Meny

Best.nr 133-0029

Mediakonverterare med SFP-port

Denna smidiga konverterare ger dig förutom Etherwans sedvanligt goda kvalitet också en mångsidighet i tillämpningen. Båda modellerna är SFP-baserade samt har en RJ45-port. Men sedan så skiljer sig varianterna åt på ett par viktiga punkter. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 10 st
Leveranstid 1-2 dagar
1 210 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Denna smidiga konverterare ger dig förutom Etherwans sedvanligt goda kvalitet också en mångsidighet i tillämpningen. Båda modellerna är SFP-baserade samt har en RJ45-port. Men sedan så skiljer sig varianterna åt på ett par viktiga punkter.

  33-0029 – om du vill konvertera över Gigabit!

  Med 33-0029 så går du rakt över Gigabit. Det innebär att du inte ens har autosense -funktionen på RJ45-anslutningen som stör. Detta är bra om du vill köra Gigabit Ethernet och inte behöva vara orolig att anslutande utrustning skall skapa flaskhalsar genom nedprioriterande eller ett störande förhandlande om 10/100/1000TX.

  33-0032 – Om du vill ha en flexibilitet till max både på koppar och fibersidan!

  Kopparsidans funktion

  Om vi börjar att titta på RJ45-porten så till skillnad från artikel 33-0029 så kan du här använda dig av en autosense-funktion, dvs att på RJ45 porten så har du en 10/100/1000TX möjlighet vilket gör att du kan ansluta vilken utrustning som helst i andra änden upp till Gigabit. Det är tex bra om du har en kamera eller switch som pratar 10Base, 100Base eller 1000Base i andra änden av kopparlänken. Du kan även tvinga in konverteraren i låst länkhastighet om du så önskar, med hjälp av DIP-switchfunktionen. Detta är en någolunda normal funktion för en konverterare.

  Fibersidans funktion

  Men om vi sedan går vidare till fibersidan och SFP-platsen så blir det genast mer intressant! Här kan du alltså ansluta både 100Base och 1000Base SFP-moduler på konverterarens SFP-interface. Det är perfekt då du för stunden har ett krav om 100Mb, men snabbt vill kunna ändra till Gigabit. Du behöver således inte köpa en ny konverter igen, bara att ställa om DIP-switchen från 100Base till 1000Base. Inte nog med det, har du en 100Based fiberlänk idag så kan du ändå utrusta den här konverteraren med en 1000Based-SFP och den kan ändå prata med din 100Base-utrustning på andra sidan fiberlänken! Du kan inte få mer flexibilitet från en konverter än så här! Alltså, en maximalt universell konverterare som löser de flesta situationer som kan uppstå när fiber och koppar skall kopplas samman.

  LED-indikatorer hjälper dig på vägen!

  LED-lamporna ger dig den diagnostik du behöver såsom länk, transmit/receive, duplex, och power. Här tillämpas ett format som både ger dig möjlighet till placering på hylla, bord eller vägg men som också passar i vårt chassi för 19”-montage (33-0160).

  Total flexibilitet även på SFP-sidan!

  SFP:er kan du välja fritt mellan SM, MM och WDM ur det stora sortimentet av SFP-moduler. 

  Link-Fault-Pass-Through (LFPT)

  Detta är en funktion som ger kontinuerlig övervakning av de länkar som är anslutna till mediaomvandlarna. Om en kopparlänk går ned kommer mediekonverteraren att rapportera felläget på hela länken, vilket inaktiverar fiberlänken (SFP:n släcks ned) och kopparkopplingen i motsatt ände.

  Dessa mediakonvertrar klara Jumbo Frames 9k

 • Tillbehör

  4 860 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  2 480 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Interface
  SFP
  Power input
  12V DC
  Rate
  1000Base
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
Nu presenterar vi Direktroniks egna fiberkonverterare med full flexibilitet! Konvertern har sedvanlig auto-sense 10/100/1000TX på kopparanslutningen (RJ45) men klarar också både 100/1000Base-FX över fiberanslutningen. Du slipper nu tänka på att byta enheten vid en migrering till Gigabit. Eller om du exempelvis har fler fiberlänkar med olika hastighet eller fibertyp, så slipper du även hålla reda på flera olika modeller av konverterare i ditt nät och kan lugnt använda dig av en enda modell för ändamålet. Plugga i den SFP-som passar ditt nät! Enheten finns med tillval Power over Ethernet som gör att du även kan välja att strömförsörja din efterföljande utrustning genom konvertern via PoE IEEE 802.3af/at. Enheten klarar 16K jumboframes och passar då även dig som jobbar med 4K videoströmmar.
642 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 133-4750
1x10/100/1000TX, 1x1000FX SFP, PoE 15,4W
1 160 SEK exkl. moms
 
Nu kan du konvertera till den våglängd, fibertyp eller datatyp du vill så länge SFP:erna har samma hastighet. Den saknar alltså 3R-funktionaliteten som gör det möjligt att blanda olika hastigheter, men är i gengäld betydligt billigare än andra alternativ.
985 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En ren och avskalad switch som är kompakt och maximalt flexibel, men utan fördyrande övervakning eller svårbegripliga inställningar. Dessutom helt ljudlös vilket gör den lättplacerad ute i kontorsmiljön.
1 400 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter