. Några snabba men enkla knep är att spela in presentationen med en kamera som automatiskt följer talaren, därefter kan man redigera videofilmen via en dator i realtid, och slutligen publicera material på webben. Prata inte bara rakt in i kameran, utan skapa en kombinerad vy av kamera och digitalt innehåll.

Rena enmansbandet för digital presentation

Noterbart är att om man använder en autospårande kamera kan allt skötas av en enda person, då lösningen automatiskt följer förflyttningar och rörelser via rörelsekänslig spårningsteknik. Att det endast krävs en person till att presentera, producera och publicera gör det till en smidig och kostnadseffektiv lösning för bättre digital presentation.

Med hjälp av smidig teknik och lättanvända produkter kan man kan lyfta budskapet i till exempel en presentation eller utbildningsfilm. Det kan vara vid inspelning av digital media för att lägga ut på webben för återkommande tittande/klickande eller för att strömma budskapet direkt via en Live Streaming-tjänst. Det är förvånansvärt enkelt att strömma direkt eller spela in!

Här nedan följer några produkter och lösningar som kan hjälpa till att lyfta de flesta digitala presentationerna. Dels en kombinerad lösning i form av en portabel inspelningsstudio, dels de olika delarna som var och en får budskapet att se bättre ut cyberrymden.

Bärbar inspelningsstudio

20110635_Portabel_studio_distansundervisning_närbild.png

En portabel inspelningsstudio i praktisk väska för att smidigt kunna erbjuda fängslande budskap och innehåll på vart man än befinner sig. Starta en direktsänd ström eller inspelning av en produktvisning, presentation, föreläsning eller ett affärsmöte. Andra användningsområden kan vara för bloggare och influensers med behov av att kunna ta med sig inspelningsstudion och inte bara förlita sig på mobilkameran, samt inom distansundervisningen där detta portabla system enkelt kan flyttas mellan olika klassrum och skolor.

För distansundervisning på universitet, högskolor och andra lärosäten finns det möjlighet att bygga upp fasta och mer avancerade lösningar. Kontakta oss gärna för produkter som passar just era lokaler och önskemål.

Campus_nätverksarkitektur_diagram2.jpg

Mediastation - spela in, strömma och titta

Mediastationer gör det möjligt att samtidigt fånga, växla, mixa, strömma och spela in direktsända evenemang på ett enkelt och effektivt sätt. De kan smidigt kopplas samman med en dator, HDMI till USB-brygga och auto-spårande kameror till en avancerad inspelningsstudio, för att göra det enkelt och bekvämt att strömma direkt eller spela in för framtida användning.

20110641_4-kanals_professionell_mediastation_lägen.jpg

Förvandla en dator till en central för strömmande media

En videokonferens kan vara så mycket mer än bara visa ett ansikte eller att dela innehållet på en skärm. Genom att använda rätt verktyg kan en videokonferens ge samma känsla som ett personligt möte. Denna HDMI till USB-brygga gör det möjligt att använda en högkvalitetskamera med ett mjukvarubaserat videokonferenssystem, eg. Skype, Hangouts, etc. Dela, strömma, eller spela in från PlayStation, Xbox, och andra interaktiva spelkonsoler.

20101517_Diagram_liten.jpg

Låt kameran automatiskt följa talaren

Genom att välja en auto-spårande kamera kan man automatiskt följa förflyttningar och rörelser via rörelsekänslig spårningsteknik. Kameran håller alltid talaren i närbild, även om personen vänder sig bort från åskådarna eller går fram och tillbaka på scenen, i konferensrummet eller klassrummet.

En Full HD-kamera är en perfekt kombination av automatisk spårningsteknik och en kompakt PTZ-kamera, med funktioner som exakt auto-tracking, auto-zoom och auto-fokus. Det gör den till idealisk för mötesrum, mindre konferensrum och klassrum för att användas vid videokonferenser, presentationer, föreläsningar, klasser, utbildningar och så vidare.

Till dessa två auto-spårande kamerorna medföljer även en en trådlös kombinerad mikrofon/positionerare, som hängs runt halsen på personen som ska filmas för ytterligare precision.

SolutionQuickLook_small.png

Det finns även andra kameramodeller för dessa presentationslösningar.

Förvandla en traditionell bildskärm till interaktiv pekskärm/smartboard

Placera enheten ovanpå en skärm, griffeltavla, whiteboard, eller vilken plan yta som helst och interagera med innehåll, budskap eller presentation. Enheten kan även användas tillsammans med dokumentkameror och andra utbildningsprodukter för att hålla till exempel kunder, elever och åhörare intresserade och fokuserade.

Genom denna interaktiva modul kan man enkelt imponera på kunder och partner. En portabel kostnadseffektiv och avancerad presentationsutrustning för både klassrum och konferensrum. Komplettera med en denna IR-penna för att göra en interaktiv flyttbar pekskärm ännu bättre.

20101502_med_skärm.png

Har du några frågor eller önskemål runt produkter för AV-presentation och professionell konferensteknik via fiber, strömmande video, eller något annat område med höga krav på hastighet och tillförlitlighet, så finns Direktroniks prisbelönta kundservice alltid redo* på telefon, e-post eller Chat.

Missa heller inga artiklar i Kunskapsbanken, prenumerera på nyhetsbrevet

*) vardagar måndag-fredag, 8.00-17.00

© Copyright 2022-02-02, innehållet är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.

Best.nr 20110635
Mediastation, HDMI-USB-brygga, Videokonferenskamera
45 340 SEK exkl. moms
Best.nr 20110615
2 kanaler, 1080p, USB RJ45 IP-ström in, HDMI DP H.264 ut
29 870 SEK exkl. moms
Best.nr 20101570
2 kanaler, Full HD video in via HDMI, VGA, RJ-45, IP stream
55 750 SEK exkl. moms
Best.nr 20101571
3 kanaler, Full HD video in via HDMI, VGA, RJ-45, IP stream
71 680 SEK exkl. moms
Best.nr 20110620
3 kanaler, Full HD video, LDC-pekskärm, trådlös, portabel
97 570 SEK exkl. moms
Best.nr 20101545
IR-spårning, auto-zoom, auto-focus, HDMI, USB 3.0, RJ45 ut
66 960 SEK exkl. moms
Best.nr 20110595
IR-spårning, auto-zoom, auto-focus, USB 2.0, RJ45 ut
41 850 SEK exkl. moms
Best.nr 20110596
AI-spårning, auto-zoom, auto-focus, HDMI, USB 3.0, RJ45 ut
46 030 SEK exkl. moms
Best.nr 20101517
HDMI In, HDMI ut (loop-through), USB 3.0 ut, Full-HD
6 280 SEK exkl. moms
Best.nr 20101502
Basenhet, portabel läsare/kamera
23 020 SEK exkl. moms