Meny

Best.nr 20100758

Armerad aktiv optisk HDMI 2.0-kabel, 4K, 60Hz

Nu finns den avancerade HDMI-hybridkabeln i en armerad version för dragning genom fuktiga, smutsiga och utsatta platser. Denna armerade fiberoptiska HDMI-kabel använder en OM3 850nm optisk fiber för att överföra HDMI 2.0-signaler över långt avstånd utan signalförlust. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 8 st
Leveranstid 1-2 dagar
699 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Kontakterna på AOC-kablar är uppmärkta med Source (dator/källa) respektive Display (skärm/projektor), dvs en sändare och en mottagare. Vänder man på kabeln så fungerar inte överföringen!

  Kabeln finns i flera fasta längder mellan 5 och 100 meter. Arrayon-fiber förbättrar den tänjbara prestandan på den optiska kabeln, vilket gör den mer passande för användning vid långa kabelavstånd. Med spiralformad ståltejp som armerande skyddslager har kabeln utmärkt skydd mot yttre våld och tryck, men med bibehållen flexibilitet och böjförmåga. Kabelns yttre skal består av polyuretan som är tåligt gentemot ultraviolet strålning, syra, alkaliskt, olja, eld och flammor. Uretanplast har god värme- och nötningsbeständighet samtidigt som den har goda elektriskt isolerande egenskaper. Sammantaget så gör det kabeln perfekt för installationer i tuffa omgivningar och klarar IP65.

  Armerad_HDMI_AOC-kabel_genomskärning.jpg

  Komplettera installationen med ett vattentätt HDMI-uttag för chassin.

  Med goda vattenavstötande egenskaper hindrar skyddshöljet regnvatten att tränga in och förstöra elektriska delar. Med sin tänjbarhet kommer kabeln inte skadas mellan kontakt och de interna fiber- och kopparkablarna. Vid installation skruvas de främre och bakre locken på som skydd för kabelns kontakter i båda ändarna. Notera vilken kontakt som ska anslutas till källan (sändaren) respektive bildskärmen (mottagaren).

  På Direktroniks YouTube-kanal finns en kortare film runt skillnaden på vanlig HDMI-kabel och Aktiv Optisk HDMI-kabel (AOC).

  Dessa optiska HDMI-kablar är av högsta kvalité och har bland annat utsatts för tester under hög temperatur för att säkerställa ålderbeständighet. Detta är en viktig konkurrensfördel när det gäller sändningar/uppkopplingar mellan till exempel avancerade grafikkort och bildskärmar av premiumkvalité under lång tid (där AOC-kablar av sämre kvalité riskerar frysa/låsa bilden när de blir för varma).

  En fördel med Direktroniks AOC-kablar för HDMI är att de har så kallade ”buck & boost chip” för att kunna anpassa sig efter volt-behoven. De kan därmed drivas av alla spänningar mellan 3,3 till 5V strömförbrukning vid 5V 100mA, alternativ 3,3V 150mA. Det är bland annat en fördel om man kör en HDMI AOC-kabel (5V) med en enkel DisplayPort-adapter mot tex. ett grafikkort med DisplayPort-ingång (3,3V).

  Funktioner

  • Kompatibel med HDMI 2.0-standarden
  • Kontakter: HDMI Typ A hane till HDMI Typ A hane
  • Bandbredd: 18Gbps
  • Videoupplösning: 4K*2K Refresh Rate: 60Hz
  • Stöd för ARC-funktion upp till 100 meter!
  • Stöd för HDCP2.2, HDR 10, EDID, CEC, DDC, 3D
  • Självupptäckande funktion för EDID-information
  • Ingen signalförlust
  • Optisk hybridkabel med fiber- och koppartråd
  • Kabel: 4-ledars OM3 Multimodefiber + 7-ledars kopparkabel
  • Minimum böjradie 20mm, max dragkraft i kabel 100N
  • Strömförsörjning via HDMI-enheter
  • Arbetstemperatur: -40°C till 70°C
  • Godkännanden: CE (EN 55032:2015+A11:2020, EN 55035:2017), RoHS

  Bakgrundsfakta HDMI och AOC

  High-Definition Multimedia Interface (HDMI) är en gränssnittstandard för kabel med kontaktdon vid överföring av okomprimerade digitala ljud- och bildsignaler i en och samma kabel. Ett vanligt exempel är från en digitalbox eller en blu-ray-spelare till en TV.

