Meny

Best.nr 05-8990

Patch Cat.6 (Klass E) UTP oskärmat LSZH

Nätverkskabel Cat.6 stödjer bredband upp till 250 MHz och en hastighet på upp till 10Gbit/s. Cat.6 nätverkskabel är den vanligaste standarden i dag. Cat.6 SFTP är nätverkskabel avskärmad som skyddar mot störningar och gör samtidigt kabeln fysiskt starkare. Cat.6 UTP är oskärmad nätverkskabel och används där det inte behövs avskärmning. Kablagen är LSZH. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 82 st
Leveranstid 1-2 dagar
 • Teknisk specifikation

  Model
  Oskärmad/Unshielded
  Length (m)
  1,5
  Category
  Cat.6 Gigabit
  Color
  Vit
  Straight/Crossed
  Straight
 • Produktbeskrivning

  Nätverkskabel Cat.6 stödjer bredband upp till 250 MHz och en hastighet på upp till 10Gbit/s. Cat.6 nätverkskabel är den vanligaste standarden i dag. Cat.6 SFTP är nätverkskabel avskärmad som skyddar mot störningar och gör samtidigt kabeln fysiskt starkare. Cat.6 UTP är oskärmad nätverkskabel och används där det inte behövs avskärmning.

   I våra Cat.6 kablage används material och kontakdon av allra högsta klass. Fristående testlabb (3P) har certifierat kablagen. Du kan med andra ord vara helt säker på att krav och prestanda från den angivna standarden verkligen uppfylls.

  Cat.6 prestanda

  För att få extra marginal i Gigabit-nät och för att vara beredd på ytterligare högre hastigheter bör man använda Cat.6-kablage. Kablaget uppfyller alla ställda krav Enligt TIA/EIA-568B2-1 upp till 250 Mhz (50 173-1 Class E 250 MHz) och ger i princip dubbla bandbredden jämfört med Cat.5E (100 MHz). Se tabell. Det är värt att notera att även Cat.5E kablage är specifierade så att dessa med råge skall klara Gigabit Ethernet!

  Vad är LSZH?

  Majoriteten av alla patch-kablage har isolering av PVC-plast. Vid brand utvecklar sådan plast den giftiga gasen klor, som i kontakt med vatten bildar frätande saltsyra. Den halogenfria kabeln, LSZH (Low Smoke Zero Halogen), består av ett annat material, polypropylen, som inte ger den farliga gas/syra-kombinationen. Använd halogenfritt! Hos oss är inte LSZH dyrare än vanliga kablar.

Alternativ till denna produkt

Best.nr 05-9050
Den första riktigt genomtänkta hakfria Cat6 patchkabeln på marknaden hittills. En tunn, gjuten plastbåge med flänsar på bägge sidor om snäppet ser till att minimal kraft behövs för att lossa kontakten. Samtidigt utgör flänsarna det stöd plastbågen behöver för att inte halka av snäppet när kabeln dras bakvägen i trånga utrymmen och kabelhärvor.
24,80 SEK
Finns i flera varianter