Meny

Best.nr 105-2700

Laddkabel med justerbar effekt - räddar uttag och säkringar

Med justerbar effekt slipper du riskera att överbelasta elnätet när du laddar ditt fordon via ett vanligt eluttag. Vår justerbara laddkabel ger dig möjlighet att stegvis ställa effekten från 6A och uppåt. Det gör den perfekt också till uttag för motorvärmare som ofta är avsäkrade till 6A. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 1 st
Leveranstid 1-2 dagar
5 960 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Med justerbar effekt slipper du riskera att överbelasta elnätet när du laddar ditt fordon via ett vanligt eluttag. Vår justerbara laddningskabel ger dig möjlighet att stegvis ställa effekten från 6A och uppåt. I den lägsta effekten är förbrukningen jämförbar med en vanlig dammsugare och bör inte innebära några problem för varken uttag, ledningar eller säkringar. Kabeln är dessutom bestyckad med en temperaturgivare i både kontaktdon och kontrollenhet som begränsar laddningen om uttaget blir för varmt. En extra säkerhetsfunktion som skyddar dig om du missbedömt det möjliga effektuttaget.

  Inbyggd elmätare ger möjlighet till debitering

  Den smarta laddkabeln har en inbyggd elmätare som räknar kilowattimmar (kWh) precis som elmätaren hemma på väggen. Då kan du se hur mycket el du tankat, men också att använda den för debitering av elförbrukning. Se den som en "portabel laddstation" som möjliggör gäst-laddning utan att varken behöva bjuda på elen eller ta investeringen av en fast laddstation just nu.

  laddkabel RFID

  Effekten justeras med trådlös larmbricka

  Kabeln levereras med två RFID-tags eller larmbrickor som när de förs över sensorn på laddarkabelns kontrollenhet, stegvis ändrar effekten från 6A till 16A (6A, 8A, 10A, 12A, 16A). Det finns alltså ingen knapp på enheten för att ändra effekten. Väljer du att använda kabeln som en portabel laddstation för utlåning exempelvis, så kan du alltså se till att kabeln är inställd på den effekt som du tillåter genom att inte tillhandahålla larmbrickan.

  laddarkabel med termometer i kontakten

  Termometer i kontakten som extra skydd mot överhettning

  En unik funktion och ett extra skydd mot överhettning bjuds genom den inbyggda termometern i själva väggkontakten. Skulle kontaktens temperatur överstiga 70 grader reduceras automatiskt effekten tills dess att temperaturen återgått till det normala. Även om du har ett väldimensionerat elnät i övrigt kan vägguttaget vara utnött eller dåligt anslutet. Dålig kontakt kan ge gnistbildning och värmeutveckling som utmattar materialet succesivt eller till och med utgöra brandfara. Med termometern inuti kontakten försäkrar du dig om att temperaturen inte överstiger 70 grader, vilket minskar risken för följderna av överbelastning.

  Perfekt för laddning i motorvärmaruttag

  Många motorvärmaruttag i garage och vid parkeringsplaser är avsäkrade på 6A för att inte ledningsnätet ska överbelastas av för många samtidiga användare. Samtidigt är i stort sett alla laddkablar som medföljer bilen vid leverans begränsade till 10A och ej justerbara. Därför har flera bostadsrättsföreningar föbjudit laddning av elfordon. Med vår justerbara laddkabel satt till 6A uppfyller du plötsligt kraven för den gräns föreningen satt upp och därmed bör alla tusentals motorvärmarstolpar bli tillgängliga för laddning av elfordon

  Praktiskt fäste för upphängning minskar belastningen på uttaget

  Kontrollenheten på kabeln är föesedd med hållare så att du lätt kan hänga upp den på en krok eller skruv. Då belastar du inte uttaget med hela vikten från den tunga kabeln. Det gör det också möjligt att åstadkomma en mer permanent installation om man skulle önska.

  Flera olyckor med oreglerade laddkablar

  eldsvåda av laddning

  Det rapporteras om flera olyckor kopplade till kablar som överbelastar de vanliga eluttagen. Man kan lätt tro att eluttaget där hemma tål den specificerade maxlasten på 16A, men denna gräns avser inte kontinuerlig belastning. Här finns att läsa om några skrämmande fall på senare tid.

  Ur tidningen Elinstallatören om en villa som brunnit ner

  Ur tidningen Ny Teknik om privatfastigher som eldhärjats

   

 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Uttag fordon
  Typ 1
  Uttag strömkälla
  Schuko
  Max ampere
  16
  Faser
  1
  Extra funktionalitet
  Justerbar

Alternativ till denna produkt

 
En säker och effektiv anslutning för hem, bostadsrättsförening eller arbetsplats med fast anslutning. Robust och lättanvänd vägg- eller markmonterad laddbox/laddstation för elfordon som finns i flera modeller, där samtliga följer EU-standarden gällande Typ 2 för normalladdning av elbilar. Stolpe för markmontering finns som tillbehör, med samma utomordentliga prestanda och smidiga installation
9 350 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En robust och lättanvänd vägg- eller markmonterad laddbox/laddstation för elfordon som finns i flera modeller, där samtliga följer EU-standarden gällande Typ 2 för normalladdning av elbilar. En säker och effektiv anslutning för hem, bostadsrättsförening eller arbetsplats. Stolpe/stativ för markmontering finns som tillbehör, med samma utomordentliga prestanda och smidiga installation
9 660 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter