Meny

Best.nr 17-0490

LC/UPC till SC/APC Singlemode 9/125 Simplex Yd 2,0mm

Vanligaste slipningen är UPC slipning där ytan är lätt rundad och fibern kan mötas glas mot glas. APC slipning är lätt konvex och något vinklad för att få minskad reflektionsdämpning. Detta är extra viktigt då man överför videosignaler. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 198 st
Leveranstid 1-2 dagar
 • Teknisk specifikation

  Model fibercable
  SC-LC
  MM/SM
  Singlemode
  Length (m) fibercable
  0,5
  Duplex/Simplex
  Simplex
 • Produktbeskrivning

  UPC eller APC?

  Vaje gång en kontakt sätts på en fiberkabel förloras lite ljus (dämpning). En del av det förlorade ljuset blir till reflexer som speglas tillbaka mot sändaren (sk. ORL = Optical Return Loss) och stör ljuset på väg i andra riktningen, datatrafiken alltså. För att minska dessa reflexer slipas änden av glasfibern. Ju bättre slipning desto mindre dämpning. Inom kabelTV-världen ställs ofta högre krav på ORL än inom datanät och därför använder man APC-slipade kontakter som har något bättre ORL-värden än de vanligare UPC-slipade donen, i gengäld är de något dyrare. Gäller det Ethernet, välj UPC. Gäller det kabelTV, välj APC. I listan nedan har vi valt att markera endast de med APC, övriga är UPC.

  Kablagen är halogenfria (LSZH)

  Majoriteten av alla patch-kablage på marknaden har isolering av PVC-plast. Vid brand utvecklar sådan plast den giftiga gasen klor, som i kontakt med vatten bildar frätande saltsyra. Den halogenfria kabeln, LSZH (Low Smoke Zero Halogen), består av ett annat material, polypropylen, som inte ger den farliga gas/syra-kombinationen.

  När särskild hänsyn bör tas för att undvika brandfarliga material blir halogenfria patch-kablar ett naturligt val. Alla våra fiber-patch är halogenfria (LSZH) och hos oss är de inte dyrare än vanliga kablar.

Alternativ till denna produkt