  HDMI 2.0 har en bandbredd på 18,0 Gbit/s och stöd för 4K-upplösning i 60 Hz (60 bilder per sekund) samt bättre färger och fler ljudkanaler, jämfört med tidigare HDMI-versioner.

  Active Optical Cable (AOC) är en kabelteknik som accepterar samma elektriska input som en traditionell kopparkabel, men som använder optisk fiber ”mellan kontakterna”. AOC använder elektrisk-till-optisk konversation i kontakterna för att förbättra kabelns hastighet och avståndsprestanda utan att offra kompatibiliteten med elektriska standardgränssnitt.

  Fiberkabeln är överlägsen när det gäller extremt låg signaldämpning och immunitet gentemot RF störning. Den är även smal och lätt, 30% lättare jämfört med konventionell kopparkabel. Plug and play, inga drivrutiner att installera och ingen ström att koppla in.

  En kortare film runt kabelns prestanda: 20100758-71_film.mp4

 • Tillbehör

 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Model AV
  Active Cable
  Interface
  HDMI
  Resolution
  4K UHD (2160p)
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 20101013
IP67 HDMI-kontakt, hona-hona
255 SEK exkl. moms
 
Med HDMI 2.1 tredubblar du kapaciteten till 48Gbps och kan njuta av video i 8K-upplösning. Eftersom kablarna är bakåtkompatibla med HDMI 2.0 och äldre versioner kan du redan nu installera rätt kablar även om den aktiva utrustningen för 8K ännu inte är på plats. OBS, dessa kablar är testade och kompatibla med grafikkorten NVIDIA RTX 3080 och senare, samt Sony PlayStation 5 (PS5)
993 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Nu finns den avancerade HDMI 2.1-kabeln i en armerad version för dragning genom fuktiga, smutsiga och utsatta platser. Med HDMI 2.1 tredubblar du kapaciteten till 48Gbps och kan njuta av video i 8K-upplösning. Eftersom kablarna är bakåtkompatibla med HDMI 2.0 och äldre versioner kan du redan nu installera rätt kablar även om den aktiva utrustningen för 8K ännu inte är på plats
2 180 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Denna armerade HDMI-kabel är framtagen för dragning genom fuktiga, smutsiga och utsatta platser. Kabeln är monterad/upprullad på en smidig kabelvinda med handtag och vev, vilket gör den idealisk för användning utomhus vid tex. konserter, direktsänd sport och andra tillfälliga evenemang
3 450 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Skicka 4K över HDMI ända upp till 100 meter. Dessa fiberoptiska HDMI-kablar har löstagbara självlåsande kontaktdon i båda ändarna och är idealiska för installation genom rör och andra trånga utrymmen. Kabeln kan anslutas till enheter med olika uttag, som HDMI (Typ A) eller Micro-HDMI (typ D), vilket gör att en och samma kabel kan användas som en HDMI till HDMI, Micro-HDMI till Micro-HDMI eller HDMI till Micro-HDMI-kabel. Kabeln finns i flera fasta längder mellan 10 och 100 meter
710 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Nu kan du skicka 4K över HDMI ända upp till 100 meter. Denna fiberoptiska HDMI-kabel med löstagbart självlåsande kontaktdon i ena änden är idealiska för installation genom rör och andra trånga utrymmen. Kabeln kan anslutas till enheter med olika uttag, som HDMI (Typ A) eller Micro-HDMI (typ D), vilket gör att en och samma kabel kan användas som en HDMI till HDMI, eller HDMI till Micro-HDMI-kabel. Kabeln finns i flera fasta längder mellan 10 och 100 meter
594 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
USB-C till HDMI – 4K via Aktiv Optisk Kabel. En högprestandakabel för att koppla samman en sändarenhet/källa med USB-C-port (USB Typ-C), med en mottagarenhet (tex. en TV) med vanlig HDMI-port
1 500 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter