Meny

Bidi på multimode

WDM (Wave Division Multiplexer), BiDi (Bi-Directional) eller multiplexing har du kanske hört talas om, men oftast eller kanske enbart i samband med fiber av typen singlemode. Nu vill vi öppna ögonen för den möjligheten också på multimode. Med hjälp av en speciell SFP-modul kan du alltså dubbla antalet fiberförbindelsen utan att behöva röra befintlig kabel eller göra intrång på befintlig trafik

Multimode WDM - gör två av en med WDM-SFP för multimode

Fiber av multimode-typ har inte alls samma förutsättningar som singlemode att transportera ljus över långa sträckor med bibehållen styrka och integritet. Det beror på den krokiga bana som ljuset i en multimode-fiber tar och med vilken precision ljuset introduceras i kabeln. Sammantaget ger det betydligt sämre räckvidd än motsvarande lösning med singlemode-fiber, men tillräckligt lång (550m) för att ha många praktiska tillämpningar i datanät.

multimode_singlemode

Tricket med Multimode WDM möjliggörs av det stora avståndet mellan våglängderna (nm) som används; 1310nm respektive 1550nm. Det är därför våra SFP:er för WDM på multimode använder just 1550/1310nm för ena riktningen och 1550/1310nm för den andra.

Stora besparingar när man slipper dra nytt

Bidi/WDM över enkelfiber (simplex) multimode fungerar på liknande sätt som Bidi över singlemode men något mer begränsat på grund av de egenskaper multimode-fiber har. Användarnyttan är dock densamma. Genom att använda en Mux-teknik som denna kan du skapa flera privata kanaler i en och samma fiber. Detta utan att det påverkar den ursprungliga kanalen negativt på något sätt.

Hör av dig till oss om du undrar något över flerdubblad bandbredd på fiber. Vi kan multiplexing och har en stor palett av lösningar att erbjuda.

Produktområden

Relaterade komponenter

Best.nr 33-4381
En SFP för Bidi på multimode. Perfekt för dig som har fiberbrist i gammalt multimode-nät och vill använda det på bästa sätt. Med SFP bidi på multimode når du upp till 550 meter på simplex-fiber.
1 190 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 33-0004
EtherWAN´s serie innehåller ett heltäckande sortiment av mediakonverterare för att konvertera från 10, 100 eller 1000 Mbps koppar till 100 och 1000 Mbps fiber. Med två enheter förlänger du lätt avståndet mellan användare och arbetsgrupper.
936 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 33-1000
Mux/demuxen levereras som standard med 4, 8, eller 16 kanaler. 4- och 8-kanalers finns i version med expansionsport och utan. Expansionsporten gör att du kan addera fler kanaler vid ett senare skede utan att behöva ta hela kostnaden för outnyttjade kanaler direkt. Den enhet du köper för expansion får dock inte ha samma våglängder som den första enheten. Wideband porten är precis som det låter en bred port där du kan få in ett bredare spektra. Till den kan du förslagsvis använda dig av en vanlig SFP som skjuter en bredare signal.
4 350 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 33-1524
DWDM mångdubblar kapaciteten på en fiberkabel genom att fläta samman separata fiberportar och överföra dem alla till andra änden på egna våglängder över en enda fiber. Det ryms ännu fler kanaler på samma utrymme än för CWDM och WDM.
16 280 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter